Katarzyna1111 10.02.2010 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Zdecydowaliśmy się na gont bitumiczny.Czy macie jakieś doświadczenia, rady, pomysły?Gdzie kupować? (Poznań)Jaki producent?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 10.02.2010 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Tu znajdziesz coś na ten temat: http://www.google.com/search?hl=pl&rls=com.microsoft%3Apl%3AIE-SearchBox&rlz=1I7RNWN&q=site%3Aforum.muratordom.pl+%22gont+bitumiczny%22&lr=&aq=f&oq= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samuel-- 11.02.2010 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Ja kupowałem po prostu w Praktikerze. Z perspektywy czasu uważam, że był to bardzo dobry pomysł. Pojedynczy pas gontów jest dość lekki, łatwo go zamontować, za to pozakładane na siebie pasy tworzą bardzo szczelną i całkiem grubą warstwę. Wyglądają całkiem ładnie i są dużo tańsze od dachówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek1980 18.02.2010 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 ja mam dach pokryty gontem firmy "Gaf" (29zł za metr) dach wygląda superna gont dostałem 30 letnią gwarancję więcej możecie poczytać tu:http://www.gaf.net.pl/Nie polecam kupowania gontów w marketach lepiej kupić w jakimś składzie budowlanym są pare groszy droższe ale dach na pewno będzie trwalszy i ładniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 18.02.2010 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 A czy ktoś z Was ma pomysła jak się poruszać po dachu 2-spadowym o nachyleniu 45 stopni podczas krycia gontem?Będę wdzięczny za pomysły, zdjęcia itp, bo nie wiem czy samemu monotować gont, czy lepiej brać ekipę. Od razu mówię, że jakieś tam pojęcie mam o samej specyfice tego zajęcia bo kryłem dwa dachu kopertowe gontem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts