Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wkład kominowy

slawciu102

Recommended Posts

kolejne pytanie kture mam,to od pietra nowy komin stawiał będę i czy stosować jest jakiś sęs wkład kominowy czy to taka nowość i takie ino wywalanie kasy.A jak się remontuje to wiadomo że karzdą zolke się liczy.Tylko mi nie mówcie że jak niemasz kasy to nie bierz się za robotę ,bo ja bym chciał wszystko mieć ale niemam tych sierodków finansowych za wielkich.Pomocy ja mam wiele pytan jeszcze ale po kolei,nie naraz by nie strachnąć was.

Wkłady daje się głównie ze względu na zimny dym z nowych pieców ale myśle że w Twojej sytuacji nie będzie to konieczne o ile dół komina jest szczelny to góre możesz sobie zrobić z gotowych systemów kominowych problem wkładu odpadnie.

Ja zakładałem u siebie wkład ze względu na popękany komin i możliwość zaczadzenia się

To zależy do czego będzie służył ten kanał kominowy!!!! kotłownia, kominek czy jakiś piecyk no i czym będzie palone- gaz,drewno ,węgiel.... itd a mój drogi kolego to z tego wysypu to pewno ty jesteś? ja działam już na własny rachunek 15 lat w branży budowlanej a konkretnie to budowy od A DO z chociaż teraz to bardziej wykończenia i elewacje niż budowy

Ten wysyp to nie do Ciebie drogi kolego tylko do tego wcześniejszego rozmówcy. Mówisz ze co! i węgiel!!!! Ja osobiście bym dał te wkłady bo póżniej już nie dołożysz . wymurujesz z cegły to też paliło się będzie ,byle był szczelny kanał ale pomyśl czy nie warto raz dołożyć i mieć zrobione na cacy?

Drogi rozmówco moj,po łikędzie jest więc jedziemy dalej z tą budową,na tartaku wyliczno mi 10200 zł.za całość wywiązki zaimpregnoana knce ocheblowane i wyrabiane na pół okrągło i dostarczone na reren budowy.A jest tego 6m sześciennych wywiązki,5 m sześciennych deski,600 m łat i 270 m kontrłat. I pytanie me to czy jest to durzo bo mi się wydaje że durzo, ale wykonawca mówi że już i tak mniej policzył, a wasze opinie ?

Mimo wszystko uważam, że post kolegi "gumis107" o "dzieciach neostrady" odnosi się do autora wątku. Nie jestem ortodoksem ortograficzno - stylistycznym, ale uważam, pomimo twierdzenia Zulu-Guli, że "polska język - trudna język", że aby otrzymać sensowną odpowiedż należy zapytać w miarę zrozumiałym językiem.