marjucha 26.02.2010 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 A ja na swoją wymyśliłam sposób, jak mnie gryzie to płaczę i się obrażam, tj. staję tyłem sztywno i się nie ruszam, a ona mnie pociesza i skomle, niestety potem znów zapomina i gryzie i tak w kółko. Czytałam, że szczeniaki do pół roku tak mają, więc nie mam wyboru muszę wytrzymać Poza tym strasznie się plącze pod nogami i parę razy doszło do niebezpiecznych sytuacji. np. na schodach i też nie mogę jej tego oduczyć i nie potrafię a jest już dużo większa i masę ma. a Wy jakieś tam kliny kupujecie, ja to mam cyrk Absolutnie nie musisz, a nawet nie powinnaś. Pies sam z siebie się tego nie oduczy, a z czasem podgryzanie może być silniejsze, bo i pies większy. Jeśli czytałąś blog pani Zofii na forum owczarka, to zauważ, że szkolenie raszki rozpoczęło się praktycznie od przyjazdu do domu z hodowli, czyli jeśli dobrze pamiętam jakieś 7 tygodni miała. Naucz ją szacunku dla dłoni, które ją karmią. Bardzo fajnie opisała to p. Zofia Mrzewińska na forum owczarka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 26.02.2010 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Absolutnie nie musisz, a nawet nie powinnaś. Na wieki wiekow . Tez mialam taki problem jak kazdy kto mial szczeniaka . Wkladalam np. cos do pyska w zamian za reke , piszczalam , pokazujac , ze boli . Generalnie jednak jak zawsze dziala zasada pies zmeczony pies nie dokuczliwy , bo padnie i spi usmiechniety . Widzialas kiedys jak suka karze swoje szczenieta ? Warto tak robic , trzeba tylko umiec wczuc sie w role psiej mamy . Nauczyc sie warknac , lepiej dziala niz krzyki ludzkie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorka31 28.02.2010 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Jest jakiś termin opłaty? Juz się cieszę na to szkolenie! Ja bardzo lubiłam szkolenia z psem... Mam nadzieję, że teren jest ogrodzony? Bo moja NUśka to uciekinier... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 01.03.2010 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 1. Marjucha + Parys ON 2. rrmi + Pablo Dob 3. rrmi +Gotti Dob 4. Zazdrośnica i rodzinka 2 os. + sunia Febe ON 5. Sebstian + Piorun Dob 6. Asia + Jasper Lab 7. Zorka + Nuska Akita 8. Sonika + Dino Cavalier 9. anSi + Rufus champion 10. Anielica + Sara ON 11. Jola + Salma 12. Zuber +Rogal -najlepszy kolega moich chlopakow 13. Sylwia+ suczka ON Zorka Wplaty do okolo 20 marca , numer konta podam , jeszcze chwilke mamy . Co do placu wlasnie podalam 2 rozne ze wzgledu na bezpieczenstwo wlasnie . Mam sporo zapytan o szelki . Wiec jesli ktos nie ma i nie robil do tej pory IPO to niech nie kupuje . Na zajeciach zobaczy jakie szelki maja inni , zapyta o opinie i wtedy zdecyduje sie .Dobre szelki to ponad 100 pln wiec lepiej pomyslec chwilke . Ktos jeszcze chetny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 01.03.2010 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 1. Marjucha + Parys ON 2. rrmi + Pablo Dob 3. rrmi +Gotti Dob 4. Zazdrośnica i rodzinka 2 os. + sunia Febe ON 5. Sebstian + Piorun Dob 6. Asia + Jasper Lab 7. Zorka + Nuska Akita 8. Sonika + Dino Cavalier 9. anSi + Rufus champion 10. Anielica + Sara ON 11. Jola + Salma 12. Zuber +Rogal -najlepszy kolega moich chlopakow 13. Sylwia+ suczka ON 14. Wojtek + Owczarek Australijski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 03.03.2010 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Moja sunia, ma 3 m-ce i 10 dni, wygląda jak mała krówka ale jej już 1 ucho stoi na tym zdjęciu robionym tydzień temu a już teraz prawie i drugie stoi, szczególnie jak zobaczy kota http://images40.fotosik.pl/263/511381fff95c2d0dmed.jpg http://images40.fotosik.pl/263/9979e285c71f06dbmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 03.03.2010 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Akurat jak krowka , no daj spokoj Krowki nie maja takich uszek . Prawde mowiac ja to lubie szczeniaczki , bo sa takie fajne tluste Mam juz numer konta Martina , jak ktos bedzie gotowy do wplaty prosze napisac do mnie na pw, bo nie wiem czy tak publicznie mozna podac Jakkolwiek warto zrobic jakis dobry uczynek w miedzyczasie w intencji dobrej pogody w szkoleniowy weekend . Jestem jednak dobrej mysli , u mnie sniegu dowalilo , wiec sie wypada jeszcze teraz i bedzie w kwietniu pieknie Ktos jeszcze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 03.03.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 http://images40.fotosik.pl/263/511381fff95c2d0dmed.jpg ... Ale slicznota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 03.03.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Ale slicznota nooo nie na darmo ma imię po greckiej bogini dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 05.03.2010 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 1. Marjucha + Parys ON 2. rrmi + Pablo Dob 3. rrmi +Gotti Dob 4. Zazdrośnica i rodzinka 2 os. + sunia Febe ON 5. Sebstian + Piorun Dob 6. Asia + Jasper Lab 7. Zorka + Nuska Akita 8. Sonika + Dino Cavalier 9. anSi + Rufus champion 10. Anielica + Sara ON 11. Jola + Salma 12. Zuber +Rogal -najlepszy kolega moich chlopakow 13. Sylwia+ suczka ON 14. Wojtek + Owczarek Australijski 15. Magda + Zott ON 16. Magda + Yacki ON Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 06.03.2010 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 1. Marjucha + Parys ON 2. rrmi + Pablo Dob 3. rrmi +Gotti Dob 4. Zazdrośnica i rodzinka 2 os. + sunia Febe ON 5. Sebstian + Piorun Dob 6. Asia + Jasper Lab 7. Zorka + Nuska Akita 8. Sonika + Dino Cavalier 9. anSi + Rufus champion 10. Anielica + Sara ON 11. Jola + Salma 12. Zuber +Rogal -najlepszy kolega moich chlopakow 13. Sylwia+ Czakra ON 14. Wojtek + Owczarek Australijski 15. Magda + Zott ON 16. Magda + Yacki ON 17. mokka + Henryk SBT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 09.03.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 rrmi - ja tym razem pasuję...niestety. Jednak jeśli kolejne szkolenie byłoby bliżej morza to piszę się na bank Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 09.03.2010 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Szkoda Alunko , ze Cie nie bedzie. Ja musze napisac , choc jeszcze pewnosci nie mam , ze szkolenie odbedzie sie najprawdopodobniej tydzien pozniej z przyczyn niezaleznych od nikogo .Pewnosci jeszcze nie mam bo robimy wszystko , zeby nie zmieniac , ale czasem tak wychodzi za co z gory bardzo przepraszam.Dam znac dzisiaj wieczorem . Mam nadzieje , ze nikt nie zrezygnuje z tego akurat powodu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 09.03.2010 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Szkoda Alunko , ze Cie nie bedzie. Ja musze napisac , choc jeszcze pewnosci nie mam , ze szkolenie odbedzie sie najprawdopodobniej tydzien pozniej z przyczyn niezaleznych od nikogo . Pewnosci jeszcze nie mam bo robimy wszystko , zeby nie zmieniac , ale czasem tak wychodzi za co z gory bardzo przepraszam. Dam znac dzisiaj wieczorem . Mam nadzieje , ze nikt nie zrezygnuje z tego akurat powodu . ja muszę wiedzieć tydzień przed szkoleniem - ale wiadomo już gdzie będzie szkolenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 09.03.2010 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Bedzie w Goscienczycach . Zazdrosnico dzisiaj powiem czy bedzie zmiana . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 09.03.2010 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 czesc Psiarze a dzisiaj Dzien Psa - o ekstra kiełbasce proszę nie zapomnieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 09.03.2010 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Burek dostal, koty z okazji dnia psa tez sie na szynke zalapaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 10.03.2010 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 ...a dzisiaj Dzien Psa - o ekstra kiełbasce proszę nie zapomnieć Co tam kiełbaska! Moja kotka postanowiła zrobić suce dzień psa i zrzuciła ze stołu brytfankę ze znaczną ilością ciasta! Kocurka nie gustuje w słodkościach, sucze za to niemiłosiernie: szarlotka lepsza od kiełbaski! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 11.03.2010 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Rrmiś czy już wiadomo kiedy, bo jak tydzień później to mnie raczej trudno będzie dojechać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 12.03.2010 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Soniczko Tydzien pozniej nie bedzie , moze jednak tydzien wczesniej . Trudno mi jeszcze powiedziec , wiec trzymajmy sie terminu ustalonego . Bardzo mi przykro , ze tak to wychodzi , ale nie ode mnie to zalezy a i nie mamy doczynienia z kims kto siedzi bez zajecia i czeka Martin tez sie denerwuje przez ten termin , ale to jakby nie zalezne od nikogo i zmienilo sie nagle. Dam znac jak najszybciej . Jak uczen ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts