Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

16-18.04.2010 Szkoleniowe Dni Otwarte Piaseczno

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 412
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wszelki duch Miras :D

Mozna sie dopisac , jesli termin nie ma dla Ciebie wiekszego znaczenia to juz zapisuje , a moze wolisz zaczekac az sie to powyjasnia ?

Albo zostaje tak jak jest albo tydzien wczesniej .

Czy bedziesz mial gdzie spac czy mam i dla Ciebie cos zalatwiac ?

8)

to tylko zaczepka...

upadającej chusteczki Ci nie mogę podać, a zaistnieć czasem jakoś trzeba...

A propos psiego spotkania ... , termin nie ma znaczenia ale odległość niestety tak.

Pozdrawiam... miło było Cię "dotknąć". :wink:

ładnie, ładnie - proszę mi tu kierowniczki nie zaczepiać :p

1. Marjucha + Parys ON

2. rrmi + Pablo Dob

3. rrmi +Gotti Dob

4. Zazdrośnica i rodzinka 2 os. + sunia Febe ON

5. Sebstian + Piorun Dob

6. Asia + Jasper Lab

7. Zorka + Nuska Akita

8. Sonika + Dino Cavalier

9. anSi + Rufus champion :D

10. Anielica + Sara ON

11. Jola + Salma

12. Zuber +Rogal -najlepszy kolega moich chlopakow :wink:

13. Sylwia+ Czakra ON

14. Wojtek + Owczarek Australijski

15. Magda + Zott ON

16. Magda + Yacki ON

17. mokka + Henryk SBT

18. Iwona + Lab suczka

Dopisana labradorka jest znajda , przyblakala sie do domu Iwony w okolicy Piaseczna w sylwestra , moze ktos wie cos w temacie . Byla ze smycza .

Wiecej danych jesli potrzeba moge dodac .

Lista sie powoli zamyka , termin poki co nie jest zmieniony .

Miras

:D

Zazdrosnico

Co tam u Was ? :D [/b]

witam,

jestem nowa na tym forum,ale wpadłam przypadkowo na ten wątek i jestem zainteresowana - czy można jeszcze się zapisać?

Mój Czarek jest mieszańcem ON, ma 2,6 m-cy, czyli szczeniakiem juz nie jest...

Czy jest jakieś ograniczenie co do wieku psa?

Rozumiem,że Gościeńczyce to w okolicach Pisaeczna rownież? Bo że Złotokłos,to wiem, ale o tej drugiej miejscowości nie słyszałam...

Dziękuję za info.

Monsiu

Nie ma zadnych ograniczen wiekowych , jesli tylko masz ochote moge Cie dopisac .

Goscienczyce to jest wies za Prazmowem , ale to jest kilka km od Piaseczna , jesli chodzi o dojazd to na jedno wychodzi czy Zlotoklos czy Goscienczyce tak mniej wiecej :D

Czyli zostaje weekend 16-18 - ok

Co u mnie - zima :o poza tym pies mi rośnie, w sobotę ważona 13 kg i nie ma 4 m-cy, nie dziwne że jak skoczy to wszystkie flaki poodskakują :lol:, po szczepieniu źle się czuła i zahaftowała cały samochód :-?

rozpoznaje komendy ale ze słuchaniem się kiepsko jeszcze, gryzie dalej ale można ją już bardziej opanować.

Jakoś już trzeba kase przelewać :roll:

1. Marjucha + Parys ON

2. rrmi + Pablo Dob

3. rrmi +Gotti Dob

5. Sebstian + Piorun Dob

6. Asia + Jasper Lab

7. Zorka + Nuska Akita

10. Anielica + Sara ON

11. Jola + Salma

13. Sylwia+ Czakra ON

15. Magda + Zott ON

16. Magda + Yacki ON

17. Iwona + Lab suczka

Termin pozostaje bez zmian , wiec mokki nie bedzie , czego ja bardzo zaluje .Chcialam bardzo spotkac sie ponownie z Henrykiem

:wink:

Monsiu

Beda podstawy PT i podstawy IPO to dla poczatkujacych / rozwiniecie popedow i kierunkowanie na prace z przewodnikiem / .

To samo w wersji dla tych co bywaja na placu szkoleniowym .

Bedziemy na pewno mowili o sladach .

Idzie wiosna /mam nadzieje :roll: :wink: / swieze trawki , niezadeptane laki i polanki bedzie gdzie sie wykazac .

Dosc duze to uproszczenie . Generalnie podejscie indywidualne do kazdego psa .

Z dobrych wiadomosci mam jeszcze taka , ze pytalam o catering u chinczyka gdzie jadam zwykle i przygotuje ile bedzie trzeba i ktos to odbierze .

Zaplanowalismy przerwe na obiad w niedziele , ale nie wydaje mi sie jednak , ze kazdy bedzie chcial gdzies jechac , zeby zjesc . W kazdym razie bedzie taka mozliwosc jak napisalam .

Wieczorem grill czy ognisko albo jedno i drugie , w sumie to nie bedziemy sobie zalowac , chyba , ze ktos padnie po calym dniu i bedzie chcial sie tylko polozyc i wyspac :D :wink:

Pozostaje dac na tace w intencji wiosennej pogody , ale zeby tez nie bylo za goraco bo psy sie rozleniwia :D

Zazdroisnico

Gryzienie to jednak minus wieku szczeniecego , ale mialas okazje przekonac sie , ze z psem mozna wszystko , trzeba tylko cierpliwosci .

Aby tylko nie okazalo sie , ze Febe ma chorobe lokomocyjna . Staraj sie gdzies ja zabierac ze soba , nawet jak do sklepu jedziesz , moze sie oswoi z samochodem . Inaczej przechlapane .

Właśnie nie wiem, bo jak pierwszym razem jechała w obie strony było ok, teraz w jedną stronę drzemała a z powrotem po szczepieniu właśnie tak zrobiła, więc nie wiem jeszcze jak to jest. Wet mówił, że może źle się czuć.

Z tym podróżowaniem to nie bardzo jest gdzie, tzn. nie ma jakiegoś celu a do miasta nie chcę jej póki co zabierać, ona ma chyba jeszcze lęki że ją wywieziemy, bo przecież od swojego stada była zabrana autem i bardzo płakała po drodze.

Jeśli chodzi o jej charakter to się nie pomyliłam, wet potwierdził, że jak na sukę jest wyjątkowo ostra i naprawdę z naszej strony musi być zdecydowana dominacja. Także zabieranie miski w trakcie jedzenia, kładzenie ją na bok i przyciskanie do ziemi na porządku dziennym oprócz zabawy oczywiście. Nakupowałam jej zabawek a teraz wszystko mam pod nogami :lol: ale bardzo ją ucieszyły więc co tam :D

Ładna grupa :wink:

Zazdrosnico

Powiedz no Kochana co Ty masz za weta ?

Wstrzymaj sie moze poki co z jego zaleceniami :roll: 8) :wink:

Na szkoleniu bedzie sporo onkow i innych psow , porozmawiaj lepiej z hodowcami , bedzie jeszcze oprocz Martina i Magdy hodowczyni ONkow , porozmawiasz z praktykami . I z pewnoscia zmienisz zdanie jesli nie weta :D

Naprawde nie chce krytykowac , ale nie moge zostawic Twojego wpisu bez odpowiedzi , bo szkoda Twoja Febe zmarnowac .

1. Marjucha + Parys ON

2. rrmi + Pablo Dob

3. rrmi +Gotti Dob

5. Sebstian + Piorun Dob

6. Asia + Jasper Lab

7. Zorka + Nuska Akita

10. Anielica + Sara ON

11. Jola + Salma

13. Sylwia+ Czakra ON

15. Magda + Zott ON

16. Magda + Yacki ON

17. Iwona + Lab suczka

18. Zbyszek + Bary ON

anSi

Twojego Rufusa chyba trzeba wypisac ze szkolenia , wszak na studia on idzie :D

Dobrze, że termin ten sam, ale szkoda, że mokki nie będzie :(.

W ogóle jak czytam jakie psy się wybierają to mam poważne wątpliwości co do naszego udziału :lol:.

Nie zjedzą nas :o ?

Soniczko

Jak uczen ? :D :wink:

A dziękuję, dziękuję, nie próżnujemy. Jesteśmy po pierwszym egzaminie i dostaliśmy promocję do I-ej klasy :D .

Uczeń ćwiczy pilnie, tylko jego pani czasem się obija. Jak wszystko dobrze pójdzie to w okolicy Świąt będziemy mieć następny.

rrmi -masz racje, niech nie blokuje miejsca na liscie :) Aczkolwiek az szkoda takiego zacnego grona forumowiczow i nie tylko nie uwidziec :) No ale studia wazniejsze. Rufus juz na walizkach, lapkami przebiera i czeka na sygnal: START

Licze na fotorelacje z tego Waszego spotkania - nie tylko z placu, ale - zwlaszcza - po placu :) No i duchowo to ja bede z Wami , bo przeciez gdzies tam w tle moj Burasek tez bedzie :)

Cze :D . Henio już był spakowany, tornister, kredki i te sprawy, ale niestety, ten termin jest dla nas nierealny. Heniek do szkoły bardzo pragnie uczęszczać , do koleżanek i kolegów, ale ja mam nadzieję, że jakoś to jeszcze nadrobi. Miano najgorszego ucznia ma w kieszeni bo to korba jest nie pies :lol: .

Soniczko, nie żałuj, ja sama siebie spotkać bym nie chciała :lol: . Nie tylko wypisuję bzdety , ale i gadam jeszcze durniej , Rrmi świadkiem, ze mną wytrzymać łatwo nie jest :lol: . Musiałbym sie z miesiąc wcześniej ogarniać, aby udawać, że taka psychiczna to nie jestem. Zawsze staram się jak mogę, a i tak niewiele to daje :lol: . To Dino już gość jest, taki uczony, zerówka to już czytać potrafi :lol: .

Co do wetów to mogłabym tutaj opisać dialogi na cztery nogi, zawsze mnie te porady bardzo bawią. Wet to wet, nie szkoleniowiec, nie bahawiorysta. Gdybym słuchała tych porad to moja suka wcześniejsza Lorka zostałby uśpiona w wieku 5 miesięcy, Świnka do schronu, Heniek też wredny ,a dodatkowo psychol , no i ja do psychiatry obowiązkowo, bo jaka normalna kobieta trzyma w domu dwa psy bojowe, no czub musi być jak nic :lol: . Świnki niektórzy weci bardzo się boją, za sam wygląd, Heniek też ryj ma wredny to jeszcze gorszy pewnie. Świnka patrzy w takich okolicznościach bardzo wymownie. Lubię ten jej wyraz, który znaczy mniej więcej tyle: Spadajmy stąd, bo to chyba debile. Heniek ma wzrok bardziej wymowny, ale to męski punkt widzenia więc ma prawo. Heniek zwykle ma wyraz: Przywalić ? No i ja w tym wszystkim przewracam białkami i mam tiki nerwowe :lol: .

Zawsze każdą poradę odnośnie wychowania kończę sakramentalnym pytaniem: A dlaczego? Tak wysłuchałam o dominacji, ale okazało się, ze wet nie zna definicji :lol: . Dalej temat karcenia okazało się że jednak suką też nie jestem :lol: . Potem było tylko gorzej, no kochają mnie w tych gabinetach. Kolejnym moim ulubionym pytaniem jest: A na jakiej podstawie? :lol: Mam jeszcze numery popisowe, ale o tym już pisała nie będę . Dodam jeszcze tylko, że ja jestem najmądrzejsza na świecie , a wiadomo jak kończą się takie dyskusje :lol: . Do dzisiaj nie mam przepisu jak zdominować psa , aby zajął moje miejsce w stadzie, znaczy nie chce mi się już nic robić i czekam tego jak zbawienia. Niestety mam takie głupie psy, że jakoś nie nauczyły się pracować, jeździć samochodem, latać po sklepach, prać, sprzątać i gotować, nawet w takim stopniu jak ja :lol: . Powinny mnie już zdominować dobry rok temu, ale dalej nic, więc szukam porad jak taką dominację osiągnąć, bo według wszystkich znaków na ziemi i na niebie, ten moment już dawno powinien nastąpić. Dobra kończę , bo znowu nawypisuję. Zazdroszczę Wam bardzo tego szkolenia, bo to super przygoda jest.

http://forum.powiat-piaseczynski.info/images/smiles/lezacy_smieszek.gif http://forum.powiat-piaseczynski.info/images/smiles/lezacy_smieszek.gif

mokka dawno się tak nie uchachałam szkoda, że Cię nie będzie :(

moja atakuje ludzi z zębami a od psów ucieka, nie wiem czemu bo żaden jej przecież nic nie zrobił, ludzie się pytają ile to psie dziecko ma że takie ostre a nikt przecież ją nie uczy i nie szczuje, więc nie wiem jak to na tym szkoleniu będzie :-?

może dlatego, że weta zaatakowała to tak stwierdził 8) a minął dopiero miesiąc od ostatniej wizyty :p

1. Marjucha + Parys ON

2. rrmi + Pablo Dob

3. rrmi +Gotti Dob

5. Sebstian + Piorun Dob

6. Asia + Jasper Lab

7. Zorka + Nuska Akita

9. Anielica + Sara ON

10. Jola + Salma

11. Zuber +Rogal -najlepszy kolega moich chlopakow :wink:

12. Sylwia+ Czakra ON

13. Wojtek + Owczarek Australijski

14. Magda + Zott ON

15. Magda + Yacki ON

16. Iwona + Lab suczka

17. Zbyszek + Bary ON

Powstaje strona szkoleniowa , prosze sobie zajrzec :D

http://kalupusszkoleniapsow.webs.com/

Sonisia

Widze , ze nas tu zawstzdzisz :D

I mokki nie zaluj naprawde , ze nie spotkasz , bys pozniej nie spala z tydzien albo i ze dwa :lol: Henryka tylko szkoda , bo wiem , ze sie biedny dzieciaczek szykowal :p

Zazdrosnico

Jestem pewna , ze Martin oceni Febe i da recepte :D