Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Osiek wąski Edyta&Mariusz :)

Recommended Posts

Witam !! 8) :lol:

Wiosną planujemy zacząc budowę naszego wymarzonego i długo szukanego domku, postanowiłam poczytać to i owo żeby nie było że dam sobie kit wciskać przez robotników hihihi (i tak nie wiele z tego wiem no ale może z biegiem czasu wszystko będzie git ) czytam, oglądam i podziwiam ciężką pracę wszystkich budujących :o :D :D :roll: . Pięknie rosną i zmnieniają się te wszystkie domki WOW. Zobaczymy jak nam to wszystko ruszy, bo papierki prawie rok załatwiamy no a teraz czekamy aż jasnie pan architekt w końcu (od sierpnia lub września ma nasz projekt) :evil: :x dogra nasz projekt i jak tylko zima nas opuści będziemy mogli zacząć :D .

Ps. Jeśli coś pomyliłam to z góry przepraszam ale dopiero się uczę :oops:

• Odpowiedzi 82
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A to link do naszego projektu :roll: . Pod warunkiem że nic nie zepsułam :lol:

http://projekty.dom.pl/dp_osiek_waski_22l.htm

Niestety nasza działka jest waska i długa (15 na 39) więc był nie lada kłopot żeby coś znaleźć, ale jest i mam nadzieje że nie długo powstanie choć częściowo :-? .

Pozdrawiam wszystkich czytających i podglądających :)

Wszelkie rady i porady 8) mile widziane , nawet te krytyczne .

O jak fajnie widziec jakieś wpisy :D

SzymonKK jesli chodzi o pytanie czy wprowadzilismy jakieś zmiany to tak :wink: ale chyba nie wielkie. Mianowice: podpiwniczenie całego budynku ,choc nie wiem czy pod garażem jest to konieczne :roll: no ale zobaczymy :) ,a jeszcze drzwi w kuchni bo nie chce mi sie latac do okoła przez salon i chyba żadnych wiecej zmian ale to jeszcz zobaczymy. Zapomnialam oczywiście okna w łazeienkach bo nie wyobrażam sobie ślepej łazienki :lol: .

Pozdrawiam :)

• 2 months później...
Witam wszystkich też buduje dom Osiek Waski tylko bez garażu i powiem wam tyle że jestem na etapie budowania 2 kondygnacji i zmian bylo mnóstwo radze wam wszystkim budujacym ten dom byście każdego dnia byli na budowie bo zmiany wychodzą wtedy jak zaczynają rozmierzać ścianki ja naprzykład wydłużyłem kuchnie ale ogólnie jest spoko piękny dom i do tego funkcjonalny. Mogę wrzucic fotki piszcie pozdrawiam

Witaj !! Krzysiek 1234

Bardzo chetnie zobacze zdjecia z twojej budowy ośka :D . Niestety ja nie moge sie jeszcze niczym ciekawym pochwalić nasza budowa jest na etapie papierologi całą sprawe zawalił nam architekt i w koncu po wielkiej awanturze łaskawie zaczął nad nim pracować i okazało ze projekt ma dużo błędów (strop, schody i jakieś jeszcze inne duperele. :( . Nieco nam pozmieniał w projekcie : ścianki na poddaszu podniusł ( w zawiązku z tym zmienił mi sie kąt nachylenia dachu ale jeszcze zobaczymy w praktyce ) i wyrównał poziomy nie ma zadnych dziwnych schodow w pokoju nad garażem i jeszcze, jakieś zmiany nas czekają ale to juz w trakcie samej budowy :/ aż sie boje. I zamiast już coś robić to czekam na pozwolenie i kosz sobie trawke a coo hahaha :(

A czy masz ten projekt podpiwniczony bo wiem że są różne wersje tego ośka jeśli tak to czy piwnice robiłeś z bloczków czy żel beton??

Pozdrawiam :)

Edytowane przez Edyta80

• 1 month później...

Wykop czas zacząć :)

Inwestor (niebieski) obserwuje prace ciężkiego sprzętu

Glina, piasek i skała, ciekawa mieszank

A to już gotowy wykop piwnic, a fundamenty niebawem jak znajdzie sie gdzieś wolną małą kopareczke (wszystkie zajete nie ma ani jednej wolnej :( ani pół )?.

Kierbud doradził żeby zrobić wykop na ławy, i sie zobaczy co bedzie dalej może nie trzeba będzie deskowania ? Inwestor przyjął do wiadomości i zaciera ręce co tam dalej siedzi w tym podłożu bo miejscami fajne wapienie wykopali ( a może ktoś chce kamor na skalniak :)hihihi ), może wystarczy sam wykop i zbrojenie o cemęcie już nie wspomne . No cóż nie pozostało mi nic innego jak słuchać inwestora i kierbuda hahaha ;)

cdn

Pozdrawiam wszystkich którzy mają do tego pisania i czytania cierpliwość :D

Edytowane przez Edyta80
podwojne zdjęcie

• 2 weeks później...

Deskowanie na jedną lub dwie deski, miejscami takie skały że trudno było sie nawet w wiercić i zbrojenie

A tu już zalewanie ław :D . Inwestor tańczy z pompą :D

Wibracje

I kto by pomyślał że zrobilismy to sami nie mając prawie zielonego pojęcia o tym i to w tydzien bez "fachowców" :D

• 1 month później...