luk453 11.02.2010 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Witam, Robie sufit podwieszany jednopoziomowy z profili, w nowym mieszkaniu w łazience 4,5m. Do sufitu chciałem przymocować uchwyty na profile za pomocą kołków szybkiego montażu 6mm x 60mm dł. Niestety wiertło mam za krótkie i wywierciłem otwory 6cm zamiast 6,5cm i przypuszczam ze dlatego kołki ciężko się wbija przy końcu, aż nawet wyginają się. Chciałbym się upewnić czy kołki których używam nadają się do tego. A może wystarczyloby użyc 4cm wkręcanych. Albo nie ma wyjśćia i trzeba dowiercic otwory. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 11.02.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Najważniejsza sprawa w kwestii doboru rodzajów kołkót to kwestia z jakigo materiału jest strop.Jeśli chodzi o wielkość kołków to zależy od obciążenia i ilości.Użyj krótszych kołków, ale większej ilości.Kołki szybkiego montażu to generalnie bubel, choć nie twierdzę, że powypadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakoxxs 11.02.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 te pół centa śmiało możesz obcięć w kołku i w bolcu na pewno ten sufit na łeb ci nie spadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 11.02.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 to prawda wazne jest dobranie kołkow ale nie ma problemu daj podkładki z nakrętek spokojnie dociągnie a mniej roboty taniej a cała konstrukcja sama w sobie sie wzmocni więc mie ma powodu do paniki lecz powinny być 8x 50 kołki rozprężne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 11.02.2010 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 to prawda wazne jest dobranie kołkow ale nie ma problemu daj podkładki z nakrętek spokojnie dociągnie a mniej roboty taniej a cała konstrukcja sama w sobie sie wzmocni więc mie ma powodu do paniki lecz powinny być 8x 50 kołki rozprężne Przy kołkach szybkiego montażu dożożenie nakrętek wzmocni konstrukcję? Raczej odwrotnie. Co do kosztów też można się zastanowić, ale to szczegół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xiff 12.02.2010 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 jak się wziąłem za podwieszenie 300mkw sufitu to stwierdziłem że wezmę do tego dyble metalowe. Koszulka jest aluminiowa, i świetnie trzyma. Sufit był żelbetowy grubości ok 8cm. Dyble dałem 40mm długości . Zaleta jest taka że w przypadku pożaru na piętrze wyżej aluminium się nie stopi tak szybko jak plastik heh.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts