Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy czysty gres hg nie "zmyje" impregnatu z gresu?

klaczek2004

Recommended Posts

u mnie czysty gres nawet nie tknął impregnatu, który muszę niestety usunąc z podłogi, zreszta w postaci rozcieńczonej jest nawet zalecany do bieżącego mycia i czyszczenia podłóg

Bieżące czyszczenie: wlać 70 ml płynu do 10 litrów ciepłej wody. W przypadku większego zabrudzenia szorować czyszczoną powierzchnię szczotką. Przy lżejszych zabrudzeniach używać zmywaka. Wykręcać zmywak regularnie najlepiej w osobnym wiadrze z czystą wodą. Czyszczona powierzchnia nie musi być spłukiwana wodą i specjalnie suszona.

Wydajność:

300- 400 m2.

Do czyszczenia powierzchni z uciążliwych zabrudzeń używać środka: rozcieńczonego w proporcjach 500 ml na 10 litrów ciepłej wody. Szorować powierzchnię szczotką. Usunąć nadmiar brudnego płynu z podłogi zmywakiem. Wytrzeć do sucha. Przy szczególnie silnych zabrudzeniach po naniesieniu środka na powierzchnię odczekać 10 minut. Do szorowania dużych powierzchni najlepiej używać specjalnych maszyn czyszczących.

u mnie bedzie widac gołym okiem, bo mam po impregnacie okropne plamy i smugi (został zastosowany niewłaściwy), natomiast pisałam maila do HG i osoba która mi odpisała twierdzi, że odplamiacz, czyli środek przeznaczony do usuwania starych warstw impregnacyjnych stworzy na powierzchni płytek coś w stylu białej mazi (i tak sie dzieje bo robiłam test na jednej płytce) wiec to chyba wystarczający dowód na to, że zachodzi jakaś reakcja