Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

16-18.04.2010 Szkoleniowe Dni Otwarte Piaseczno

rrmi

Recommended Posts

Zazdrosnico

Jestem pewna , ze Martin oceni Febe i da recepte :D

po to właśnie się wybieram a nie po co inne 8) to mój 2 pies w życiu (tak całkiem mój to pierwszy, bo tamten był rodziców i to oni go prowadzili) nie licząc babci u której zawsze był jakiś pies ale to nie to samo, bo tam się bywało raz na jakiś czas. ogólnie to ja kociara jestem, od małego z kotami więc się boję żeby ani pies nie miał krzywdy ani my.

najgorsza rzecz to potem mus że trzeba psa oddać, a na ten temat mam straszna traumę, mogę się podzielić wspomnieniami.

Mieszkaliśmy jeszcze u moich ś.p. dziadków w domu z ogrodem, miałam 7-8 lat i od szczeniaka wychowywał się tam mieszaniec owczarka BAJ. Był przesłodki i muchy by nie skrzywdził. Jak urósł to był kawał psa i woził wszystkie okoliczne dzieciaki w zimie na sankach. Nie wiem czemu mój ś.p. dziadek podjął decyzję o oddaniu psa, wiem na pewno że strasznie płakałam, nie tylko ja ale i moje cioteczne rodzeństwo.

Bardzo tęskniliśmy za nim i jak udało nam się uprosić rodziców i dziadka żeby go zabrać z powrotem okazało się, że zabił go koń gospodarza u którego był wtedy. Nie wiadomo czemu, może koń się wystraszył dużego psa, bo Baj był tylko z ludźmi chowany i pewnie sam się wystraszył takiego dużego zwierza. Tamten gospodarz twierdził, że Baj pogryzł konia ale to było niemożliwe. Potem już jak byłam starsza dowiedziałam się, że ten gospodarz po prostu dobił naszego psa zamiast go ratować :cry:

Nie muszę chyba opisywać jak się wszyscy czuliśmy a potem przez długi czas miałam żal do ś.p. dziadka o to.

ot taka historia którą rzadko komu opowiadałam i czemu tak się tu rozpisuję z moimi wątpliwościami

• Odpowiedzi 412
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

1. Marjucha + Parys ON

2. rrmi + Pablo Dob

3. rrmi +Gotti Dob

4. Zazdrośnica i rodzinka 2 os. + sunia Febe ON

5. Sebstian + Piorun Dob

6.

7. Zorka + Nuska Akita

8. Sonika + Dino Cavalier

9. Anielica + Sara ON

10. Jola + Salma

11. Zuber +Rogal -najlepszy kolega moich chlopakow :wink:

12. Sylwia+ Czakra ON

13. Wojtek + Owczarek Australijski

14. Magda + Zott ON

15. Magda + Yacki ON

16. Iwona + Lab suczka

17. Zbyszek + Bary ON

18. Monsiu + Czarek ON

Zazdrosnico

Nie Ty jedna pewnie masz takie czy podobne wspomnienia .

Sluchajcie drodzy uczniowie :D , prosze na pw mowic mi kto wplacil kase , bede potwierdzala , ze doszlo .

Halo , halo :D

Czy ktos jeszcze chetny ??

Sa 3 wolne miejsca , a pewnie ktos zrezygnuje w miedzyczasie , bo cos komus wypadnie wiec zachecam :D

Prosze meldowac o wplatach a jesli ktos bedzie placil pozniej to prosze napisac .

1. Marjucha + Parys ON

2. rrmi + Pablo Dob

3. rrmi +Gotti Dob

4. Zazdrośnica i rodzinka 2 os. + sunia Febe ON /

5. Sebstian + Piorun Dob /

6. Zorka + Nuska Akita

7. Sonika + Dino Cavalier

8. Jola + Salma

9. Zuber +Rogal

10. Sylwia+ Czakra ON /

11. Wojtek + Owczarek Australijski /

12. Magda + Zott ON

13. Magda + Yacki ON

14. Zbyszek + Bary ON /

15. Monsiu + Czarek ON

Bardzo prosze o wplaty i info , ze jest wplacone .Zaczynaja sie rezygnacje i ja nie wiem czy jesli ktos nie wplacil to rezygnuje czy nie ?

Pomijam osoby , ktore uzgodnily , ze wplaca pozniej .

Wiem , wiem , dzieki za przypomnienie .Zginelabym bez Twojej pomocy jednak :wink:

Lista rzeczy do zabrania ze soba .

1.Lancuszek , opcjonalnie obroza w jakiej pies chodzi na co dzien.

- smycz do posluszenstwa, gladka , pojedyncza bez dodatkowych przepiec i kólek, material dowolny, skóra, sznur o dlugosci 1,2 m – 1,5 m.

- smycz do obrony dlugosci 3-5 m

- szelki do obrony

- zabawki, kazdy zabiera takie jakimi pies uwielbia sie bawic, jesli jest to rózowa pantera prosze sie nie krepowac. Mile widziane wszelkie pilki na sznurkach, gryzaki itp.

- smakolyki –czyli wszelkie smaczki które uwielbia nasz pies .

- koziolek do aportowania lub inny aport

- miska na wode.

Jak mozna doczytac na stronie szkoleniowej jesli ktos bedzie chcial na miejscu mozna dokupic rzeczy z Dingo .

Tak w ogole z mojego doswiadczenia jesli ktos ma ochote na obrone a nie ma szelek lepiej zaczekac do szkolenia , popatrzec co maja inni i zdecydowac dopiero .Tych szelek jest cala masa . Ja mam 2 rozne wzory z Dingo i oba sa ok .

Jesli ktos nastawia sie na slady to do tego dobre sa inne szelki , ale tez nie kupujcie przed szkoleniem , warto popytac ludzi , ktorzy juz to maja .

Bez tego da rade pracowac , to nie smycz , ze nie mozna sie obejsc .

Wciaz sa 3 wolne miejsca .

Zapraszam .

Wiem , wiem , dzieki za przypomnienie .Zginelabym bez Twojej pomocy jednak :wink:

Lista rzeczy do zabrania ze soba .

1.Lancuszek , opcjonalnie obroza w jakiej pies chodzi na co dzien.

- smycz do posluszenstwa, gladka , pojedyncza bez dodatkowych przepiec i kólek, material dowolny, skóra, sznur o dlugosci 1,2 m – 1,5 m.

- smycz do obrony dlugosci 3-5 m

- szelki do obrony

- zabawki, kazdy zabiera takie jakimi pies uwielbia sie bawic, jesli jest to rózowa pantera prosze sie nie krepowac. Mile widziane wszelkie pilki na sznurkach, gryzaki itp.

- smakolyki –czyli wszelkie smaczki które uwielbia nasz pies .

- koziolek do aportowania lub inny aport

- miska na wode.

Jak mozna doczytac na stronie szkoleniowej jesli ktos bedzie chcial na miejscu mozna dokupic rzeczy z Dingo .

Tak w ogole z mojego doswiadczenia jesli ktos ma ochote na obrone a nie ma szelek lepiej zaczekac do szkolenia , popatrzec co maja inni i zdecydowac dopiero .Tych szelek jest cala masa . Ja mam 2 rozne wzory z Dingo i oba sa ok .

Jesli ktos nastawia sie na slady to do tego dobre sa inne szelki , ale tez nie kupujcie przed szkoleniem , warto popytac ludzi , ktorzy juz to maja .

Bez tego da rade pracowac , to nie smycz , ze nie mozna sie obejsc .

Wciaz sa 3 wolne miejsca .

Zapraszam .

Czyli szelki do śladów kupię sobie na miejscu, bo chcę żeby Parys w końcu trochę więcej popracował nosem.

Obibok jeden :lol: :lol: :lol:

anSi

Wasza kolej juz za chwile .

Pewnie Twoj S beddzie latal podgladac :D

Jednego jestem pewna psa nie poznasz , ale byloby super gdybyscie dali rade jednak razem go odebrac , zebys i Ty pouczyla sie troche obslugi po studiach .

Jak sie masz ?

Jesli na gg piszesz do mnie to kicha , bo mi komp padl calkiem tamten i nie mam nic ze starych swoich namiarow .Jak cos to dawaj tu na pw .

Po niedzieli dam znac co i jak bedzie ze sladami , czy najpierw pokaz teoretyczny i pozniej proby , bo jesli to pewnie potrzebne beda parowki , ale to sie dowiem i napisze .

:D

rrmi - gipsu mi nie tylko nie sciagneli, ale jeszcze dokleili :roll: Coraz bardziej Kaske Kariatyde przypominam :) 12 kwietnia ide do kontroli - moze wtedy w koncu uda sie gipsowy bucik skrocic. Do konca kwietnia mam przedluzone zwolnienie, wiec - duze szanse, ze i ja do stolicy sie wybiore...no ale lepiej nie zapeszac. W bloki startowe sie ustawiamy i na gwizdek oczekujemy :) Pozdrow cala psio-forumowa mafie i potargaj za uszkiem :) Ja - do kompa przykejona- bede relacje czytac i foty ogladac ( mam nadzieje, ze beda :) )

1. Marjucha + Parys ON

2. rrmi + Pablo Dob

3. rrmi +Gotti Dob

6. Zorka + Nuska Akita /

8. Jola + Salma

9. Zuber +Rogal

10. Sylwia+ Czakra ON /

12. Magda + Zott ON

13. Magda + Yacki ON

14. Zbyszek + Bary ON /

• 2 weeks później...

Napisał rrmi 1. Marjucha + Parys ON

2. rrmi + Pablo Dob

3. rrmi +Gotti Dob

6. Zorka + Nuska Akita /

8. Jola + Salma/

9. Zuber +Rogal

10. Sylwia+ Czakra ON /

12. Magda + Zott ON

13. Magda + Yacki ON

14. Zbyszek + Bary ON /

anSi juz wkrotce sie doczekasz:D

Zapraszam chetnych .

Napisał rrmi 1. Marjucha + Parys ON

2. rrmi + Pablo Dob

3. rrmi +Gotti Dob

6. Zorka + Nuska Akita /

8. Jola + Salma/

9. Zuber +Rogal

10. Sylwia+ Czakra ON /

12. Magda + Zott ON

13. Magda + Yacki ON

14. Zbyszek + Bary ON /

anSi juz wkrotce sie doczekasz:D

Zapraszam chetnych .

Ja też niedługo się doczekam

Ja też niedługo się doczekam

No tosmy sie doczekali :) rrmisiu, czy wiadomo juz moze, kiedy ta moja psia bida do szkoly ma sie zglosic? Juz mu woreczek na kanapki dziergam :)

Martin już pewnie myślami na Silesia Cup.

Widzę że mam szansę poznać Championa Rufusa.

no, no, no, ranga szkolenia weekendowego wzrasta:)

Pozdrawiam

A mi smutno, ze nie mam szans Was i Waszych piesow poznac. Czekam jednak - na dwoch kulach wsparta -z nadzieja i niecierpliwoscia na fotorelacje :)