wg 21.01.2004 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 Witam,Właśnie wyceniam dach. Dostałem kilka ofert, m.in. z Dachluxu w Wolicy koło Warszawy. Konkurencja gdy usłyszała o rabacie jaki zaproponowano w Dachluxie stwierdziła, że firma ta upada i nie wiadomo czy dostarczy mi towar. Nie bardzo w to wierzę ale.. Może ktoś słyszał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 21.01.2004 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 Ja nie slyszalem. Kupowalem u nich dachowke latem zeszlego roku i wszystko bylo ok. Nie przypominam sobie aby wymagali (z wyjatkiem malej - jak na cene dachu - zaliczki - chyba 1500 zl) zaplaty z gory. Placilem, jak dachowke mialem juz na dzialce. Jesli warunki platnosci sie zmienily to byc moze jest to jakis sygnal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 21.01.2004 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 Też kupowałem w DACHLUXie, tylko na Puławskiej.Nic dziwnego, że nazwa DACHLUX działa na nerwy konkurencji.Mają duże obroty - bo ich ceny są minimalnie niższe.Zaliczkę płaciłem około 20%, resztę po odbiorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 21.01.2004 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 Dzięki za odpowiedzi. Możecie zdradzić jakie dostaliście rabatu w Dachluxie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 21.01.2004 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 O ile sobie przypominam to chyba 15% (Rupp; Dachlux na wylotówce do Starych Babic). Brałem u nich też rynny i jedno okno połaciowe. W Dachluxie wyszło najtaniej, nie było żadnych kłopotów ze zwrotem niezużytej dachówki i bardzo drogiej taśmy kalenicowej. A nawet przyjęli zwrot 2 dużych okien połaciowych, które miałem już na budowie ale z nich następnego dnia zrezygnowałem. No i generalnie równe chłopaki, można było z nimi długo gadać i zmieniać opcję (zrobili mi chyba kilkanaście wycen bo początkowo byłem zdecydowany na cementową). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.01.2004 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 Dachlux na Marsa dał mi 18% rabatu z rachunku ok.7000 - blachy w małej ilości (tylko na obróbki) dwa okna Velux i komplet rynien Marleya. (lukabuka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sirma 22.01.2004 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 również nie miałem kłopotów (dach maj 2003).rabaty:rupp ceramika 20%marley 22%płotki i inne instalacyjne 20%okna velux 22%wełna ursa 33%drewno - bez podatku (22%)podbitka (PCV) 18% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minuszka 22.01.2004 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 Mam znajomego w DachLuxie, nie slyszalam, zeby mieli bankrutowac . To jest podpucha i zazdrosc konkrencji.Bo rzeczywiscie DachLux ma dobre ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 22.01.2004 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 Nie znam tej firmy. Lecz podejrzewam, że tak właśnie rodzi się plotka...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal Dabrowicz 24.03.2005 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 Witam,Jestem pracownikiem firmy Dachlux(często pojawiaja sie moje ogloszenia na forum muratora w dziale ogloszen drobnych).Nie upadamy i nawet nie zamierzamy!!!!!!!!! Konkurencji nie mozna oczerniac,ale jesli nie ma takich dobrych warunkow handlowych jak my to co ma powiedziec???????????Pozdrawiam i wszystkim zycze wesołych swiat!!!!!!! Michal Dabrowiczdoradca techniczny firmy Dachlux0 608 475 793 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi2 24.03.2005 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 Jeśli to plotka, to jest naprawdę chamstwo. "wg" może podaj gdzie usłyszałeś tą rewelację. PS: nie mam zupełnie nic wspólnego z Dachluxem ale takie rzeczy jakoś mnie rażą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bialy 24.03.2005 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 Pod koniec zeszłego sezonu budowlane firma Dachlux robiła mi dach Rupa ceramicznego i nie miałem wrażenia aby upadała. Zrobili wszystko na czas i płaciłem zgodnie z umówionym harmonogramem. "WG" ma do ciebie prośbę nie staraj się patrzeć na wysokość upustu, ale na kwotę finalną za takie same materiały i za tą samą robociznę. Ja miałem ciekawą sytuację, iż negocjowałem z Dachluxem z jednego miejsca a dostałem ciekawszą ofertę na materiał (specjalnie nie piszę że lebszy upust) plus zdecydowanie niższą robociznę. Wydaje mi się że konkurencyjnym oddziałem Dachluxa jest skład z pod Łomianek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatkor 24.03.2005 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 Jak w 2003 pokazywałem wycenę z DL w innych punktach to zwykle komentarz był w stylu: przy takich cenach do długo nie pociągną (i tekst z rodziny: 'też bym dał panu takie, ale nie mogę doplacać do interesu'). Z tego co widzę DL pociągnął następne 2 lata. Nie wykluczone, że inni walczą z DL w sposób mało oficjalny i mniej elegancki - być moze i na tym forum pojawiają się 'specjalizowane wypowiedzi' - trzeba uważać (ta..., ale jak?) Ze swojej strony, choć miałem i mam (niestety) reklamacje, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 24.03.2005 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 Ja dachówkę kupiłam w konkurencji Dachluxa (choć to niewiarygodne, udało nam się wywalczyć jeszcze niższe ceny), ale etap sporządzania oferty przez Dachlux wspominamy bardzo dobrze. Rzeczowa i fachowa obsługa, naprawdę dużo punktów i te ceny... trudno się dziwić że ktoś im robi czarny PR... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 24.03.2005 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 Jeśli to plotka, to jest naprawdę chamstwo. "wg" może podaj gdzie usłyszałeś tą rewelację. PS: nie mam zupełnie nic wspólnego z Dachluxem ale takie rzeczy jakoś mnie rażą hm... mam nadzieję, że dobrze odczytałem adresata tego "chamstwa". Może popatrzcie sobie na datę mojego postu a potem sami sobie odpowiedzcie czy Dachlux pada. Pytanie to zadałem w momencie zbierania ofert poniweważ nie chciałem ryzykować wpłacania zaliczki do upadającej firmy. To że Dachlux pada sugerował przedstawiciel Dekaru. Od tamtego czasu Dachlux zrobił mi dach i jestem zadowolony. Co do stwierdzenia, żeby nie patrzeć na upusty to się z tym nie zgodzę. Właśnie upust od cen katalogowych jest miarodajny. Jeśli chodzi o wycenę całego dachu to firmy różnie kombinują i potem się okazuje, że są jakieś dopłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 24.03.2005 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 Boże...który to już raz ten wątek jest znów odświeżany....i który raz widzę jak bardzo wg stara się przekonać jak bardzo ten wątek jest nieaktualny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts