jsab1 11.02.2010 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Jak projektant przyszedł i robił inwentaryzację dokonywał tylko pomiarów pomieszczeń wszystkich pomieszczeń w domu , kondygnację niżej normalnie są pokoje i grube ściany nośne na poziomie C budynku powiem szczerze że jak odbierałem projekt nie zwracałem uwagi na konstrukcje dachu na nowym projekcie , problem ten naświetlił mi dopiero mój wykonawca który się zapoznał z konstrukcją dachu na nowym projekcie , poinformował mnie ze ta rama metalowa z dwuteownika HEB180 to jest drogie rozwiązanie, i to on mi naświetlił możliwość zrobienia podpór . Stary dach nie ma jętek są tam jakieś podpory i to wszystko to jakaś najprostsza konstrukcja z azbestowym pokryciem tam po prostu znajduje się strych .Musze się udać do konstruktora dachu i zapytać czy mogę dokonać zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wick 11.02.2010 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Pokaż jeszcze poziom C układ ścian nośnych ale coś mi się zdaje że te HEBy zostaną.Zapytaj konstruktora jak wzmocnić podłoże pod słupy przy kominie.Te słupy są dosyć wysokie, może trzeba je usztywnić górą np.kleszczami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jsab1 11.02.2010 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Pokaż jeszcze poziom C układ ścian nośnych ale coś mi się zdaje że te HEBy zostaną. Zapytaj konstruktora jak wzmocnić podłoże pod słupy przy kominie. Te słupy są dosyć wysokie, może trzeba je usztywnić górą np.kleszczami. Oto rzut poziomu C scianka miedzy pomieszczeniem 0/6 a0/7 ma 20cm z prawej strony jest garaz zaprojektowany ale go jeszcze nie ma wybudowanego. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3692bd5051c88d1a.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wick 11.02.2010 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Wygląda na to że te HEBy mają ci zastąpić słupy podpierające platwie pośrednie. Niewidze jakiegoś dobrego rozwiązania ukrycia słupów dla płatwi w tym układzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts