Luna_tyk 26.03.2002 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2002 wracam z uporem maniaka do suszenia drewna. Dopiero teraz zajrzałem w ten zakątek Forum. Co do samych kosztów suszenia i strugania - to zgoda, razem ok. 300 zł. Tyle, że drewno suszone spaczy się. Czyli że właściwy profil (ot, np. krokiew 10x16) może być cięty dopiero po wysuszeniu, co oznacza duże straty. Straty te tartak musi umieścić w cenie drewna, bo gdzie indziej ? Czyli cena wyjściowa materiału tartego będzie z innej półki.Co do impregnacji... nic prostszego, jak przeciąć - widać, czy był profil impregnowany ciśnieniowo, czy malowany akwarelą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 28.03.2002 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2002 Zawsze tak jest że profil wykonuje się po suszeniu komorowym.Z cenami nie jest tak źle jak piszesz.Metr sześcienny sosny, suszonej komorowo i czterostronnie stuganej, można kupić po cenie dużo poniżej 800 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 29.03.2002 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2002 Poprosze o namiar takiej firmy, ktora mi za 800zl sprzeda kubik suszonej komorowo i ostruganej wiezby. I najlepiej zebym nie musial zamawiac transportu przez pol Polski - jestem z Wroclawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpelc 05.04.2002 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2002 Ja też prosze o namiar na taką firmę. Jestem z okolic Warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi 25.04.2002 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2002 Do p. Wojciecha Nitki.Jestem z Łodzi. Zrobiłem rozeznanie w okolicznych tartakach. Nigdzie nie proponowali mi drewnasuszonego , struganego. Dlatego ponawiam prośbępoprzedników o podanie adresów tartaków z takimdrewnem. Pozdrawiam . ZIBI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts