Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

16-18.04.2010 Szkoleniowe Dni Otwarte Piaseczno

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 412
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zorka

O Dangaju czytalam juz sporo nie najlepszych opinii .Nie bylam jednak i nie wiem .

Martin to taki szkoleniowiec ,ktory zanim cos powie i zrobi to pomysli za to Go cenie .

Proponuje Ci przyjechac , pocwiczyc to co bedziesz chciala , pogadac i zdecydowac .

Co do agresji akit to nie wypowiadam sie , wiem jednak , ze pies "agresywny" tym bardziej powinien byc szkolony i te popedy miec pod kontrola . Nie chce tu jednak wymadrzac sie . Mysle , ze nic nie stracisz przez taki weekend .

Sonis

Jaki problem najwiekszy jest , z dojazdem ?

Zorka

O Dangaju czytalam juz sporo nie najlepszych opinii .Nie bylam jednak i nie wiem .

Martin to taki szkoleniowiec ,ktory zanim cos powie i zrobi to pomysli za to Go cenie .

Proponuje Ci przyjechac , pocwiczyc to co bedziesz chciala , pogadac i zdecydowac .

Co do agresji akit to nie wypowiadam sie , wiem jednak , ze pies "agresywny" tym bardziej powinien byc szkolony i te popedy miec pod kontrola . Nie chce tu jednak wymadrzac sie . Mysle , ze nic nie stracisz przez taki weekend .

Sonis

Jaki problem najwiekszy jest , z dojazdem ?

Ja podzielam zdanie Zorki.

Akity nie powinny robić obrony z IPO.

Ale ślady? czemu nie :wink:

Posłuszeństwo też można robić, a nawet należy.

W szkółce do której chodziliśmy trener przygotowywał do testów doga kanaryjskiego(mam nadzieję, że nie pomyliłem) i PT bardzo ładnie opanował(a).

Trzeba dopytać Martina czy się podejmie, ale myślę że tak, a można dużo skorzystać na rozmowie z takimi ludźmi.

No i socjalizacja + informacje jak reagować na zachowania psa, które się Nam nie podobają.

Każda rasa inna i inne środki aby uzyskać oczekiwany efekt. :wink:

Trzeba dopytać Martina czy się podejmie, ale myślę że tak, a można dużo skorzystać na rozmowie z takimi ludźmi.

No dokladnie . Po to takie dni beda organziowane .

Ja slyszalam , ze duzo ludzi po Dangaju calkiem przestaje cos robic , bo tam ponoc jakas masakra jest , zawet ZK ich wykresil z listy .

Ludzie sie wiec zrazaja do szkolen .

Zorka

Moge zapytac Martina , ale nie wydaje mi sie , ze cos powie , jesli psa nie zna.

Nie proponowalam tego , bo napisalas , ze chcesz sie socjalizowac i popatrzec ogolnie . Suczka chyba mloda jest , tak ?

Zastanow sie i daj znac .

Podczytuje, podczytuje, ciesze sie, ze coraz wiecej chetnych - samo doborowe towarzystwo :) Nie wiem, tylko czy moj wielorasowy champion pasuje do towarzystwa, no bo jak beda romanse, to i pewnie mezalinas zdarzy sie tez :-? :D

anSi

Ja o romansach napisalam , bo moj Pablis jest bardzo kochliwy :D

Daj spokoj juz z tym gadaniem , Rufus ma szczescie , ze do Was trafil , przeciez u nikogo lepiej by mu nie bylo .

http://img203.imageshack.us/img203/9179/a25g.jpg

Widzisz jaka panna ? :D

ps . Nogi na zdjeciu nie sa moje :wink:

naprawde romantyczne zdjecie i milosc z oczu patrzy :)

Pablis nasz to wrazliwy bardzo jest :wink:

Zorka

O Baritusie slyszalam duzo dobrego , mam chec jechac tam do pozoranta na wiosne kilka razy .

A szkoleniowcy no coz , jak wszyscy , sa rozni , mniej i lepiej douczeni .

Mi np . jedna pani , dosc znana powiedziala , zeby psa po szyjce nie glaskac , bo psy tego nie lubia .

I mam zagwozdke , bo moi sie podstawiaja wrecz do glaskania wlasnie po szyjkach i tak lece czasem na 2 rece :D

Dobrze jednak byc tu i tam , popatrzec i wybrac cos dla siebie . Mi jakos super sie ulozylo , ze mam Martina pod bokiem i jestem z tego bardzo zadowolona . Ty sama zobaczysz i ocenisz . Do zobaczenia .

Znam takich co kociej mordki z zazdrosci dostaja :lol: :lol:

rrmi, moze mojemu tez zarezerwuj miejsce na liscie. Jakby okolicznosci niesprzyjajace mocno byly, to wtedy najwyzej ustapie miejsca komus z lawki rezerwowych ( bo na pewno taka powstanie, jestem pewna, ze na takie fajne szkolenie mnostwo chetnych bedzie) :)

uff, zczytałam wsio :lol: fajnie, że spotkanko się kroi :roll: Nie wiem, czy moja królowa na szkolenie się nadaje, bo przyzwyczajenia swoje już ma i szkoli się tylko w wybranych przez się tematach. Poza tym strachu Wam napędzić nie chcę, bo reakcje na nią znam a ze swoimi kłócić się nie będę :lol: ale większość znaków na niebie wskazuje, że towarzysko Was nawiedzę, i już doczekać się nie mogę 8)

A i w razie czego kisty z browarem popilnuję :lol:

Marjucha

Tam zaraz sie czepiam , tak gadam :D

Oxa

Wstyd , popatrz tu ludzie z Gdanska , z Krakowa jada a Ty masz na miejscu i chcesz browaru pilnowac , akurat . :roll:

Tak naprawde to browar moze i bedzie , ale te dni to bedzie praca z psem przede wszystkim i prosze kondycje sobie poprawiac i papierochow nie palic , zeby szybko biegac :D

Zorka

Pytalam Martina o Akity , powiedzial , ze sa trudne rzeczywiscie , ale zapraszamy , pogadamy i cos z tego szkolenia pewnie wyniesiesz dla siebie i swojej Niuski , aby sie tylko moj Pabi nie zakochal :wink:

1. Marjucha + Parys ON

2. rrmi + Pablo Dob

3. rrmi +Gotti Dob

4. Zazdrośnica i rodzinka 2 os. + sunia Febe ON

5. Sebstian + Piorun Dob

6. Asia + Jasper Lab

7. Zorka + Niuska Akita

8. Sonika + Dino Cavalier

9. anSi + Rufus champion :wink: