Gość 21.01.2004 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 Dobra cena, wszechstronna, połączenia również na wcisk.Czy ktoś to zna/używa ? Darek z Sulejówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosciel 06.05.2005 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 No własnie - opinie na temat metrixa sa sprzed roku - czy coś się zminiło? Ktoś miał jakieś problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 19.06.2006 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 No własnie - opinie na temat metrixa sa sprzed roku - czy coś się zminiło? Ktoś miał jakieś problemy? Mam całą wodę (CO mam na miedzi) żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba_puchatek 25.06.2006 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 rok temu kupiłem metrixa dla brata, c.o. z kotłem na miał i grzejniki aluminiowe, jak do tej pory wszysko jest OK. w tym roku chciałem kupić dla siebie na podłogówkę ale sprzedawca powiedział mi, że już tym nie handlują bo producent skrócił okres gwarancji miła pani ze sklepu z rurkami powiedziała mi kiedyś, że była kiedyś w fabryce pex'ów (chyba pod Wrocławiem) i że wszystkie rurki idą z tej linii produkcyjunej a nadruk na rurce robią dowolny (metrix, diamond,............) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.06.2006 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 O , a ja myślałam, że Us-metrixa i Diamond robią w Chinach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 25.06.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 us.metrix ma wpis na deklaracji zgodności "Turkey" a diamond...do dnia dzisiejszego nie udało mi się takiego dokumentu uzyskać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 26.06.2006 03:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 rok temu kupiłem metrixa dla brata, c.o. z kotłem na miał i grzejniki aluminiowe, jak do tej pory wszysko jest OK. w tym roku chciałem kupić dla siebie na podłogówkę ale sprzedawca powiedział mi, że już tym nie handlują bo producent skrócił okres gwarancji miła pani ze sklepu z rurkami powiedziała mi kiedyś, że była kiedyś w fabryce pex'ów (chyba pod Wrocławiem) i że wszystkie rurki idą z tej linii produkcyjunej a nadruk na rurce robią dowolny (metrix, diamond,............) Dziwne, bo diamond jest troszke inny niż metrix. Metrix jest bardziej sprężysty, więc to raczej bzdura. Fakt, że obie firmy to dziadostwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 26.06.2006 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 a na jakiej podstawie tak sądzisz? Ja mam instalację na Alu-pexach US Metrix 2 lata i nie mam najmniejszych problemów, no ale jeżeli cię stać na wywalenie kasy na "lepsze" firmy, które dają te same parametry na rurki i mają to coś na metce firmowej, to oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 27.06.2006 03:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Jackie weź sobie do ręki rurę np. Roth, wawin, TC i porównaj z metrixem. Spróbuj też ją troszkę powyginać. Sam zobaczysz. Robiono testy ciśnieniowe tych rur i pękały, rozwarstwiały się. Wiem, że Ty je masz i nie wsmak Ci takie uwagi, ale takie są fakty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 27.06.2006 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Grzesiek13 ale po co wyginać taką rurę? I jeszcze jedno pytanie - przy jakim ciśnieniu pękały? Z kiedy te testy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 27.06.2006 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Grzesiek13 ale po co wyginać taką rurę? I jeszcze jedno pytanie - przy jakim ciśnieniu pękały? Z kiedy te testy? Widziałem strzał diamonda przy ... 1bar... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 27.06.2006 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Grzesiek13 ale po co wyginać taką rurę? I jeszcze jedno pytanie - przy jakim ciśnieniu pękały? Z kiedy te testy? Widziałem strzał diamonda przy ... 1bar... No to brzmi nieciekawie... ale i tak czekam na odpowiedź Grześka13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 27.06.2006 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Co tam szukać? We Wavina i równiutko przetnij potem zrób to samo z Metrixem, a potem obejrzyj przekroje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mackre 27.06.2006 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 No to z czego zrobić instalacje żeby było ok? z miedzi? Wiadomo że instalatorzy mają swoje ulubione systemy i ich zdaniem są najlepsze. Ja jestem zielony w tym temacie i dla mnie najistotniejsze jest to żebym nie miła problemów z rozkuwaniem posadzki itp. Fachowcy prosze o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 27.06.2006 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Rafałek testy były prowadzone kilka lat temu w pewnej firmie w Polsce i źle wypadł metrix, herz !!! (przedstawiciel Herza podobno stwierdził "że się poprawimy" ). Rura pęka na zgrzewach w trakcie gięcia w fazie układania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 27.06.2006 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 grzesiek z całym szacunkiem dla Ciebie- ale kurde bele jeżeli by tak źle wypadał US Metrix w teście to co by ludzie mieli za problemy ? Mam poukładane wiązki w tym wyginane rurki prawie pod kątem prostym, wydaje mi się, że typowy Pex-al nie powinien robić problemów, ja na razie takowych nie stwierdziłem, a USmetrixa kupiłem świadomie z uwagi na cenę i wcale nie mam do Ciebie żadnego żalu pod kątem jakiejś krytyki czy uwag - w końcu forum od tego jest. pozdro grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 27.06.2006 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 grzesiek z całym szacunkiem dla Ciebie- ale kurde bele jeżeli by tak źle wypadał US Metrix w teście to co by ludzie mieli za problemy ? Mam poukładane wiązki w tym wyginane rurki prawie pod kątem prostym, wydaje mi się, że typowy Pex-al nie powinien robić problemów, ja na razie takowych nie stwierdziłem, a USmetrixa kupiłem świadomie z uwagi na cenę i wcale nie mam do Ciebie żadnego żalu pod kątem jakiejś krytyki czy uwag - w końcu forum od tego jest. pozdro grzesiek Ja tego nie badałem, ale porównywałem różne metrixy, diamondy z firmowymi produktami typu roth, TC, rehau, wawin, uponor i wyopadały one blado pod kątem wykonania. Zauważ, że metrix po zgięciu nie trzyma dobrze pamięci kształtu, sprężynuje, stara się wrócić do lini prostej - tak nie powinno być. Spróbuj to zrobić z firmową rurą, a zobaczysz różnice. Pozgdawiam serdecznie Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mackre 28.06.2006 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Ponawiam prośbe o podanie sprawdzonego systemu najlepiej z uwzglednieniem ogrzewania kominkiem z płaszczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 28.06.2006 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Ponawiam prośbe o podanie sprawdzonego systemu najlepiej z uwzglednieniem ogrzewania kominkiem z płaszczem instalację wewnętrzną w Wavinie, kotłownia i kominek w miedzi, z tym że musi być jakieś zabezpieczenie przed przegrzaniem alupeksa, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mackre 28.06.2006 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 1950 - Bede drążył temat - jakie zabezpiezenie byś proponował. Jak byś to zrobił u siebie? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts