Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

16-18.04.2010 Szkoleniowe Dni Otwarte Piaseczno

rrmi

Recommended Posts

czym karmicie swpje ON-ki??

no właśnie ta niby "wyklęta sucha karma" - moja była karmiona u hodowcy tylko suchą i mlekiem, miała kupki zwarte, u mnie zmieniła żywienie i stopniowo wprowadzam mokre, ser biały z żółtkiem, warzywa, owoce, ryż ale niestety ma już sensacje żołądkowe, wymiotuje i robi na rzadko a jeszcze mięsa w żadnej postaci nie dawałam

teraz rano daje jej suche a w ciągu dnia co innego, już sama nie wiem jak ją karmić :(

ja na początku tez myślałam że lepsze będzie inne jedzenie

ale czyściło go okrutnie, nawet po mleku

dlatego przeszłam na suchą i spokój

raz w tygodniu daję mu żóltko

a dwa razy ser biały

od tamtej pory nic mu nie jest i rośnie jak diabli

w ogóle Pani weterynarz stwierdziła że wielki będzie, ale jego ojciec tez taki

Ile waży w tej chwili?

Pamiętaj że słabym punktem ON-ków są stawy, a więc warto zadbać w okresie intensywnego wzrostu o preparaty które będą je wzmacniały.

myślę że teraz wazy jakieś 18 kg

już mu daję na stawy Artcho -coś tam - specjaonie na stawy i chrząstki, wet. mi dał jak mu ucho klapło, teraz po pół tabletki bo to dla psów co mają ponad 20 kg

do tego kazała mi dać wit. c bo szybko rośnie

• Odpowiedzi 412
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Warto podawac szczenietom Cani Agil . Wlasciwie nie tylko szczenietom , raz w roku dorosym psom serie mozna podac .

Kawiko

Nagradzasz jakos swojego kiedy przychodzi do Ciebie ?

Nagrody to nieodzowna czesc szkolenia :D

Myse , ze masz powazny problem w relacjach Twojego meza i psa , tak sie po prostu nie da :roll:

ja bym tego z puszki nie dawała...

właśnie też się zastanawiałam ale tam dodają wapń itp. a ja dopiero dziś do weta i może mi powie co kupić i jak podawać tj. witaminy i calcium

mleko chyba przestanę ale i tak dużo nie miała chyba z 3 razy dostała do tej pory ale za mlekiem jest strasznie, wystarczy parę kropli na ryż i już cały wyjada 8)

bo to też łasuch są

mój też by pił chociaż później by go czyściło, dlatego tylko woda i to co wyżej

on nawet z puszki się nie tknął jedzenia

Warto podawac szczenietom Cani Agil . Wlasciwie nie tylko szczenietom , raz w roku dorosym psom serie mozna podac .

Kawiko

Nagradzasz jakos swojego kiedy przychodzi do Ciebie ?

Nagrody to nieodzowna czesc szkolenia :D

Myse , ze masz powazny problem w relacjach Twojego meza i psa , tak sie po prostu nie da :roll:

no pewnie że nagradzam już w każdej kieszeni mam cistak dla psów i okruchów pełno :D

a jak nie mam to po prostu głaszczę go na maxsa i przytulam

po prostu uwielbiam mojego psa, zawsze marzyłam o owczarku i w końcu mogłam to marzenie spełnić, no to trzeba o nie dbać nie?

a małżowi można tłuc, najgorsze że większość jego znajomych tak samo postępuje i nie da sobie przetłumaczyć

jak był mniejszy okropnie mnie gryzł ręce miałam straszne ale to było na zasadzie zabawy, przez to małż stwierdził że on mnie traktuje jak zabawkę i dlatego ma mnie gdzieś

Mój Parys jest dorosłym psem i waży "zaledwie 33kg".

Twój pewnie przekroczy 40kg, chociaż to robi się powoli standard.

Niestety obecnie większość ON-ków jest przerośnięta(kwestia genów), co nie jest dobre dla ich zdrowia.

Na to nie masz wpływu, ale warto pilnować, aby pies miał dobrze wyczuwalne żebra(ale nie widoczne), bo wtedy pies nie będzie niepotrzebnie przekarmiony i ma większą szansę na zdrowy rozwój.

Zobaczcie ile jest pytań i niejasności :roll:

Podczas takiego szkolenia można uzyskać fachową poradę odnośnie nie tylko wychowania psa, ale również jak karmić, na co zwrócić uwagę itp.

A poza tym świetna zabawa i "rosnące serce" gdy się widzi, że jednak pies wszystko umie, tylko my źle go prowadzimy :wink:

Pozdrawiam :D

Mój Parys jest dorosłym psem i waży "zaledwie 33kg".

Twój pewnie przekroczy 40kg, chociaż to robi się powoli standard.

Niestety obecnie większość ON-ków jest przerośnięta(kwestia genów), co nie jest dobre dla ich zdrowia.

Na to nie masz wpływu, ale warto pilnować, aby pies miał dobrze wyczuwalne żebra(ale nie widoczne), bo wtedy pies nie będzie niepotrzebnie przekarmiony i ma większą szansę na zdrowy rozwój.

Zobaczcie ile jest pytań i niejasności :roll:

Podczas takiego szkolenia można uzyskać fachową poradę odnośnie nie tylko wychowania psa, ale również jak karmić, na co zwrócić uwagę itp.

A poza tym świetna zabawa i "rosnące serce" gdy się widzi, że jednak pies wszystko umie, tylko my źle go prowadzimy :wink:

Pozdrawiam :D

a myślałam że wychudzony jest... uuuffff

dzięki marjucha - a Parys piękny jest

a Synuś - jeszcze bardziej

pozdro

Nie wiem jak długo patrzę na swoją to chyba jest trochę skundlona albo ja jestem przewrażliwiona, przecież szczeniak jeszcze rośnie, wogóle uszu nie stawia nawet na chwilę, mordka małoowczarkowata, wet zauważy ?

Jak nie staną, gdy będzie miała pół roku, to dopiero wtedy zacznij się martwić. :wink:

teraz luz pełen. :wink:

Nie wiem jak długo patrzę na swoją to chyba jest trochę skundlona albo ja jestem przewrażliwiona, przecież szczeniak jeszcze rośnie, wogóle uszu nie stawia nawet na chwilę, mordka małoowczarkowata, wet zauważy ?

Bosz marjucha jakie cudo :D

Parys jest z hodowli Martina i Magdy.

Jego ojciec to Nando vom Gollerweiher:

http://www.kalupus.pl/jpg/szczeniaki/miot_p/nando1.jpg

no pewnie że nagradzam już w każdej kieszeni mam cistak dla psów i okruchów pełno :D

a jak nie mam to po prostu głaszczę go na maxsa i przytulam

I bardzo fajnie robisz , bo nie zawsze ma byc szyneczka . Na pewno zawsze ma to byc niespodzianka :D

Watro pamietac o ty, ze psu w chwili radosci latwo sie zakrztusic , wiec dobrze jesli nagrody sa miekkie :wink:

Daj mezowi poczytac o psach , powiedz , ze may juz XXI wiek i warto wiedziec to i owo . Uwazam , ze razem z mezem i psem powinnas byc na szkoleniu to moze relacje poprawia sie .

Marjucha

Piekny Parys jest :p :p :p

Parys jest z hodowli Martina i Magdy.

Jego ojciec to Nando vom Gollerweiher:

kurczaki to nawet jakby było można to bym swojej z szacunku do rodu Parysa nie mogła pokryć 8) ojciec ideał :D

Dla mnie tak :D

Matka też fajna, o bardzo dobrym charakterze i niezłym popędzie na łup.

Wyszkolenie IPO I, a więc więcej niż wymaga się w Polsce od suk hodowlanych.

Warto kupować psa po sprawdzonych i wyszkolonych rodzicach.

Parys po matce odziedziczył charakter.

Ma niezły popęd a jednocześnie jest bardzo przyjazny i posłuszny.

A socjalizacja z ludźmu i zwierzętami to już zasługa Magdy i Martina :D

kurczaki to nawet jakby było można to bym swojej z szacunku do rodu Parysa nie mogła pokryć 8) ojciec ideał :D

Zazdrosnico

Na szkoleniu , jesli bedziesz miala potrzebe bedziesz mogla popytac hodowcow o krycia , o rozmnazanie .

Po to tez sa takie szkolenia , zeby wlasnie dowiedziec sie jak najwiecej .

Widze , ze masz potrzebe dowiedziec sie jak najwiecej , wiec tym bardziej sie ciesze , ze spotkamy sie na placu .

Bedziesz miala bardzo blisko , bo teraz juz spotkac sie bedziemy na nowym placu w Twoim sasiedztwie niemalze :D

Zazdrosnico

Na szkoleniu , jesli bedziesz miala potrzebe bedziesz mogla popytac hodowcow o krycia , o rozmnazanie .

Widze , ze masz potrzebe dowiedziec sie jak najwiecej , wiec tym bardziej sie ciesze , ze spotkamy sie na placu .

Bedziesz miala bardzo blisko , bo teraz juz spotkac sie bedziemy na nowym placu w Twoim sasiedztwie niemalze :D

Tylko daleko ode mnie :cry:

pytam póki co na zasadzie "nie miała baba kłopotu..." więc jak już jest ta psina to chcę żeby było jak najlepiej dla wszystkich taka już jestem

ooo superrrr!!! z tym palcem szkolenia :)

widzisz jak mnie deprymujecie wiedzą 8) :oops:

:lol: :lol:

Poczekaj do szkolenia , wyedy dopiero zobaczysz ile sie trzeba naczyc , jesli sie oczywiscie chce .

Mnie o chyba maja dosc na placu , bo wciaz pytam i pytam , az wstyd , no ale am swiadomosc , ze wie tak malo , wiec pytac musze .

Takie mam zdjecie , odszukalam , fajne .To bezcenne jest , taki kontakt z psem i ta jego chec do pracy .

I choc szkola do ktorej chodzilam z moim starszym psem to nieporozumienie , to trudno powiedziec , ze nic nam nie dala .

Teraz prznajmniej wiem czego robic sie nie powinno.

http://img341.imageshack.us/img341/1234/20kwietnia2008szkolenie.jpg

Tak poza tym domyslam sie , ze macie male dzieci , wiec i wiecej obowiazkow niz ja .

Warto w zwiazku z tym zaangazowac dzieci do opieki nad psem i wyjasnic co i jak maja robic .

Dzieci tez lubia zadania do wykonania :D :wink: