filipek14 27.11.2012 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 ooo,fajnie,kolejni fani osieka;) sluchajcie,robil kotos pownice pod garazem? bo mnie mowiono,ze niby nie mozna,a kolejne pomieszczenie by sie przydalo;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta80 01.12.2012 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 ooo,fajnie,kolejni fani osieka;) sluchajcie,robil kotos pownice pod garazem? bo mnie mowiono,ze niby nie mozna,a kolejne pomieszczenie by sie przydalo;) Ja mam i nic mi o tym nie wiadomo że nie wolno. Projektant to zatwierdził bez żadnego ale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hasdn 22.12.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 witam Tez bede posiadaczka najpiekniejszego domku na swiecie!! Zaczelismy w pazdzierniku i skonczylismy narazie na puncie "0" i czekamy na cieplejsze dni!! Jesli mozna zapytac ile was kosztowo to wszystko wynioslo?? Narazie jestem przerazona ale juz nie moge sie doczekac kiedy bedzie gotow!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipek14 23.12.2012 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Wesolych Swiat wszystkim fanom osieka;-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta80 14.01.2013 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 witam Tez bede posiadaczka najpiekniejszego domku na swiecie!! Zaczelismy w pazdzierniku i skonczylismy narazie na puncie "0" i czekamy na cieplejsze dni!! Jesli mozna zapytac ile was kosztowo to wszystko wynioslo?? Narazie jestem przerazona ale juz nie moge sie doczekac kiedy bedzie gotow!! Witam Witam wszystkie ośki w nowym roku . A więć jeśli chodzi o kosz budowy na gotowo jak tam gdzieś na zdjęciach z niektórymi meblami (np. kuchnia i wyposażenie), z robotą co niektórych fachowców to jakieś póki co 380 tyś. i po woli rośnie nie wszystko jeszcze jest np. teraz czekamy na balustrady na balkon i taras i troche po kieszeni zabolało no ale cóż to musi być bo przy dzieciach to strach myślec co by sie mogło stać . POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blaschka 19.02.2013 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 u nas do stanu "0" licząc dokumentację to na chwilę obecną 54 tyś. w listopadzie przerwane roboty i zamierzamy ruszyć w lecie na nowo pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta80 20.02.2013 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 u nas do stanu "0" licząc dokumentację to na chwilę obecną 54 tyś. w listopadzie przerwane roboty i zamierzamy ruszyć w lecie na nowo [ATTACH=CONFIG]171657[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]171658[/ATTACH] pozdrawiamy Superrr !!! Przypomina mi sie jak my walczyliśmy z budową i ulewami letnimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radek i Ela 20.11.2014 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 (edytowane) Witam w 2014! Nasza działka 15.75m szerokości wiec osiek wąski 22l ! Budujemy od sierpnia i mamy strop nad piwnicą, lane schody, styropian i klej na siatce na ścianach. Parter poczeka przynajmniej do wiosny. Zrobiliśmy pełne podpiwniczenie. pod domem 2.5m wysoko, pod garażem 2.15m, wszystko na jednym poziomie. 2 kominy odsunięte od osi głównej kalenicy o około 70cm schody 16 stopni, 6 w zabiegu poziom 0 chyba z metr nad gruntem, potrzebny będzie nasyp żeby do garażu wjechać na parterze zmiany to okno w lazience i na klatce, brak kominka w salonie na poddaszu planujemy podzielic na pol szerokosc dwoch pokoi z balkonem, podniesc dach o 2 pustaki i byc moze obnizyc dach z 38 na 34 stopnie sciany myslimy murowac z silikatow 18cm + 20cm styropianu zamiast planowego 24cm porotermu i 15cm styropianu. tarasu nie bedzie bo bylby poltorej metra nad gruntem, wiec wysokie schody na ogrodek a grilowanie na trawce Pozdrawiamy wszystkich Osiek 22 Edytowane 25 Stycznia 2015 przez Radek i Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radek i Ela 20.11.2014 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 No tak. Przejrzałem cały wątek i I przypomniało mi się, że mamy dodatkowe schody z garażu do piwnicy zamiast np. kanału. Do tego tuż przy bramie garażowej otwór w stropie żeby węgiel sypać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radek i Ela 21.11.2014 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 nasz osiek ma 2 okna w piwnicy w pomieszczeniu pod salonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta80 29.11.2014 22:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 (edytowane) ooo,fajnie,kolejni fani osieka;) sluchajcie,robil kotos pownice pod garazem? bo mnie mowiono,ze niby nie mozna,a kolejne pomieszczenie by sie przydalo;)[/QUO Edytowane 29 Listopada 2014 przez Edyta80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radek i Ela 29.11.2014 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 (edytowane) na siatce zatopionej w kleju na styropianie poszla folia kubełkowa już bez dysperbitu (jest pod styro) bo dla mnie to bez sensu a i pogoda nie pozwala.folię od razu obsypano piachem żeby jej wiatr nie oderwał.teraz przerwa zimowa Edytowane 25 Stycznia 2015 przez Radek i Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radek i Ela 16.01.2015 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Jaką wysokość ścianki kolankowej murowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta80 22.01.2015 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Jaką wysokość ścianki kolankowej murowaliście? Witaj Ścianka miała około metra bez belki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radek i Ela 24.01.2015 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 (edytowane) A czy w związku z podniesieniem dachu zrobiliście go bardziej płaskim? Jeśli tak to czy były utrudnienia z więźbą lub dodatkowymi kosztami?Czy wentylacja kuchni kończy sie na dachu kominem czy tylko specjalnymi 'dachówkami' Edytowane 25 Stycznia 2015 przez Radek i Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta80 25.01.2015 22:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 A czy w związku z podniesieniem dachu zrobiliście go bardziej płaskim? Jeśli tak to czy były utrudnienia z więźbą lub dodatkowymi kosztami? Czy wentylacja kuchni kończy sie na dachu kominem czy tylko specjalnymi 'dachówkami' A więc tak wysokość wieńca nad domem ma 1,5m a nad garażem 1m i dach jest bez zmian tak jak w projekcie . Jeśli chodzi o wentylacje to komin jest normalny na dachu, zaszaleliśmy i walnęliśmy sobie 3 kominy tylko komin w garażu powiększyliśmy o 2 albo 3 komory wentylacyjne tak na wszelki wypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radek i Ela 19.02.2015 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 (edytowane) Co nowego w Waszym Osku? Jakie macie ogrzewanie i ile kosztuje opal? Może jeszcze załapaliście się na jakąś normalną zimę. Edytowane 23 Lutego 2015 przez Radek i Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas070 22.09.2015 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 witam wszystkich sympatyków i wykonawców osika wiem że trochę odświeżam temat ale sądzę że ktoś się tu jeszcze znajdzie... Też jestem zainteresowany zakupem projektu jak i wykonaniem a dokładnie chodzi mi dokładnie osik wąski 9 bez garażu. Jak na razie jestem w trakcie przekształcania działki na budowlaną także jeszcze w lesie... jaki koszt jest budowy tego domu na etapie deweloperskim z tynkami i dach pod papą wiem że są jakieś wyliczenia w necie ale sadze że są trochę przesadzone czy robiliście jakieś zmiany w projekcie ? lepiej zostać przy ceramice czy sylikaty jaka różnica w :$ proszę o pomoc w doradzie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radek i Ela 01.12.2015 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 (edytowane) urzytkowniku lukas070 Trochę Pan/Pani nie trafił/a ponieważ to wątek o projekcie osiek wąski 22l czyli inny dom choc podobny. Nieco więcej ścian, stropów i kawałek dacu ale się nazbiera.Co do wyceny to najlepiej udać się z jakimkolwiek projektem nawet poglądowym do składu budowlanego i wycenią materiał, z wykonawstwem do murarza- też wyceni za darmo. Tak samo z dachem do tartaku oraz do cieśli/dekarza. Moje doświadczenie mówi że itak wyjdzie drożej niż się inwestor spodziewa. Pozdrawiam z PodkarpackiegoRadek Edytowane 3 Grudnia 2015 przez Radek i Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radek i Ela 03.12.2015 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 (edytowane) Oto 4 rzuty naszego Ośka 22, Jak widać sporo zmienione w porównaniu do oryginału, zwłaszcza ściana z łazienkami i klatką schodową gdzie przybyły 4 okna oraz lukarna Edytowane 3 Stycznia 2016 przez Radek i Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts