lukiimag 10.02.2010 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Cześć Muratorzy wciąż wiele pytań zadaje na forum i nie mogąc znależć odpowiedzi w necie i również po długich oczekiwaniach na odpowiedzi na mój email do strarostwa mam następne pytanko do Was. Jak to wygląda jeśli chciałbym wybudować dom tuż przy granicy z sąsiednią działką. Przypuśćmy że plan zagospodarowania na to mi pozwala i ... Czy budując dom którego okap dachu wystaje na dł. 70 cm (strona zwrócona ścianą do sąsiedniej działki) moge wybudować tak że to ten okap będzie na granicy z działką i wtedy mam ścianę w odległości 70 cm od płotu? Czy też trzeba tak skrócić okap do pewnej długości aby to ściana była na granicy? Jak to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 10.02.2010 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Przypuśćmy że plan zagospodarowania na to mi pozwala i ... Jak to jest? Jak dostaniesz juz plan do reki znikną takie pytania. Plan określa gdzie jest "ściana". Ale 70cm od granicy to mało prawdopodobne. Albo w granicy - o okapie najczesciej zapomnic bo często (moża zawsze) musi to być ściana p.ogniowa, albo 150cm od granicy. Szkoda gdybac trzeba do urzędu uderzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukiimag 10.02.2010 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 wypis z planu posiadam i nie ma tam wzmianki na temat odległości. Jest tylko informacja na jakiego typu gruntach użytecznoci leży działka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 10.02.2010 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 wypis z planu posiadam i nie ma tam wzmianki na temat odległości. Jest tylko informacja na jakiego typu gruntach użytecznoci leży działka. i tylko tyle? A jaka jest szeroka działka ? Jak ma wiecej niz 16,5 ( o ile pamietam) metrów to obowiązują cie standrtowe odlagłości 4 i 3 metry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 10.02.2010 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 taaa, plan jest ale zgadujco w nim jest...zajebista chęć otrzymania konkretnej odpowiedzi/interpretacji zapisów okapem sie nie przejmuj, daj go pionowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wick 10.02.2010 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Przeczytaj toNiestety brak tam wzmianki o okapie,tarasie dla dzialek poniżej 16 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts