klaczek2004 10.02.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Witam, po położeniu umywał gres hg czysty gres a następnie zaimpregnowałam. Zostało mi ponad pół opakowania :czystego gresu", czy mogę dodć go teraz do wody myjąc gres? nie zmyje to impregnatu? Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkkamilka 10.02.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 a więc zmyje, czysty gres jest silnym środkiem myjącym. A mówie z autopsji bo na sklepie niczym domyc zaimpregnowanego gresu technicznego nie mogliśmy, czystym gresem się udalo a teraz jest jeszcze gorzej bo nie wiedzieliśmy ze zmyliśmy impregnat więc wielkie przemeblowania zakazane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela_ap 11.02.2010 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 u mnie czysty gres nawet nie tknął impregnatu, który muszę niestety usunąc z podłogi, zreszta w postaci rozcieńczonej jest nawet zalecany do bieżącego mycia i czyszczenia podłóg Bieżące czyszczenie: wlać 70 ml płynu do 10 litrów ciepłej wody. W przypadku większego zabrudzenia szorować czyszczoną powierzchnię szczotką. Przy lżejszych zabrudzeniach używać zmywaka. Wykręcać zmywak regularnie najlepiej w osobnym wiadrze z czystą wodą. Czyszczona powierzchnia nie musi być spłukiwana wodą i specjalnie suszona. Wydajność: 300- 400 m2. Do czyszczenia powierzchni z uciążliwych zabrudzeń używać środka: rozcieńczonego w proporcjach 500 ml na 10 litrów ciepłej wody. Szorować powierzchnię szczotką. Usunąć nadmiar brudnego płynu z podłogi zmywakiem. Wytrzeć do sucha. Przy szczególnie silnych zabrudzeniach po naniesieniu środka na powierzchnię odczekać 10 minut. Do szorowania dużych powierzchni najlepiej używać specjalnych maszyn czyszczących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaczek2004 11.02.2010 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Może to głupio zabrzmi, ale jak rozpoznać, że impregnat został usunięty? I jeszcze jedno pytanie, czy impregnacje nalezy powtarzać co jakiś czas, czy ten jeden raz wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela_ap 12.02.2010 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 u mnie bedzie widac gołym okiem, bo mam po impregnacie okropne plamy i smugi (został zastosowany niewłaściwy), natomiast pisałam maila do HG i osoba która mi odpisała twierdzi, że odplamiacz, czyli środek przeznaczony do usuwania starych warstw impregnacyjnych stworzy na powierzchni płytek coś w stylu białej mazi (i tak sie dzieje bo robiłam test na jednej płytce) wiec to chyba wystarczający dowód na to, że zachodzi jakaś reakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laparia 12.02.2010 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Też zaimpregnowałem niewłaściwym środkiem cały gres polecanym przez sprzedawcę . Potem wszystko usuwałem też środkiem HG. Schodziło ale to ciężka praca. Potem wszystko zaimregnowałem HG na plamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela_ap 12.02.2010 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 ja całą zimę muszę patrzeć na taką upapraną podłogę - ten odplamiacz tak śmierdzi, że nie da się tego zrobić przy zamkniętych oknach domyślam się, że to żmudna robota, ale jestem skłonna zrobić wszystko byle gres wyglądał tak jak powinien, myślałam, że nie ma już ratunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts