Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Osiek wąski Edyta&Mariusz :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 82
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

witam :) Tez bede posiadaczka najpiekniejszego domku na swiecie!! Zaczelismy w pazdzierniku i skonczylismy narazie na puncie "0" i

czekamy na cieplejsze dni!! Jesli mozna zapytac ile was kosztowo to wszystko wynioslo?? Narazie jestem przerazona :( ale juz nie moge sie doczekac kiedy bedzie gotow!!

• 3 weeks później...
witam :) Tez bede posiadaczka najpiekniejszego domku na swiecie!! Zaczelismy w pazdzierniku i skonczylismy narazie na puncie "0" i

czekamy na cieplejsze dni!! Jesli mozna zapytac ile was kosztowo to wszystko wynioslo?? Narazie jestem przerazona :( ale juz nie moge sie doczekac kiedy bedzie gotow!!

Witam :D

Witam wszystkie ośki w nowym roku :D .

A więć jeśli chodzi o kosz budowy na gotowo jak tam gdzieś na zdjęciach z niektórymi meblami (np. kuchnia i wyposażenie), z robotą co niektórych fachowców to jakieś póki co 380 tyś. i po woli rośnie nie wszystko jeszcze jest np. teraz czekamy na balustrady na balkon i taras i troche po kieszeni zabolało :( no ale cóż to musi być bo przy dzieciach to strach myślec co by sie mogło stać .

POzdrawiam

• 1 month później...
u nas do stanu "0" licząc dokumentację to na chwilę obecną 54 tyś. w listopadzie przerwane roboty i zamierzamy ruszyć w lecie na nowo :)

[ATTACH=CONFIG]171657[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]171658[/ATTACH]

pozdrawiamy

Superrr !!!

Przypomina mi sie jak my walczyliśmy z budową i ulewami letnimi :D

• 1 year później...

Witam w 2014!

Nasza działka 15.75m szerokości wiec osiek wąski 22l !

Budujemy od sierpnia i mamy strop nad piwnicą, lane schody, styropian i klej na siatce na ścianach. Parter poczeka przynajmniej do wiosny.

Zrobiliśmy pełne podpiwniczenie. pod domem 2.5m wysoko, pod garażem 2.15m, wszystko na jednym poziomie.

2 kominy odsunięte od osi głównej kalenicy o około 70cm

schody 16 stopni, 6 w zabiegu

poziom 0 chyba z metr nad gruntem, potrzebny będzie nasyp żeby do garażu wjechać

na parterze zmiany to okno w lazience i na klatce, brak kominka w salonie

na poddaszu planujemy podzielic na pol szerokosc dwoch pokoi z balkonem, podniesc dach o 2 pustaki i byc moze obnizyc dach z 38 na 34 stopnie

sciany myslimy murowac z silikatow 18cm + 20cm styropianu zamiast planowego 24cm porotermu i 15cm styropianu.

tarasu nie bedzie bo bylby poltorej metra nad gruntem, wiec wysokie schody na ogrodek a grilowanie na trawce

Pozdrawiamy wszystkich Osiek 22 :)

Edytowane przez Radek i Ela

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
A czy w związku z podniesieniem dachu zrobiliście go bardziej płaskim? Jeśli tak to czy były utrudnienia z więźbą lub dodatkowymi kosztami?

Czy wentylacja kuchni kończy sie na dachu kominem czy tylko specjalnymi 'dachówkami'

A więc tak wysokość wieńca nad domem ma 1,5m a nad garażem 1m i dach jest bez zmian tak jak w projekcie .

Jeśli chodzi o wentylacje to komin jest normalny na dachu, zaszaleliśmy i walnęliśmy sobie 3 kominy tylko komin w garażu powiększyliśmy o 2 albo 3 komory wentylacyjne tak na wszelki wypadek :D

• 4 weeks później...
  • 7 months później...

witam wszystkich sympatyków i wykonawców osika

wiem że trochę odświeżam temat ale sądzę że ktoś się tu jeszcze znajdzie...

Też jestem zainteresowany zakupem projektu jak i wykonaniem a dokładnie chodzi mi dokładnie osik wąski 9 bez garażu. Jak na razie jestem w trakcie przekształcania działki na budowlaną także jeszcze w lesie...

jaki koszt jest budowy tego domu na etapie deweloperskim z tynkami i dach pod papą wiem że są jakieś wyliczenia w necie ale sadze że są trochę przesadzone

czy robiliście jakieś zmiany w projekcie ?

lepiej zostać przy ceramice czy sylikaty jaka różnica w :$ :rolleyes:

proszę o pomoc w doradzie pozdrawiam

• 2 months później...

urzytkowniku lukas070

Trochę Pan/Pani nie trafił/a ponieważ to wątek o projekcie osiek wąski 22l czyli inny dom choc podobny. Nieco więcej ścian, stropów i kawałek dacu ale się nazbiera.

Co do wyceny to najlepiej udać się z jakimkolwiek projektem nawet poglądowym do składu budowlanego i wycenią materiał, z wykonawstwem do murarza- też wyceni za darmo. Tak samo z dachem do tartaku oraz do cieśli/dekarza.

Moje doświadczenie mówi że itak wyjdzie drożej niż się inwestor spodziewa.

Pozdrawiam z Podkarpackiego

Radek

Edytowane przez Radek i Ela