Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pogodny IV - komentrze

Recommended Posts

Renatamama stawiam na białe płytki :) kolor ścian zawsze mogę dość szybko, niedrogo i co najważniejsze bez większej rozpierduchy zmienić. Z płytkami jest już gorzej :(

Ola, Dorben :) dziękuję za uznanie, to bardzo miłe z Waszej strony. Jednak urządzanie mieszkania jest o wiele trudniejsze, niż scrapowanie ;) No i do scrapów nie wtrąca mi się eM, a do urządzania owszem ;) A ja wyznaje zasadę kompromisów :) I nieraz myślę, sobie, ze warto odpuscic sobie niektore rzeczy i miec swiety spokoj :)

• Odpowiedzi 121
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

hejka

Bardzo cieszy mnie Twój dziennik budowy. Martwiłam się , że zrezygnowałaś z jego prowadzenia. My zamierzamy rozpocząć budowowę Pogodnego IV późną wiosną , o ile szybko uzyskamy PnB.Na razie czekamy, ale napięcie rośnie. Wasza działka rewelacyjna, zdjęcia niezbędne(przynajmniej dla mnie) -to tak jakbym mój dom widziała w rzeczywistości, nie tylko na papierze. Przyznać muszę , że czekam na następne z niecierpliwością. Pomysł ze ściankami w kuchni bardzo mi siepodoba, daje troche imtymności , a z drugiej strony poczucie otwartej przestrzeni. My będziemy w zasadzie trzymać się projektu, z małymi zmianami- mała piwnica, rezygnacja z wkluszu i cos trzeba będzie zrobić z tym krzywym wiatrołapem.Pozdrawiam i zyczę duzo wytrwałości.

• 3 weeks później...

Witaj Budu :)

Cieszę się, że w końcu ktos oprócz nas będzie budował Pogodnego IV :) Jak widzisz, my z wykuszu tez zrezygnowaliśmy i przeniesliśmy tam kuchnię. W pierwotnym planie kuchnia by była od strony pd, a tego latem bym nie wytrzymala :) Oprocz tego zależało nam na na 2 sypialniach na dole, poniewaz na początku wykanczamy tylko dół i sie wprowadzamy :) Krzywy wiatrołap jest już u nas prosty :) choc przez to malutki :) Najwiekszym mankamentem tego projektu są schody :( Niestety wchodzą ostro w hol i moga przeszkadzać :( Niestety, za bardzo nie można tego poprawić (majster kombinował 5 dni) ewentualnie mozna zrezygnować z pom.gosp.pod schodami i inaczej je ustawić. My w koncu zrobiliśmy tak jak jest w projekcie. Jak bede na budowie, to pstrykne zdjęcie.

Powiększyłam też pom. gosp. na poddaszu, kosztem łazienki. Teraz tam sie wchodzi od korytarza, a nie od łazienki :) To będzie moja pracownia :) Zmniejszylismy też drzwi balkonowe na taras, a jedno okno w salonie zastapiliśmy drzwiami balkonowymi, w jednym pokoju też zrobiliśmy balkon :)

Pozdrawiam, i z niecierpliwością czekam na Wasz dziennikbudowy :) Napewno będę go z chęcią śledziła :)

Witak Makawel :)

Czekamy na umowę z energetyki, na prąd budowlany, bo do tej pory korzystaliśmy z sąsiedzkiego, ale warunki pogodowe (zbyt duża ilość wody na działce) nie dają już takiej możliwości. Mam nadzieję, że do końca m-ca wszystko się wyjaśni i najpóźniej na początku kwietnia będziemy mieli prąd. Wtedy zaczynamy od instalacji elektrycznej i chyba ocieplenia budynku :)

Lambrekin śliczny ,u mnie w kuchni też będzie akcent wiejski ,kafelki z krówkami .Czymam kciuki za szybkie i pozytywne załatwienie sprawy z energetyką .Z ociepleniem domku radzę poczekać i zrobić to po tynkach u nas sąsiad wsumie zrobił po tynkach 3 tyg zaczymał wilgoć w budynku i ma niespodziankę na ścianie .

Witam:) gdzieś przeczytałam , ze nie Jesteś zadowolona z kuchni Stat, czy mogłabyś napisać coś więcej na ten temat? pytam ponieważ marzę o tej kuchni:)

tak to wygląda, planuje to troszkę podszlifować i pomalować farbą. Niewiem, może miałam pecha, jakaś kiepska partia. Zresztą to są fronty kremowe, których nie ma już w sprzedaży. Może te białe są lepszej jakości. W każdym bądź razie, ja się na nie więcej nie zdecyduje.

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=51185&d=1301922366

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=51184&d=1301922200

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=51182&d=1301922168

Kochana drzwi i brama garazowa super, jak mozesz to podaj namiary na bramę i pochwal się za ile

Firmę znalazłam przez allegro

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=17028997

Reszta załatwiana poza allegro. Na razie niestety bramy na zywo nie widziałam. Brama 2,2 x 2,2 ocieplana, z montażem wyszła 1600 zł. Jak nam zamontują, to napiszę, czy wszystko poszło ok, bo na razie to dzisiaj dopiero zamówienie złożyłam. Montować mają w przyszłą sobotę.