Mirek_Lewandowski 10.02.2010 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Hmm... karbidówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 10.02.2010 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 A ja głupi sypię septifos a ile zacieru się marnuje A może ktoś doświadczony podpowie jak zrobić z g.....a czerwone wino buraczki, w dużych ilościach, chyba że rouge do zaakceptowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 10.02.2010 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 a sprawdził ktoś czy tam wogóle jakieś bakterie są , czy tylko kolorowy proszek do kibla za 130pln na rok....??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 11.02.2010 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 A tak z ciekawości: to te bakterie w szambie po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 11.02.2010 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 A tak z ciekawości: to te bakterie w szambie po co? ano po to, że np wodę możesz wypompować, a szlam na kompost wyrzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 11.02.2010 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 A to ... legalne aby?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 11.02.2010 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 A to ... legalne aby?? Legalne, czy nie, ale jak ktos lubi warzywa z lekką nuta dekadencji to co zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 11.02.2010 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 A to ... legalne aby?? a co w tym jest nielegalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 11.02.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 A to ... legalne aby?? a co w tym jest nielegalne? poś legalne ale szambo już mniej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 11.02.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 a czemu szambo mniej legalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 11.02.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 bo szambo to nie poś i nie można z niego "wody" wylewać gdzie się chce... reszty też raczej nie powinno się do niczego używać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 11.02.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 bo szambo to nie poś i nie można z niego "wody" wylewać gdzie się chce... reszty też raczej nie powinno się do niczego używać... Ja się nie zgadzam. Wszystko co tam się znalazło ma przecież ziemskie pochodzenie, więc i do ziemi (na ziemię?) wrócić powinno. To biblijne nawet. I bilans musi wyjść na zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 11.02.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 a czym się jedo różni od drugiego?czemu to rurą drenarską można, a pompą już nie, jakieś cudowne metamorfozy powoduje rura? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 11.02.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Hmmm... jest różnica. Rurą wsiąka od razu głęboko- tam już nie ma życia biologicznego, więc większe prawdopodobieństwo dostania się np. do warstwy wodonośnej, jeśli ona płytko. Pompą- trwa i inne ziele skonsumuje azot, fosfór, potas i co tam może. Drobnoustroje glebowe dokończą resztę. Tyle że to nieładnie i trochę capi. Zresztą przy systematycznym stosowaniu drobnych ustroi nawet nieszczególnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 11.02.2010 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 a czym się jedo różni od drugiego? czemu to rurą drenarską można, a pompą już nie, jakieś cudowne metamorfozy powoduje rura? ...rura może nie... ale wielokomorowość poś już prędzej... oczywiście zastosowałem taki skrót że szambo to jedna komora... no i jeszcze jedno... woda wypływająca z osadników poś nie jest gotowa do odprowadzenia np. do rowu... dopiero po przejściu przez warstwę ziemi lub poletko z roślinkami nadaje się do spuszczenia do rowu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 12.02.2010 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Rom ja nie twierdzę, że pompą do rowu, a szlam na drogę lub pod płot (do) sąsiadaco do samej metody to są to tylko kwestie techniczne sam mam szambo, sypię żarłacze brunatne, nadmiar wody wypompowuję do starej sławojki, gdzie pieknie się filtruje, szlam przypominający ten z jezior na "kompost"i tu mam prościej - eksploatowane sezonowo, choć ostatnio przerwy są baardzo niewielkie tu na razie nie zagłębiamy się w detale, ale możemy, tylko po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bambus23 12.02.2010 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 młodzież nie rozumie, że teoretycznie do nabijania postów, to tu na forum są znacznie przyjemniejsze tematy niż takie o bakteriach... i to w szambie... Młodzież, czyli ci co nie piszą po 15 postów dziennie!!! ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 12.02.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 nie, Cipo 14 lub 16, bądź cipo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bambus23 12.02.2010 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 nie, Cipo 14 lub 16, bądź cipo... Taki młody (tylko 10 postów/dziennie), a wulgarny taki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrianek 09.08.2010 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Ja stosuję już od dwóch lat "Tabletki biologiczne do szamb" kupuję na Allegro 12 szt i mam je na pół roku. Co dwa tygodnie jedna tabletka i jest wszystko OK. Poprzednio stosowałem Super Szambex i byłem z tego środka niezadowolony, żle mi to działało, teraz jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts