Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Osiek wąski Edyta&Mariusz :)

Recommended Posts

po tygodniowej przerwie już sie muruje parter, sciana z garazu

tyły parteru i najdłuższa ścian domu

bok (szer) też już się muruje kiedyś tam bedzie taras

• Odpowiedzi 82
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

Ciąg dalszy wieści z placu boju.

Kiedyś będzie tutaj też i taras (bardzo wysoki )

Osiek od frątu garaż, wejście, okno z kuchni

łazienka

Osiek z góry

Postaram sie opisac mniej więcej co gdzie sie znajduje :p

z prawej strony jest garaż, potem wejście i na wprost wejścia łazienka,kolejne to klatka schodowa i na wprost kuchnia, duży pokuj. Mam nadzieje ze nic nie pominełam

No i przyszedł czas na kolejną płytę. Cięzka praca ze zbrojeniem i można zalweać strop nr 2 :D

• 4 weeks później...

Witam :D

Przyszedł czas na wylanie wiencow i zrobienie szczytów

szczyty powstaja a razem z nimi puki co to wolno stojące kominy bo reszta ścian bedzie stawiana później

kawałeczek naszej sypialni nad garażem

kapliczka czy jakoś tak też nawet całkiem całkiem wyszła

Edytowane przez Edyta80

o prosze nasz osiek w całej okazałości tylko jeszcze bez czpeczki

zdecydowaliśmy się na taką dachóweczke trentino, decyzja byla trudna, tyle tego jest że głowa boli a wybrać coś nie lada sztuka. Dodatki w postaci rynien w kolorze brązowym i kominy też będą brązowe obłożone łupkiem

Teraz pozostalo nam czekać na cieślików ;) maja przyjść 25.10.2010 i stawiać dach. Trzeba przyznać ze praca wre chłopaki pracuja ciężko i szrpią się z tymi krokwiami nieźle ale poszło im to bardzo sprytnie. A nasz osiek ma już więźbe i prezętuje sie bardzo fajnie. Brakło nam rusztowania ale chłopaki są bardzo pomysłowi i pozbijali sobie rusztowanie do okoła domu :D ze stempli i desek :D. Tyły naszego domku

Edytowane przez Edyta80

Więźba od środka

Nasza dziubolinka też zalapała się na fote na budowie

Osiek przykryty co prawda na razie folią i łatami ale jest. Mała dziura na szczycie dachu na 5m długa i 47cm szer. jakieś jaja normalnie. Gdzie ja teraz dostane taki ciuk na załatanie tego czegoś kto mi taki pasek sprzeda? Troszke pojeździliśmy i sie udało kupić po sąsiedzku z innej budowy bo im zostało dziura załatana w innym kolorze ale to pikus ważne ze jest. Tak wygląda z przodu nasz łosiek

Wyprawa po łupek na kominy udana można dalej działać bo dachówak już czeka. Ocencie sami jak wyglądają albo jak będą wyglądać

takie fajne łuseczki jak u rybki :D

Garaż już przykryty dachóweczką prace idą pełną parą, reszta dachu też sie robi

Edytowane przez Edyta80

Przyszło co do czego i szef ekipy pogonił mnie na skład budowlany po dachówke wentylacyjna bo zamało nam kobitka policzyła trzeba sie było przejechać do Gliwic po kilka sztuk a jak wróciłam to sie okazało ze za mało gąsiorów i krańcowych, ze złości to musiałam sobie zakląć bo inaczej sie już nie dało, poprosiłm chłopaków zeby dobrze policzyli i sprawdzili ile czego jest, czy im wystarczy. Jak tak dalej pójdzie to z zamkniętymi oczami tam trafie :D a babka sie juz śmieje jak mnie widzie tylko nie wiem czy to takie śmieszne w końcu to ona źle wyliczyła, powinnam ja op...... :D

To mi sie podoba " a świstak siedzi i siekierką wali po dachu ". Panie tylko sie nie miń i nie walnij w dachówki bo będzie wesoło jak spadną ?? :?

Troche sie chłopaki napracowali przy naszym łośku :p ale ślicznie im to wszystko wyszło a w słońcu to świeci sie jak nie powiem co hahahaha

osieczek skąpany w listopadowym słoneczku z przodu wyglada super a radości tyle że choo choo :D

i z tyło po zdemontowanym drewnianego rusztowania, byłabym zapomniała rynienki też chłopaki nam przypieli i jak zwykle znowu zabrakło 1 rynny ale to już kichać później kupie przy okazji

Edytowane przez Edyta80

• 8 months później...

Przepiękny ten dach macie!

Ile ja się zeszukałam kto ma tą właśnie dachówkę Trentino...

Nie wiem jaki kolor jest prawdziwy - czy ten wiśniowy w słońcu, czy może brązowy w cieniu?

Komin również jest pięknie dopasowany.

A jaki kolor okien planujecie?

Pozdrawiam serdecznie

Iwona

Przepiękny ten dach macie!

Ile ja się zeszukałam kto ma tą właśnie dachówkę Trentino...

Nie wiem jaki kolor jest prawdziwy - czy ten wiśniowy w słońcu, czy może brązowy w cieniu?

Komin również jest pięknie dopasowany.

A jaki kolor okien planujecie?

Pozdrawiam serdecznie

Iwona

Witaj Iwona

Jeśli chodzi o dach to szczerze mówiąc sama nie wiem do końca jaki to kolor ale tak jak widziałaś na załączonych zdjęciach są dwie opcje wiśnia lub brąz w zależności od pogody :D, pewnie nie takiej odpowiedzi się spodziewałaś ale to trudne. A okna mamy w kolorze złotego dębu nie wiem czy pasują czy nie ale to jedyna opcja która mi pasowała gdyż od wewnątrz tez jest taki sam inne kolory wydawały mi sie za ciemne do środka a biały nie wchodził w grę.

Pozdrawiam Edyta :D

• 3 months później...

Witaj Edyta 80.

Jak tam, wyschło już?

Schnie i schnie a Ty nie piszesz nic ani nie zamieszczasz zdjęć...

Ja odgapiłam od Was dachówkę i również kupiłam Trentino.

Jest piękna i nie żałuję.

Komin mam też Robena ale jakaś czerwona - jest super, dobrze się komponuje z dachem. Nachodziłam się zaczym ją wybrałam....