zbigmor 11.02.2010 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 ...zastanawiam się po co ZE rozdziela stawki na przesyłowa stałą, zmienną, abonament... firmom to potrzebne ale indywidualnym? zamiast np. 50groszy za kWh + dodatki to nie lepiej np. 1.10za kWh bez dodatków? ...no tak ale wtedy by nie kasowali od tych co nie pobierają energii tylko wisi licznik... ...czy w unii też są takie upierdliwości czy tylko u nas? Cel tego jest raczej taki, że państwo cały czas ma wpływ na cenę energii, ale opłata przesyłowa to przecież nie energia. Można to obejść stosując licznik na kartę pre payd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 11.02.2010 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 ...zastanawiam się po co ZE rozdziela stawki na przesyłowa stałą, zmienną, abonament... firmom to potrzebne ale indywidualnym? zamiast np. 50groszy za kWh + dodatki to nie lepiej np. 1.10za kWh bez dodatków? ...no tak ale wtedy by nie kasowali od tych co nie pobierają energii tylko wisi licznik... ...czy w unii też są takie upierdliwości czy tylko u nas? Cel tego jest raczej taki, że państwo cały czas ma wpływ na cenę energii, ale opłata przesyłowa to przecież nie energia. Można to obejść stosując licznik na kartę pre payd. mam w jednym lokalu licznik pre-paid, kupuję sobie oczywiście ilość potrzebnych kwh w danej taryfie, z tym ze na fakturze mam oczywiście rozbicie na składniki tak samo jak w normalnej fakturze, podobnie też istnieją abonamenty i opłaty stałe - np. gdzy trzy miechy nie kupię energii to w czwartym i tak ok. 150zł zł opłat stałych za te poprzednie trzy muszę uiścić, także przynajmniej w przypadku PGE pre-paid nie oznacza ze rozlicza cie tylko z kwh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 11.02.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 ...zastanawiam się po co ZE rozdziela stawki na przesyłowa stałą, zmienną, abonament... firmom to potrzebne ale indywidualnym? zamiast np. 50groszy za kWh + dodatki to nie lepiej np. 1.10za kWh bez dodatków? ...no tak ale wtedy by nie kasowali od tych co nie pobierają energii tylko wisi licznik... ...czy w unii też są takie upierdliwości czy tylko u nas? Cel tego jest raczej taki, że państwo cały czas ma wpływ na cenę energii, ale opłata przesyłowa to przecież nie energia. Można to obejść stosując licznik na kartę pre payd. mam w jednym lokalu licznik pre-paid, kupuję sobie oczywiście ilość potrzebnych kwh w danej taryfie, z tym ze na fakturze mam oczywiście rozbicie na składniki tak samo jak w normalnej fakturze, podobnie też istnieją abonamenty i opłaty stałe - np. gdzy trzy miechy nie kupię energii to w czwartym i tak ok. 150zł zł opłat stałych za te poprzednie trzy muszę uiścić, także przynajmniej w przypadku PGE pre-paid nie oznacza ze rozlicza cie tylko z kwh A to dzięki za info bo ktoś mnie kiedyś przekonywał, że przy pre payd przy barku używania prądu nie płaci się nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 11.02.2010 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 może to też zależy od rodzaju tej usługi u danego dostawcy, w moim PGE to niestety tak właśnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 11.02.2010 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 ok, czuję się przekonany! NAJEMCA powinien płacić całkowity koszt (m3 + abon), dzięki serdeczne za Wasze zdanie, pozdros! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts