OlaiJacek 04.07.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Hej Aga, dzięki za głos w sprawie Barlinka, pozytałam sobie opinie i faktycznie nie cieszą się najlepszą, na pewno zależy też od kolekcji serii itp., ale firma to firma. Więc teraz sama nie wiem czy nie lepiej położyć deskę litą jesionową. No nic temat jeszcze otwarty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budu 04.07.2011 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Dzięki Agi.:Duzo mi to daje,. Wiem teraz jak rozmawiać z dekarzami . Popytam też o to wzmocnienie dachu , na raie mamy się zastanowić nad rodzajem dachóki , Dekarze radzą ceramiczną , ale i cena jej wyższa i robocizna za jej łożenie. Z drugiej strony jak ma przetrwać wieki:DPozdrawiam i czekam na Twoją chwilę czasu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 04.07.2011 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Hej Aga, dzięki za głos w sprawie Barlinka, pozytałam sobie opinie i faktycznie nie cieszą się najlepszą, na pewno zależy też od kolekcji serii itp., ale firma to firma. Więc teraz sama nie wiem czy nie lepiej położyć deskę litą jesionową. No nic temat jeszcze otwarty. Pozdrawiam Ola u mnie pan kafelkowy pytał się co kładziecie na podłoge do dzieciaków więc mu mówie kupiłam panele C4 8 mm a on to dobrze bo ostatnio układał deskę baliniecką u ludzi potem robił fazienkę i właściciele są załamani i strasznie się rysuje a kupili jakąś za 159 m2 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budu 04.07.2011 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Agi , widzę, widzę, klinkier już , i jak fajnie zmienił się dom . A jakie piękne okno w łazience. Supeeeeeeeeer:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 05.07.2011 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Witam:) Zaglądam nieśmiało do Twojego dzienniczka i nie mogę wyjść z podziwu dla udanej realizacji projektu i świetnego zgrania kolorystycznego domku, który znajduje się w dodatku w tak uroczej okolicy W takiej scenerii można by śmiało kręcić filmy Bardzo mi się podoba kolor tynku. Czy mogłabyś zdradzić jaki to rodzaj tynku i nr koloru? Po za tym wyczytałam, że zamierzacie kłaść podłogę drewniana na podłogówkę. Ja też mam taki zamiar, bo terakota w salonie jakoś nie bardzo mi pasuje. Czy dowiadywałaś się, jakie drewno ( grubość i rodzaj) najbardziej się do tego nadaje? Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki, no i zamierzam dalej podglądać Wasze poczynania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 06.07.2011 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Hej Aga, do pokoju Kubusia, ostatnio widziałam świetne pufy - fotele kolorowe w Biedronce za 45 zł., ale nie wiem zy jeszcze są dostępne, byłam w sobotę. Renata , dzięki za głos w sprawie, kolejna opinia niekorzystna, więc chyba jednak nie warto. Szkoda, bo znalazałm promocję na ten jesion, ale zanim będziemy robić podłogę w salonie to sporo zasu minie, więc może jeszcze się coś wyśledzi fajnego, z pominięciem Barlinka. Pozdrawiam papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi_78 07.07.2011 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Ewanz dzię|kuję za odwiedziny i miłe słowa Tynk, to Bravo akrylowy nr 10 003 - przynajmniej tak jest napisane na opakowaniu. Na żywo jest intensywniejszy. Ale to i tak był najjaśniejszy z palety. http://www.mega1000.pl/tynk-akrylowy/ ja zamawiałam akurat w tej firmie. Jesli chodzi o podłogi, to na podłogówke można kłaść płytki, panele (ale te cienkie ok. 8 mm) i parkiet fornirowany - on też ma od 7-8 mm. Niestety jest to podłoga, której nie można już poźniej cyklinować. Jak się zniszczy, to ją się wyrzuca. Nie znalazłam nigdzie, zadnej deski ani parkietu zwykłego, który można kłaść na podłogówkę. Oczywiście ludzie kłada deski trójwarstwowe i parkiety zwykłe, ale wtedy trzeba sie liczyc ze stratami cieplnymi podłogówki, a takze z tym, że parkiet bedzie sie rozsychać. Parkiet fornirowany produkuje Tarkett i chyba Kahrs. tu masz przykłady Kahrsa http://www.drexpol.pl/oferta/podlogi-trojwarstwowe/kahrs/178 Te co sa w moim dzienniku, to akurat tarkett Viva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 07.07.2011 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Co to 'parkiet zwykły' w kontekście?Jak najbardziej można kłaść na podłogówkę deski - drewno jest izolatorem niezależnie od tego w jakiej formie występuje.Kładąc drewno na podłogówkę trzeba mieć przede wszystkim dobrego parkieciarza.A deski dwu/trójwarstwowe na podłogówce mogą mieć do 1.5cm grubości.Należy też pamiętać że temperatura podłogówki nie może być wyższa niż pewien obliczony próg - w innym wypadku drewno się odparzy i stracimy gwarancję na podłogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 11.07.2011 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Cześć Agi! Zajrzałam do Dziennika, żeby sobie pooglądać jeszcze Twój domek (i tynk ). Naprawdę fajnie Wam wyszedł (i dom i tynk). Stawu zazdraszczam. Piękna scenaria dla domu (a z komarami jakoś sobie pewnie poradzisz). Będę zaglądać, choć u mnie inaczej roboty się potoczyły - najpierw robię wnętrza, a na zewnętrze przyjdzie później pora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 27.07.2011 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Cześć, Aga Dom wyszedł świetnie. Bardzo ładny tynk białe okna doskonale się z nim zgrały. Macie super otoczenie domu - piękny ten widok na staw. Dziewczyny, ja też słyszałam niekorzystne opinie na temat desek barlineckich - do niedawna byłam strasznie napalona na drewnianą podłogę w salonie i na całym dole, ale ostatnio już mam mniejszy zapał, bo zewsząd słyszę głosy (nie, nie TAKIE głosy ), że lepiej dać najlepsze lub panele lub kafle, niż deski z Barlinka i potem trząść się jak Dulska, że koleżanka weszła w szpilkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 17.08.2011 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Cześć Aga jak dawno mnie u Ciebie nie było...ale teraz jak już dotarłam to nie mogę oderwać oczu od domku A zdjecie gdzie jest ujęcie domku od strony stawu powaliło mnie na kolana P I Ę K N I E... zaczarowany dom Czekam na dalesze relacje z placu budowy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakrzyś1719507409 19.08.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Hej Piękny domeczek... Przyjemnie patrzeć.... Bardzo mi się podoba kolor elewacji. Super. A ten staw... My na razie na zewnątrz mamy kupę złomu, odpadów i ziemi.... Echhhh... Jakby było przyjemnie gdyby było już gotowe;-) co nie?? ?? Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budu 25.08.2011 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Hej agi, .Ja dopiero ruszyłam z budową. Bo padało i padało i padało i padało. Pamiętam co mi napisałaś., że zaczęliście w sierpniu i powiem Ci , że to mnie trzyma. A patrząc na postępy w budowie Twojego pogodnego, (piąkny) , mam nadzieje , że nam tez sie jakoś uda ten SSO.Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 23.11.2011 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 No hej, Aga Gdzie Ty się podziewasz? W dzienniku jakieś próżniactwo od ostatniej mojej wizyty... Popisałabyś troszkę i zdjątka wstawiła, żeby się ludzie z ciekawości nie musieli skręcać... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi_78 24.11.2011 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Lidka, nie ma zdjęć, bo tez nie ma co pokazywać U nas nic się zupełnie nie dzieje Musimy poczekać na lepsze czasy. Oby jak najszybciej przyszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 25.11.2011 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Pozdrawiam i trzymam kciuki za te lepsze czasy pełne kasy.Dzieje się nie dzieje ale dumna pewnie jesteś z tego co już wypłodziłaś.? GŁowa do góry jeszcze się wyżyjesz, wnętrzarsko też...he,he Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 25.11.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Lidka, nie ma zdjęć, bo tez nie ma co pokazywać U nas nic się zupełnie nie dzieje Musimy poczekać na lepsze czasy. Oby jak najszybciej przyszły. To ja czekam z tobą na lepsze czasy he he he tak z 20 tys bym przyjeła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 02.04.2012 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 PUK PUK Aga już wiosna ruszyliście .U mnie po mału ale jednak kominek gotowy i moje kochane cegiełki cieszą moje oko ,narożnik też cieszy moją d...ę .Pod koniec kwietnia tynki i równanie terenu oraz układanie schodów wewnątrz ,kupujemy też pompę ciepła do wody i pewnie stop bo będzie po kasie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 21.01.2013 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Aga, przydreptałam do Ciebie od Marty(i Bartka). Zauroczył mnie Twój domek. Widok znad stawu wygląda bajecznie. Szkoda, że macie na razie zastój, bo zapowiada się pięknie. Śliczne inspiracje. P.S. Troszkę zazdraszczam drobiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 22.01.2013 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Hej, hej Właśnie trafiłam na Twój dziennik i jestem pod ogromnym wrażeniem sielskości Waszej działki. Te stawy, pływający po nich lokatorzy... no bajka! Po inspiracjach widzę, że wnętrza będą równie sielskie. Z przyjemnością przycupnę i pooglądam efekty, bo to klimaty, które bardzo lubię Jak urabianie pana inwestora w kwestii płytek? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts