kiler82 09.02.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Sluchajcie moze, ktos bedzie wiedzial jak to ugryzc. Wynajalem elektryka. Niestety nie spisalem z Nim umowy. Peszle poukladal, przewody powpuszczal. Jednak nie sprwdzilismy czy wszystko dziala (pare dni wczesniej robil parter i tam wszystko dzialalo). Oczywiscie zaplacilismy za usluge. Teraz zawolalismy Go zeby popodlaczal kostki (wlaczniki+gniazdka). Po przybyciu okazalo sie ze Pan nie bardzo moze sobie z tym poradzic (troszke za duzo kabli w puszce mu sie nagle znalazlo). Oczywiscie teraz sie miga i nie bardzo ma ochote przyjechac.Poradzcie mi czy jest jakas szansa zeby go przycisnac? Myslalem o jakims PIPie lub innej instytucji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 09.02.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Dogadać sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek25077 09.02.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Pamiętaj że takie działania jak pip i tym podobne działają często w dwie strony, a znając polskie prawo ucierpi niewinny, Ty też zatrudniłeś go nielegalnie bez umowy, gość nie zapłacił podatku itp. Nękaj telefonami ile sie da, skoro siedzi w fachu napewno nie bedzie chciał popsuć sobie marki, oile jest co psuć Wiem że sytuacja ciężka a jedyne co przychodzi na myśl to..... ale to nie zgodne z prawem Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 09.02.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 No cóż... Wielu z Was-inwestorów pyta: "a może bez faktury będzie taniej" a ja zawsze odpowiadam, że to nie wchodzi w grę bo prowadzę legalną firmę, płacę podatki, zatrudniam pracowników. Zadaję przy tym pytanie czy zdają sobie sprawę, że w takiej sytuacji sami siebie pozbawiają wszelki praw do reklamacji, odpowiedzialności z tytułu niezgodności z umową, itp. Jak widać z postu powyżej mam rację BTW Nie bardzo wiem co mam PIP do tego... Jeżeli już to możesz postraszyć doniesieniem do US jeżeli masz jakieś dowody/świadków, że była to odpłatna usługa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiler82 09.02.2010 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Ty też zatrudniłeś go nielegalnie bez umowy !!! Ale umowa ustna tez jest chyba umowa wiazaca? W jakim czasie po wykonaniu pracy ma obowiazek wystawic mi fakture? Wiem że sytuacja ciężka a jedyne co przychodzi na myśl to..... ale to nie zgodne z prawem Pozdro !!! O tym tez juz pomyslalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 09.02.2010 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Ale umowa ustna tez jest chyba umowa wiazaca? ...ale jakże trudno udowodnić jej zakres, prawa, obowiązki, terminy, cenę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpio 09.02.2010 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Ale umowa ustna tez jest chyba umowa wiazaca? W jakim czasie po wykonaniu pracy ma obowiazek wystawic mi fakture? Umowa ustna jest wiążąca. Fakturka - generalnie w ciągu siedmiu dni od daty wykonania usługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterwiater 11.02.2010 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 troszke za duzo kabli w puszce mu sie nagle znalazlo To chyba nie problem, jak za dużo kabli. No chyba, że gość dba o Twoje przyszłe rachunki za prąd. A za podłączenie tych gniazdek, to też już zapłaciłeś? Bo zazwyczaj, to dwie różne sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 11.02.2010 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 a czemu boisz się napisać skad jesteś? przecież tu nie o adres chodzi, tylko okolice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiler82 11.02.2010 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Ale ja sie nie boje napisac. Jestem z okolic Cz-wy. W cenie instalacji mialem montaz gniazdek itd. Elektryk sie zjawil, ale teraz to juz sam doszedlem do wszystkiego. Okazalo sie, ze koles sobie kabli w skrzynce wszystkich nie podokrecal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts