Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nierzetelny fachowiec

Recommended Posts

Sluchajcie moze, ktos bedzie wiedzial jak to ugryzc.

Wynajalem elektryka. Niestety nie spisalem z Nim umowy. Peszle poukladal, przewody powpuszczal. Jednak nie sprwdzilismy czy wszystko dziala (pare dni wczesniej robil parter i tam wszystko dzialalo). Oczywiscie zaplacilismy za usluge. Teraz zawolalismy Go zeby popodlaczal kostki (wlaczniki+gniazdka). Po przybyciu okazalo sie ze Pan nie bardzo moze sobie z tym poradzic (troszke za duzo kabli w puszce mu sie nagle znalazlo). Oczywiscie teraz sie miga i nie bardzo ma ochote przyjechac.

Poradzcie mi czy jest jakas szansa zeby go przycisnac? Myslalem o jakims PIPie lub innej instytucji.

Pamiętaj że takie działania jak pip i tym podobne działają często w dwie strony, a znając polskie prawo ucierpi niewinny, Ty też zatrudniłeś go nielegalnie bez umowy, gość nie zapłacił podatku itp.

Nękaj telefonami ile sie da, skoro siedzi w fachu napewno nie bedzie chciał popsuć sobie marki, oile jest co psuć :D

Wiem że sytuacja ciężka a jedyne co przychodzi na myśl to..... ale to nie zgodne z prawem :)

Pozdro !!!

No cóż... Wielu z Was-inwestorów pyta: "a może bez faktury będzie taniej" a ja zawsze odpowiadam, że to nie wchodzi w grę bo prowadzę legalną firmę, płacę podatki, zatrudniam pracowników. Zadaję przy tym pytanie czy zdają sobie sprawę, że w takiej sytuacji sami siebie pozbawiają wszelki praw do reklamacji, odpowiedzialności z tytułu niezgodności z umową, itp.

Jak widać z postu powyżej mam rację :cry:

BTW

Nie bardzo wiem co mam PIP do tego... Jeżeli już to możesz postraszyć doniesieniem do US jeżeli masz jakieś dowody/świadków, że była to odpłatna usługa.

Ty też zatrudniłeś go nielegalnie bez umowy !!!

Ale umowa ustna tez jest chyba umowa wiazaca?

W jakim czasie po wykonaniu pracy ma obowiazek wystawic mi fakture?

Wiem że sytuacja ciężka a jedyne co przychodzi na myśl to..... ale to nie zgodne z prawem :)

Pozdro !!!

O tym tez juz pomyslalem :)