Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

16-18.04.2010 Szkoleniowe Dni Otwarte Piaseczno

rrmi

Recommended Posts

To niezle Parys skacze :) Moj Gocio za szczotke od zamiatanie skoczylby chyba nawet w ogien , to jest rozum .:):)

Zazdrosnico

Royal jeszcze rok temu byl calkiem ok , ale moi przestali jesc , widac cos sie popsulo . Ten festival to bardzo ladnie pachnie , bo i moi rzucaja sie bardzo jak im daje .

Wez pod uwage , ze tej drozszej karmy pies zjada mniej i lepiej ja trawi .Ja juz mam kupy przeanalizowane .ekhmmm

Jesli moge Ci doradzic , rto umawiaj sie z Magda na PT choc na godzine w tygodniu , nie czekaj , bo bedzie bieda .

Jak wydawanie komend ? Sie Pani nauczyla w koncu ?:):)

O deszczach prosze nie mowic , bo i mnie cholera bierze , mam jezioro na podworku .

Poza tym jestem juz stara .Moje dziecko skonczylo 21 lat .Nie wiem kiedy to sie stalo ale widac jakos tak zlecial; ten czas . :):):)

Nic ino wnuków czekać:)

A u Nas wczoraj cały dzień słońce i zero deszczu.:)

• Odpowiedzi 412
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

T...

Poza tym jestem juz stara .Moje dziecko skonczylo 21 lat .Nie wiem kiedy to sie stalo ale widac jakos tak zlecial; ten czas . :):):)

Nie stara, tylko bardziej dorosła. A Młody moze juz całkiem legalnie legalizowac swoj zwiazek - wnukow ino patrzec, pani kochana :)

Taak, moje dzieci już też całkiem urośnięte.. Jakoś tak zleciało. To w kwestii starości było. Ćwiczę z Nuśką i są efekty. Jakieś. Aktualnie robię jej uprawnienia hodowlane i będziem się rozmnażać. Tak mi się na stare lata zebrało. Zawsze chciałam i myślę, że jak nie teraz to kiedy?

Tak sobie myślę, że jak Febe Zazdrośnicy taki agresor to szybko trzeba z tym coś robić. Im później tym ten nawyk bardziej utrwalony, a i psica silniejsza.

Tak się zastanawiam, że mimo swoich wad moja psica chyba już mądrzeje, rozumie nazwy przedmiotów, poleceń, reaguje na moje humory, nie atakuje już tak moich kwiatków, a słowo "ciasteczko" podrywa ją do góry heheh ale doły dalej kopie, kiedyś sobie nogę złamię po ciemku :/

Szukam budy już - ciekawe czy będzie chciała w niej mieszkać

• 2 weeks później...

Rufus w sobote albo w niedziele jedzie do domu .Poszlo mu bardzo dobrze .

Magda jest w USA , poleciala na wystawe do hodowcy , ktory kupil od Niej Largo Kalupus .

Taka jedna wielka rodzina :D , zapraszaja sie i w ogole ;)

Wlasnie niedawno wyladowala i napisala maila do mnie .

Nawet szczeniaczki powiozla ze soba :D

Zazdrosnico

Psy w przeciwienstwie do ludzi z wiekiem madrzeja ;) Jednak u Twojej to co ma w sobie ;) nie zniknie , moim zdaniem oczywiscie .

Raczej bedzie sie nasilalo .Naprawde nie chce Cie dolowac , ale przemysl .I wykorzystaj to jej madrzenie z wiekiem :yes:

Rufus w sobote albo w niedziele jedzie do domu .Poszlo mu bardzo dobrze .

Magda jest w USA , poleciala na wystawe do hodowcy , ktory kupil od Niej Largo Kalupus .

Taka jedna wielka rodzina :D , zapraszaja sie i w ogole ;)

Wlasnie niedawno wyladowala i napisala maila do mnie .

Nawet szczeniaczki powiozla ze soba :D

Zazdrosnico

Psy w przeciwienstwie do ludzi z wiekiem madrzeja ;) Jednak u Twojej to co ma w sobie ;) nie zniknie , moim zdaniem oczywiscie .

Raczej bedzie sie nasilalo .Naprawde nie chce Cie dolowac , ale przemysl .I wykorzystaj to jej madrzenie z wiekiem :yes:

To chyba muszę Magdzie i Martinowi wyczarterować samolot, żeby w końcu skorzystali z Naszego zaproszenia:D

Orientujesz się kiedy wraca?

Ciekawy jestem jak przygotowania do zawodów z Blackiem.

Uno to wiadomo, że klasa sama w sobie, ale Black ciut ogłady jeszcze potrzebował:).

Pozdrawiam

Sorry kochani, ale ostatnio powodzia jakos byłam mocno zajeta -moja rodzina wszak z Sandomierszczyzny i Tarnobrzega, a tam katastrofa :( ;(

Rufus od wczoraj z nami - Martin jakby zaczarowal naszego Burasa - obysmy tylko nie zmarnowali tego, co juz umie :)

rrmi - probowalismy wczoraj dodzwonic sie do Ciebie, ale nie udalo sie. Pozdrawiamy wiec zdalnie :)

anSi Bardzo zaluje , ze polegaliscie na telefonie tylko .Przeciez Wiesz gdzie mnie szukac :)

Jak dajesz rade ? Nie poblazasz po studiach Rufusowi w ramach wakacji?

Musicie byc konsekwentni teraz , bo nie wiem kiedy Martin do Gdanska sie wybiera w razie czego :);)

Marjucha

Magdy jeszcze nie ma , ale chyba dzisiaj wraca , to sie pewnie zabierze do roboty zaraz .

Uno to wiadomo -pies klasa

rrmi - samochod nam odmawial posluszenstwa, wiec, gdy nie odbieralas telefonu, a samochod laskawie zaczal jechac ( stanelismy, bo wlaczyly sie wszystkie kontrolki w polowie drogi miedzy Martinem a Wami) uznalismy, ze jedziemy do domu. Udalo sie, ale od wczoraj samochod w warsztacie - padl na amen :(

Rufusowi nie odpuszczmy. Martin mowil, zeby co drugi dzien po 20 minut, ale my codziennie - tacy ambitni :) Rufus jakby zmadrzal, zlagodnial, ale..na listonosza nadal morderczym wzrokiem patrzy i na siatke sie rzuca .

rrmi - samochod nam odmawial posluszenstwa, wiec, gdy nie odbieralas telefonu, a samochod laskawie zaczal jechac ( stanelismy, bo wlaczyly sie wszystkie kontrolki w polowie drogi miedzy Martinem a Wami) uznalismy, ze jedziemy do domu. Udalo sie, ale od wczoraj samochod w warsztacie - padl na amen :(

Rufusowi nie odpuszczmy. Martin mowil, zeby co drugi dzien po 20 minut, ale my codziennie - tacy ambitni :) Rufus jakby zmadrzal, zlagodnial, ale..na listonosza nadal morderczym wzrokiem patrzy i na siatke sie rzuca .

Co macie robić co drugi dzień z Rufusem?

Poproszę o streszczenie:)

Już wiem, bo Sławek mi powiedział:)

Sorki, kilka dni nie bylo mnie na forum i zaleglosci sie narobily :) Wszystkie komendy przecwiczyc musimy przynajmniej co drugi dzien po 20 minut. No ale - jak pisalam - na razie zapalu wystarcza na codzienne zabawy :) Ciekawe, jak dlugo?? Slyszalam, ze Burek jednak manierami u Ciebie nie popisal sie :( Nic to, bedziemy pracowac nad nim :)

Slyszalam, ze Burek jednak manierami u Ciebie nie popisal sie :( Nic to, bedziemy pracowac nad nim :)

Chyba Ty za duzo wymagasz od niego jednak . Nie myslalas , ze bedzie manierami sie wykazywal jak tam drugi samiec byl , no daj spokoj ;):rolleyes:

Z tym , ze jak nie brac mozna tego oduczyc . Potrzeba innego zrownowazonego psa do pomocy .

Ja to cwiczylam z moimi wlasnie w weekend szkoleniowy i pomagal nam Bary , niesamowity pies moim zdaniem .

Sorki, kilka dni nie bylo mnie na forum i zaleglosci sie narobily :) Wszystkie komendy przecwiczyc musimy przynajmniej co drugi dzien po 20 minut. No ale - jak pisalam - na razie zapalu wystarcza na codzienne zabawy :) Ciekawe, jak dlugo?? Slyszalam, ze Burek jednak manierami u Ciebie nie popisal sie :( Nic to, bedziemy pracowac nad nim :)

Jak to się nie popisał?

Było wszystko w najlepszym porządku.

rrmi - napisz prosze cos wiecej o tej pracy z drugim psem? Mysle, ze w okolicy jakiegos zrownowazonego znajde :) Chetnie pouczylabym Burasa manier :)

marjucha - cos ten moj informator musial chyba naklamac :) :)

anSi

Bede w u Marjuchy za kilka dni , zadzwon to sie umowimy jak bedziesz chciala , do Ciebie nie dam rady dojechac , bedziemy na 5 minut .

Martin robil takie rozne z Rufusem na pewno , ale z psem to wiadomo ;)

Chcialabym sie i z Toba choc na chwilke zobaczyc .:)