Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

16-18.04.2010 Szkoleniowe Dni Otwarte Piaseczno

rrmi

Recommended Posts

Owczarki jak tez owczarkopodobne , czyli wilczury sa jak plastelina , tak mowia szkoleniowcy i da sie z nimi wszystko . Poddaja sie latwo szkoleniu .

..

Widze, ze moj Buras ma szanse na nabycie dobrych manier :) Prawda, ze podobny do wilczura ? :D

http://images40.fotosik.pl/52/838daeeed05975f1m.jpg

Prawdziwy champion :wink:

• Odpowiedzi 412
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Prawda bo niby jak inaczej ? :D

Powiem Ci ze jak pamietam to taki ladnynie byl kiedy go przygarneliscie .

Mam takie swoje wytlumaczenia tego :wink:

Do rzeczy .

Teraz juz moge zaprosic serdecznie na

Szkoleniowe Dni Otwarte dla psow .

w dniach 16 17 i 18 kwietnia 2010 .

Zajecia zaczna sie w piatek po poludniu okolo godz.15 . Zakonczenie w niedziele po poludniu .

Szkoleniowcy nie dosc , ze sa profesjonalistami to do tego perfekcjonistami .

Bedzie mozna sie sporo dowiedziec i sporo nauczyc .

Kazdy pies bedzie potraktwany indywidualnie . Bedzie mozna pytac do woli i z pewnoscia otrzyma sie odpowiedzi .

Zajmowac bedziemy sie przygotowaniem do PT przygotowaniem do IPO .

Oczywiste jest , ze nie koniecznie trzeba cwiczyc przygotowujac sie do zawodow , mozna robic to dla samej radosci psa i naszej dla rozrywki zeby zobaczyc jak to jest .

W czasie tych 3 dni szkoleniowcy pokaza co i jak wyglada , ocenia psy , opowiedza o tym .

Mysle , ze opowiedza i pokaza jak robi sie slady beda po seminarium w tym temacie .Sami wciaz , pomimo ogromej wiedzy w temacie szkolen ucza sie .

Slady sa dobrym zajeciem dla kazdego psa .

Liczba miejsc bedzie ograniczna , kady musi dostac ze szkolenia jak najwiecej .Nie ma mozliwosci , zeby wygladalo to jak w szkolkach niedzielnych ze im wiecej tym lepiej .

Kazdy pies i jego pan bedzie musial poczuc sie wazny :wink:

Koszt tego wynosi 150 pln . D :wink: la osob spoza Warszawy bedziemy organizowali nocleg .Mozna bedzie oczywiscie zorganizowac sobie nocleg samemu . Marjucha ma nocleg zapewniony razem z Ania , Pawelkiem i Parysem oczywiscie .

Planujemy ogniska i grill . Z pewnoscia bedzie ktos kto podjedzie do sklepu po kielbase , inne miesa na grilla dla wszystkich i zrobi salatki /salatki bardziej do miejscowych / .

Co do miejsca zajec to bedzie to albo plac w Zlotoklosie albo Goscienczyce .

Zapisywac mozna sie tutaj . Numer konta do wplat podam w miedzyczasie .

Z cala pewnoscia nie napisalam wszystkiego , prosze pytac , byc moze dla niektorych podane skroty sa magiczne , co jest zrozumiale , chetnie wyjsnie .

Podam oczywiscie tez co trzeba ze soba zabrac i jakie linki smycze , tasmy szelki itd .d

1. Marjucha + Parys

2. rrmi + Pablo i Gotti

1. Marjucha + Parys

2. rrmi + Pablo i Gotti

zapisuję się oczywiście, termin super, cena też spoko, miejsca szkoleń dobre, a że jestem zielona to proszę o wyjaśnienie tajemniczych skrótów, czy ja musze już piesę do innych psów przyzwyczajać w razie?

3. Zazdrośnica i rodzinka 2 os. + sunia Febe

Zazdrosnico

Bardzo fajnie ze bedziecie z cala Rodzinka bo wlasciwie kazdy musi to widziec i wiedziec co i jak .

A jak u Ciebie w sasiedztwie z psami ?

Jak z ludzmi czy ona widuje obcych ?

Jak nie masz pewnych psow znaczy odrobaczonych szczepionych to pytaj tu chocby ktos Cie zaprosi i pobawi sie mala z psami , do mnie mozna tez , bo to suczka , zreszta moi sa dosc deliktni jednak to malenstwo jest i lepiej zeby sie do duzych psow poki co nie zrazila.

Moze w sobote zabierz ja do miasta ? Jak masz oczywiscie czas , no ale to wazne , bardzo wazna jest socjalizacja .

Fajnie jest w Jankach w sklepie zoologicznym , panie czestuja smakolykami , podziwiaja , mozna poprzymierzac co sie chce , ludzie glaskaja warto .

Moi lubia tam jechac bo dostaja fajne smaczki , ludzie wymiziaja ich , moga sie calowac jak jakis nawiedzony :wink: czlowiek sie trafi , no i sa swinki morskie :D

Skrot PT to nauka posluszenstwa , a IPO to sportowa obrona czym wszyscy zawsze sie zachwycaja , bo wtedy widac te psie pasje i popedy :wink:

Teraz kupujemy jakąś tanią obroże i smycz żeby się przyzwyczaiła, ludzi widuje przez bramę i obcych się nie boi szczeka ostro, natomiast jak zobaczy dużego psa to skowyczy i ucieka do domu.

Sąsiad ma labka, nie ma roku ale jest wielki i na pewno ma wszystkie szczepienia itp. Nie wiem jakby się spotkali to co by było, zapytam.

A gdzie ten sklep w Jankach dokładnie? bo tam rzadko bywam.

Dzięki za wyjaśnienie i zaproszenie :D

To calkiem tak jak Ty bys zobaczyla Godzille .Ona malenka jeszcze jest .

Szczekac to bym jej nie pozwalala prawde mowiac bo bedziesz miala problem jak masz sasiadow blisko .

Pytasz o rzeczy , o ktorych mozna przegadac pol nocy :D

Zapytaj ludzi od labka jak one toleruja inne psy . Uwazaj i nie pozwol , zeby jakikolwiek duzy pies ja szarpal , przewracal i byl nie mily .

Pamietaj o tym !

Sklep w Jankach to zobaczysz jak wjedziesz tam , widac spod wiaduktu juz , teraz nazywa sie Kakadu /chyba :roll: / , nie mozna nie zauwazyc . Mala tam wez lepiej na rece bo dziewczyna ze wsi jest :wink: , nieobyta zeby Ci sie tam nie wyrwala z obrozy pod samochod w tym ruchu .Po chodniczku poprowadzaj . :p

No masz :D

Wiesz , ze u nas nie ma jak , bo Parys i moi chlopcy to za duzo raczej :D :roll: , a jak gadalismy o tym to dla mnie oczywiste bylo , ze go nie zostawisz u Dziadkow w hotelu i nie pojdziesz do nas spac , ale jesli to oczywiscie :D

Maja w hotelu naprawde super warunki , ogladalam wszystko , bardzo mi sie podobalo .

No masz :D

Wiesz , ze u nas nie ma jak , bo Parys i moi chlopcy to za duzo raczej :D :roll: , a jak gadalismy o tym to dla mnie oczywiste bylo , ze go nie zostawisz u Dziadkow w hotelu i nie pojdziesz do nas spac , ale jesli to oczywiscie :D

Maja w hotelu naprawde super warunki , ogladalam wszystko , bardzo mi sie podobalo .

Dlaczego?

Przecież macie duży dom :wink: :lol: :lol: :lol:

Ja już normalnie przebieram nogami, ale teraz muszę rozwiązać problem logistyczny :roll:

Cała rodzina + pies + wózek to trochę dużo jak na naszego peugeota :roll:

Zobaczymy, najwyżej zainwestuje w bagażnik dachowy i Parys będzie jechał na dachu :lol: :lol: :lol:

Kurcze, to już mam co planować :D

Alunko

Dalabym sie pokroic na kawalki , ze jestes spod Babic /nad Wisla :lol: / :roll:

Na szkolenie za pozno na pewno nie jest , kwestia czy chcesz i czy dasz rade dojechac .

Panna sliczna , moi chlopcy na pewno otoczyliby ja opieka :wink:

Pomysl , naprawde fajnie jest na takich imprezach , mozna potraktowac jak maly urlop , my tak bylismy z pod Wroclawiem i wrocilismy bardzo zadowoleni .

Robilas cos z sucza w ogole czy taka surowinka z niej ?

Powiem Ci tak moze , ze zycie z psem szkolonym jest zupelnie inne niz z takim wychowanym na zasadzie jak sie samemu umie .

Moje poprzednie dobermany byly takie surowiaki wlasnie .

Jak to doberman , madry jest , inteligentny sam z siebie :wink: , ale ...

Marjucha

A jaki wozek jest potrzebny , moze gdzies tu sie zorganizuje , kilku sasiadow ma troche wieksze dzieci niz Pawelek i pewnie jakies wozki maja .

Parys na dachu ? ekhmm Fafle by sie chyba za bardzo rozjezdzaly :lol:

Dom duzy i owszem , szkoda by bylo gdyby psy go rozniosly :lol: , ale kto to wie jak to sie ulozy .

Moze Sonika bedzie u nas spala tez , nie wiem jeszcze na 100% jak z tymi noclegami , ale Magda ma jakas mete .