nesia 23.04.2002 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2002 Mama działke budowlaną z "małym" mankamentem: grunt nośny jest na głebokości 2-2.5 metra a powyżej mam torf. Woda jest już na głębokości ok 0.5 metra. Pytanie: czy wymiana gruntu czy też stawianie na palach, studniach? Dom będzie bez piwnic.Oczekuję konkretów, sprzedaż działki i kupienie innej to dla mnie nie jest rozwiązanie problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.04.2002 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2002 Ciekawy jestem czy były robione odwierty. Wkładki torfu mogą być też głębiej. Jakie wymiary ma proj.budynek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pacul 24.04.2002 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2002 "Małe" palowanie będzie odpowiednim rozwiązaniem. Nie wspominam o kosztach ponieważ, jak zrozumiałem, są one bez znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 24.04.2002 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2002 Musisz miec dokladna opinie geologiczna, geotechniczna i odwierty na narozach budynku.Mikro pale na narozach budynku a na tym belka zelbetowa. Oczywiscie projekt musi byc na to zrobiony. Warto spawdzic tez inne rozwiazania pod wzgledem kosztow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Abakus 24.04.2002 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2002 WitamJak należy wnioskować z Twojej wypowiedzi to chcesz budować na terenach które były kiedyś zbiornikiem wodnym. A właściwie to na zbiorniku bo lustro wody gruntowej jest na głębokości 0,5 m.Zastosowanie studni czy pali oznaczałoby, że mieszkać będziesz na wodzie. Ja gdybym miał się budować w takim gruncie wymienił bym grunt wręcz podniósłbym teren by budynek był na wzniesieniu.A tak z ciekawości czy te tereny nie są zalewowe.Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts