Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pogodny IV - komentrze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 121
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 months później...

Witam.

Mi również bardzo podoba się projekt tego domu. Niestety mam ograniczone fundusze i zastanawiam się czy decydować sie na niego. Proszę napisać mi na maila ile Pani liczy na stan surowy zamknięty z instalacjami. Czy dałabym radę za 250tyś.? Mój mail [email protected]. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Czekam na zdjęcia z realizacji:)

Podoba mi się również projekt domu pinokio II, ale niestety tam to już w ogóle są duże koszta.

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...
Miło mi, że projekt się podoba :) O takim typie domku właśnie marzyliśmy :) Nawet kolory dachu i elewacji mieliśmy mie takie same. Ale po wizycie w firmie sprzedającej dachówki zdecydowaliśmy się na braas bałtycką w kolorze ceglastym. Niestety odcień koloru brązowego byl dla mnie nie do przyjęcia. Dobrze, że dopiero w poniedzialek zamawiamy cegłe klinkierowa na kominy, bo byłaby niezła wtopa. No i teraz nie mam zupełnie pojęcia jaki wybrac kolor elewacji do ceglastego dachu i białych okien...

• 1 month później...
Agi, mamy dokładnie tą samą dachówkę i dokłądnie tą samą zagwozdkę w elewacją!!! Mi chodzi po głowie jakiś bardzo jasny kolor, ale tez raczej nie czysta biel, do tego elementy drewniane ciemniejsze (bardzo mi sie podoba domek Jankowo z forumowych dzienników). Uroczy domek budujecie, będe kibicowac!

Witam

Przyszłam zrewizytą.

Projekt w wersji poprawionej również do mnie trafia. Ten dodatkowy pokój który uzyskaliście po zmianach na pewno będzie lepszą opcją niż tak duża kuchnia z jadalnią.

Gratuluję zamknęcia domku przed zimą. Chociaż u nas ciśnienia nie było to jednak i tak bardzo chcieliśmy zdążyć przykryć dom dachem przed śniegami. Ale może nie będzie to takie złe.

Będę zaglądać, bo teraz zacznie się bardziej babski etap stawiania domu. Jestem ciekawa co wykombinujesz na swoich metrażach.

do miłego zobaczyska

• 3 weeks później...

Dorben :) Ja juz zdecydowałam, kolor wanilia, czyli taki bardzo jasny zółty. U mnie w okolicy jest mnóstwo nowych domów, więc na spacerkach mogłam sobie dokładnie poogladać zaestawienia kolorystyczne dach i elewcja. I do mnie najbardziej przemawia właśnie taki jasny żółty, wpadający w krem :) Kiedys w Ikei szafki Stat miały taki kolor. Mam je zreszta w swojej terazniejszej kuchni. I bardzo bardzo ten kolor mi sie podoba.

Lili07 :) Dół mysle, ze jest naprawde rozplanowany pod nasze potrzeby :) Dzieki takiemu ukladowi, bedziemy mogli sie szybciej wprowadzic, i powoli wykanczac gore. Moze dzieki temu nie zarzniemy sie finansowo ;) Na gorze pokoje, tez niczego sobie :)

A kombinuje cały czas :) Mam juz pomysl na dolną łazienkę i czesciowo na kuchnie. Na razie w glowie, ale powoli bede przenosic to na papier/komputer ;) Jeszcze tylko te nieszczesne instalacje, i mozna sie zabierac za urzadzanie ;)

• 2 weeks później...

Agi hej! własnie oglądałam twoją kuchnię - wyobraż sobie, ze z tą ścianką masz układ zupełnie jak u nas!! Tylko ze my inaczej do niej dochodziliśmy - na początek miała być duża sciana z kominkiem w tym miejscu i właśnie takie wąskie wejścia (100cm) po bokach - ostatecznie stanęło na małej ściance 100cm szer. , a komin zaczyna się piętro wyżej. U nas taka duża ściana w porównaniu do powierzchni salonu wyglądała ciężko a wąskiei wysokie wejścia dośc głupawo - uświadomiłam to sobie dopiero na budowie, po ustawieniu odpowiednio płyt GK, bo na wizualce wyglądało to w miarę OK. U Was jest troch inaczej , bo macie węższą ściankę i te ścianki po bokach a i pewnie salon większy - ale chyba najlepiej jak sobie sprawdzisz w realu jak te otwory będą wyglądać..Ja mam ostatezcnie przejścia po ok. 180cm z kazdej strony i teraz proporcje są Ok - ale ścianka zasłoni tylko kuchenkę, więc kuchnia prawie otwarta. U Ciebie by mnie na pewno drażniło ze te wejścia nie są jednakowej szerokości. A w ogole superkolor! megaodważnie! :)

pozdr D

Edytowane przez dorben

Aga, to ja tu o estetyce się wymądrzam na forum letnim:), a Ty jesteś tak wspaniałą "Scrapowiczką":), gratulacje, naprawdę masz talent!Może kiedyś skorzystam i coś zakupię. Mieć pomysł na samą siebie. Bezcenne:). Za wszystko inne.........waidomo co dalej. :)Pozdrawiam i będę tym mocniej kibicować!

• 2 weeks później...