kawika 11.02.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 czym karmicie swpje ON-ki?? no właśnie ta niby "wyklęta sucha karma" - moja była karmiona u hodowcy tylko suchą i mlekiem, miała kupki zwarte, u mnie zmieniła żywienie i stopniowo wprowadzam mokre, ser biały z żółtkiem, warzywa, owoce, ryż ale niestety ma już sensacje żołądkowe, wymiotuje i robi na rzadko a jeszcze mięsa w żadnej postaci nie dawałam teraz rano daje jej suche a w ciągu dnia co innego, już sama nie wiem jak ją karmić ja na początku tez myślałam że lepsze będzie inne jedzenie ale czyściło go okrutnie, nawet po mleku dlatego przeszłam na suchą i spokój raz w tygodniu daję mu żóltko a dwa razy ser biały od tamtej pory nic mu nie jest i rośnie jak diabli w ogóle Pani weterynarz stwierdziła że wielki będzie, ale jego ojciec tez taki Ile waży w tej chwili? Pamiętaj że słabym punktem ON-ków są stawy, a więc warto zadbać w okresie intensywnego wzrostu o preparaty które będą je wzmacniały. myślę że teraz wazy jakieś 18 kg już mu daję na stawy Artcho -coś tam - specjaonie na stawy i chrząstki, wet. mi dał jak mu ucho klapło, teraz po pół tabletki bo to dla psów co mają ponad 20 kg do tego kazała mi dać wit. c bo szybko rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 11.02.2010 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Warto podawac szczenietom Cani Agil . Wlasciwie nie tylko szczenietom , raz w roku dorosym psom serie mozna podac . Kawiko Nagradzasz jakos swojego kiedy przychodzi do Ciebie ? Nagrody to nieodzowna czesc szkolenia Myse , ze masz powazny problem w relacjach Twojego meza i psa , tak sie po prostu nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 11.02.2010 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 ja bym tego z puszki nie dawała... właśnie też się zastanawiałam ale tam dodają wapń itp. a ja dopiero dziś do weta i może mi powie co kupić i jak podawać tj. witaminy i calcium mleko chyba przestanę ale i tak dużo nie miała chyba z 3 razy dostała do tej pory ale za mlekiem jest strasznie, wystarczy parę kropli na ryż i już cały wyjada bo to też łasuch są mój też by pił chociaż później by go czyściło, dlatego tylko woda i to co wyżej on nawet z puszki się nie tknął jedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 11.02.2010 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Warto podawac szczenietom Cani Agil . Wlasciwie nie tylko szczenietom , raz w roku dorosym psom serie mozna podac . Kawiko Nagradzasz jakos swojego kiedy przychodzi do Ciebie ? Nagrody to nieodzowna czesc szkolenia Myse , ze masz powazny problem w relacjach Twojego meza i psa , tak sie po prostu nie da no pewnie że nagradzam już w każdej kieszeni mam cistak dla psów i okruchów pełno a jak nie mam to po prostu głaszczę go na maxsa i przytulam po prostu uwielbiam mojego psa, zawsze marzyłam o owczarku i w końcu mogłam to marzenie spełnić, no to trzeba o nie dbać nie? a małżowi można tłuc, najgorsze że większość jego znajomych tak samo postępuje i nie da sobie przetłumaczyć jak był mniejszy okropnie mnie gryzł ręce miałam straszne ale to było na zasadzie zabawy, przez to małż stwierdził że on mnie traktuje jak zabawkę i dlatego ma mnie gdzieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 11.02.2010 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Mój Parys jest dorosłym psem i waży "zaledwie 33kg". Twój pewnie przekroczy 40kg, chociaż to robi się powoli standard. Niestety obecnie większość ON-ków jest przerośnięta(kwestia genów), co nie jest dobre dla ich zdrowia. Na to nie masz wpływu, ale warto pilnować, aby pies miał dobrze wyczuwalne żebra(ale nie widoczne), bo wtedy pies nie będzie niepotrzebnie przekarmiony i ma większą szansę na zdrowy rozwój. Zobaczcie ile jest pytań i niejasności Podczas takiego szkolenia można uzyskać fachową poradę odnośnie nie tylko wychowania psa, ale również jak karmić, na co zwrócić uwagę itp. A poza tym świetna zabawa i "rosnące serce" gdy się widzi, że jednak pies wszystko umie, tylko my źle go prowadzimy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 11.02.2010 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Mój Parys jest dorosłym psem i waży "zaledwie 33kg". Twój pewnie przekroczy 40kg, chociaż to robi się powoli standard. Niestety obecnie większość ON-ków jest przerośnięta(kwestia genów), co nie jest dobre dla ich zdrowia. Na to nie masz wpływu, ale warto pilnować, aby pies miał dobrze wyczuwalne żebra(ale nie widoczne), bo wtedy pies nie będzie niepotrzebnie przekarmiony i ma większą szansę na zdrowy rozwój. Zobaczcie ile jest pytań i niejasności Podczas takiego szkolenia można uzyskać fachową poradę odnośnie nie tylko wychowania psa, ale również jak karmić, na co zwrócić uwagę itp. A poza tym świetna zabawa i "rosnące serce" gdy się widzi, że jednak pies wszystko umie, tylko my źle go prowadzimy Pozdrawiam a myślałam że wychudzony jest... uuuffff dzięki marjucha - a Parys piękny jest a Synuś - jeszcze bardziej pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 11.02.2010 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 http://lh6.ggpht.com/_Vv66_8bt7h4/S3PQnV_RTiI/AAAAAAAAASk/U0cU4Nikrco/s800/e.jpg Prawda że piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 11.02.2010 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Nie wiem jak długo patrzę na swoją to chyba jest trochę skundlona albo ja jestem przewrażliwiona, przecież szczeniak jeszcze rośnie, wogóle uszu nie stawia nawet na chwilę, mordka małoowczarkowata, wet zauważy ? Bosz marjucha jakie cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 11.02.2010 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Nie wiem jak długo patrzę na swoją to chyba jest trochę skundlona albo ja jestem przewrażliwiona, przecież szczeniak jeszcze rośnie, wogóle uszu nie stawia nawet na chwilę, mordka małoowczarkowata, wet zauważy ? Jak nie staną, gdy będzie miała pół roku, to dopiero wtedy zacznij się martwić. teraz luz pełen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 11.02.2010 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Nie wiem jak długo patrzę na swoją to chyba jest trochę skundlona albo ja jestem przewrażliwiona, przecież szczeniak jeszcze rośnie, wogóle uszu nie stawia nawet na chwilę, mordka małoowczarkowata, wet zauważy ? Bosz marjucha jakie cudo Parys jest z hodowli Martina i Magdy. Jego ojciec to Nando vom Gollerweiher: http://www.kalupus.pl/jpg/szczeniaki/miot_p/nando1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 11.02.2010 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 no pewnie że nagradzam już w każdej kieszeni mam cistak dla psów i okruchów pełno a jak nie mam to po prostu głaszczę go na maxsa i przytulam I bardzo fajnie robisz , bo nie zawsze ma byc szyneczka . Na pewno zawsze ma to byc niespodzianka Watro pamietac o ty, ze psu w chwili radosci latwo sie zakrztusic , wiec dobrze jesli nagrody sa miekkie Daj mezowi poczytac o psach , powiedz , ze may juz XXI wiek i warto wiedziec to i owo . Uwazam , ze razem z mezem i psem powinnas byc na szkoleniu to moze relacje poprawia sie . Marjucha Piekny Parys jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 11.02.2010 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Parys jest z hodowli Martina i Magdy. Jego ojciec to Nando vom Gollerweiher: kurczaki to nawet jakby było można to bym swojej z szacunku do rodu Parysa nie mogła pokryć ojciec ideał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 11.02.2010 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Parys jest z hodowli Martina i Magdy. Jego ojciec to Nando vom Gollerweiher: kurczaki to nawet jakby było można to bym swojej z szacunku do rodu Parysa nie mogła pokryć ojciec ideał Dla mnie tak Matka też fajna, o bardzo dobrym charakterze i niezłym popędzie na łup. Wyszkolenie IPO I, a więc więcej niż wymaga się w Polsce od suk hodowlanych. Warto kupować psa po sprawdzonych i wyszkolonych rodzicach. Parys po matce odziedziczył charakter. Ma niezły popęd a jednocześnie jest bardzo przyjazny i posłuszny. A socjalizacja z ludźmu i zwierzętami to już zasługa Magdy i Martina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 11.02.2010 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 kurczaki to nawet jakby było można to bym swojej z szacunku do rodu Parysa nie mogła pokryć ojciec ideał Zazdrosnico Na szkoleniu , jesli bedziesz miala potrzebe bedziesz mogla popytac hodowcow o krycia , o rozmnazanie . Po to tez sa takie szkolenia , zeby wlasnie dowiedziec sie jak najwiecej . Widze , ze masz potrzebe dowiedziec sie jak najwiecej , wiec tym bardziej sie ciesze , ze spotkamy sie na placu . Bedziesz miala bardzo blisko , bo teraz juz spotkac sie bedziemy na nowym placu w Twoim sasiedztwie niemalze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 11.02.2010 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 kurczaki to nawet jakby było można to bym swojej z szacunku do rodu Parysa nie mogła pokryć ojciec ideał Zazdrosnico Na szkoleniu , jesli bedziesz miala potrzebe bedziesz mogla popytac hodowcow o krycia , o rozmnazanie . Po to tez sa takie szkolenia , zeby wlasnie dowiedziec sie jak najwiecej . Widze , ze masz potrzebe dowiedziec sie jak najwiecej , wiec tym bardziej sie ciesze , ze spotkamy sie na placu . Bedziesz miala bardzo blisko , bo teraz juz spotkac sie bedziemy na nowym placu w Twoim sasiedztwie niemalze Tylko daleko ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 11.02.2010 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Na szkoleniu , jesli bedziesz miala potrzebe bedziesz mogla popytac hodowcow o krycia , o rozmnazanie . Po to tez sa takie szkolenia , zeby wlasnie dowiedziec sie jak najwiecej . Widze , ze masz potrzebe dowiedziec sie jak najwiecej , wiec tym bardziej sie ciesze , ze spotkamy sie na placu . Bedziesz miala bardzo blisko , bo teraz juz spotkac sie bedziemy na nowym placu w Twoim sasiedztwie niemalze pytam póki co na zasadzie "nie miała baba kłopotu..." więc jak już jest ta psina to chcę żeby było jak najlepiej dla wszystkich taka już jestem ooo superrrr!!! z tym palcem szkolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 11.02.2010 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 ooo superrrr!!! z tym palcem szkolenia hłe hłe z placem oczywiście - widzisz jak mnie deprymujecie wiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 11.02.2010 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 boszzzzz jaki piękny ten Parys ja chciałam długowłosego, ale skończyło się na moim kundlu Zazdrośnico - mój też skundlony, pysk długi uszy jak nietoperz matko chyba sie zakochałam .......... w Parysie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 11.02.2010 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 widzisz jak mnie deprymujecie wiedzą Poczekaj do szkolenia , wyedy dopiero zobaczysz ile sie trzeba naczyc , jesli sie oczywiscie chce . Mnie o chyba maja dosc na placu , bo wciaz pytam i pytam , az wstyd , no ale am swiadomosc , ze wie tak malo , wiec pytac musze . Takie mam zdjecie , odszukalam , fajne .To bezcenne jest , taki kontakt z psem i ta jego chec do pracy . I choc szkola do ktorej chodzilam z moim starszym psem to nieporozumienie , to trudno powiedziec , ze nic nam nie dala . Teraz prznajmniej wiem czego robic sie nie powinno. http://img341.imageshack.us/img341/1234/20kwietnia2008szkolenie.jpg Tak poza tym domyslam sie , ze macie male dzieci , wiec i wiecej obowiazkow niz ja . Warto w zwiazku z tym zaangazowac dzieci do opieki nad psem i wyjasnic co i jak maja robic . Dzieci tez lubia zadania do wykonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 11.02.2010 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 I mozna nauczyc psa opanowania , nawet w towarzystwie suczki w trakcie cieczki . Jak ona sie mojemu Pablisiowi podobala http://img202.imageshack.us/img202/695/a25z.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts