Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pogodny IV - komentrze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 121
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki Agi.:Duzo mi to daje,. Wiem teraz jak rozmawiać z dekarzami . Popytam też o to wzmocnienie dachu , na raie mamy się zastanowić nad rodzajem dachóki , Dekarze radzą ceramiczną , ale i cena jej wyższa i robocizna za jej łożenie. Z drugiej strony jak ma przetrwać wieki:DPozdrawiam i czekam na Twoją chwilę czasu:D

Hej Aga, dzięki za głos w sprawie Barlinka, pozytałam sobie opinie i faktycznie nie cieszą się najlepszą, na pewno zależy też od kolekcji serii itp., ale firma to firma. Więc teraz sama nie wiem czy nie lepiej położyć deskę litą jesionową. No nic temat jeszcze otwarty. Pozdrawiam

Ola u mnie pan kafelkowy pytał się co kładziecie na podłoge do dzieciaków więc mu mówie kupiłam panele C4 8 mm a on to dobrze bo ostatnio układał deskę baliniecką u ludzi potem robił fazienkę i właściciele są załamani i strasznie się rysuje a kupili jakąś za 159 m2 .

Witam:)

Zaglądam nieśmiało do Twojego dzienniczka i nie mogę wyjść z podziwu dla udanej realizacji projektu i świetnego zgrania kolorystycznego domku, który znajduje się w dodatku w tak uroczej okolicy :D W takiej scenerii można by śmiało kręcić filmy ;)

Bardzo mi się podoba kolor tynku. Czy mogłabyś zdradzić jaki to rodzaj tynku i nr koloru?

Po za tym wyczytałam, że zamierzacie kłaść podłogę drewniana na podłogówkę. Ja też mam taki zamiar, bo terakota w salonie jakoś nie bardzo mi pasuje. Czy dowiadywałaś się, jakie drewno ( grubość i rodzaj) najbardziej się do tego nadaje?

Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki, no i zamierzam dalej podglądać Wasze poczynania :D

Hej Aga, do pokoju Kubusia, ostatnio widziałam świetne pufy - fotele kolorowe w Biedronce za 45 zł., ale nie wiem zy jeszcze są dostępne, byłam w sobotę. Renata , dzięki za głos w sprawie, kolejna opinia niekorzystna, więc chyba jednak nie warto. Szkoda, bo znalazałm promocję na ten jesion, ale zanim będziemy robić podłogę w salonie to sporo zasu minie, więc może jeszcze się coś wyśledzi fajnego, z pominięciem Barlinka. Pozdrawiam papa

Ewanz dzię|kuję za odwiedziny i miłe słowa :) Tynk, to Bravo akrylowy nr 10 003 - przynajmniej tak jest napisane na opakowaniu. Na żywo jest intensywniejszy. Ale to i tak był najjaśniejszy z palety. http://www.mega1000.pl/tynk-akrylowy/ ja zamawiałam akurat w tej firmie.

Jesli chodzi o podłogi, to na podłogówke można kłaść płytki, panele (ale te cienkie ok. 8 mm) i parkiet fornirowany - on też ma od 7-8 mm. Niestety jest to podłoga, której nie można już poźniej cyklinować. Jak się zniszczy, to ją się wyrzuca. Nie znalazłam nigdzie, zadnej deski ani parkietu zwykłego, który można kłaść na podłogówkę. Oczywiście ludzie kłada deski trójwarstwowe i parkiety zwykłe, ale wtedy trzeba sie liczyc ze stratami cieplnymi podłogówki, a takze z tym, że parkiet bedzie sie rozsychać. Parkiet fornirowany produkuje Tarkett i chyba Kahrs. tu masz przykłady Kahrsa http://www.drexpol.pl/oferta/podlogi-trojwarstwowe/kahrs/178 Te co sa w moim dzienniku, to akurat tarkett Viva :)

Co to 'parkiet zwykły' w kontekście?

Jak najbardziej można kłaść na podłogówkę deski - drewno jest izolatorem niezależnie od tego w jakiej formie występuje.

Kładąc drewno na podłogówkę trzeba mieć przede wszystkim dobrego parkieciarza.

A deski dwu/trójwarstwowe na podłogówce mogą mieć do 1.5cm grubości.

Należy też pamiętać że temperatura podłogówki nie może być wyższa niż pewien obliczony próg - w innym wypadku drewno się odparzy i stracimy gwarancję na podłogę.

Cześć Agi! Zajrzałam do Dziennika, żeby sobie pooglądać jeszcze Twój domek (i tynk ;) ). Naprawdę fajnie Wam wyszedł (i dom i tynk).

Stawu zazdraszczam. Piękna scenaria dla domu (a z komarami jakoś sobie pewnie poradzisz).

Będę zaglądać, choć u mnie inaczej roboty się potoczyły - najpierw robię wnętrza, a na zewnętrze przyjdzie później pora.

• 3 weeks później...

Cześć, Aga :)

Dom wyszedł świetnie. Bardzo ładny tynk białe okna doskonale się z nim zgrały. Macie super otoczenie domu - piękny ten widok na staw.

Dziewczyny, ja też słyszałam niekorzystne opinie na temat desek barlineckich - do niedawna byłam strasznie napalona na drewnianą podłogę w salonie i na całym dole, ale ostatnio już mam mniejszy zapał, bo zewsząd słyszę głosy (nie, nie TAKIE głosy :D), że lepiej dać najlepsze lub panele lub kafle, niż deski z Barlinka i potem trząść się jak Dulska, że koleżanka weszła w szpilkach...

• 3 weeks później...
Hej agi, .Ja dopiero ruszyłam z budową. Bo padało i padało i padało i padało. Pamiętam co mi napisałaś., że zaczęliście w sierpniu i powiem Ci , że to mnie trzyma. A patrząc na postępy w budowie Twojego pogodnego, (piąkny) , mam nadzieje , że nam tez sie jakoś uda ten SSO.Pozdrowionka.:)

• 2 months później...
  • 4 months później...
PUK PUK Aga już wiosna ruszyliście .U mnie po mału ale jednak kominek gotowy i moje kochane cegiełki cieszą moje oko ,narożnik też cieszy moją d...ę .Pod koniec kwietnia tynki i równanie terenu oraz układanie schodów wewnątrz ,kupujemy też pompę ciepła do wody i pewnie stop bo będzie po kasie .

• 9 months później...

Hej, hej :bye:

Właśnie trafiłam na Twój dziennik i jestem pod ogromnym wrażeniem sielskości Waszej działki. Te stawy, pływający po nich lokatorzy... no bajka! :)

Po inspiracjach widzę, że wnętrza będą równie sielskie. Z przyjemnością przycupnę i pooglądam efekty, bo to klimaty, które bardzo lubię :)

Jak urabianie pana inwestora w kwestii płytek?

Pozdrowienia :)