krzyk123 11.02.2010 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Witam, Szukam opinii o piecu:Ferroli Econcept-Tech 18A http://ferroli.com.pl/product,256,ECONCEPT_TECH_18_25_35A.html Dostałem ofertę na w/w. Do tej pory brałem pod uwagę Junkersa: CerapurSmart_ZSB14-3.http://www.junkers.com/pl/pl/produkte_1/urzdzeniakondensacyjne/cerapursmart/cerapursmart_1.aspx?detail=true O tym Ferroli nic nie wiem. Ale na papierze wygląda lepiej od Junkersa. Ma modulację w zakresie: 3,2-19 kW (Junkers: 3,3-14kW). Jeśli chodzi o moc na potrzeby CO to 14kW wystarczy z nawiązką, ale w sumie może warto mieć zapas mocy na cele CWU ??? Poproszę o wszelkie uwagi. PzdrKrzych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 11.02.2010 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Ferolii - Mało popularny kocioł i w związku z tym możesz mieć problem z serwisem. Chyba, że w Twojej okolicy jest ktoś kto zakłada te kotły od lat dziesięciu i już ma serwis opanowany. Jeśli brak kogoś takiego to wpakujesz się w coś awangardowego pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyk123 12.02.2010 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Ferolii - Mało popularny kocioł i w związku z tym możesz mieć problem z serwisem. Chyba, że w Twojej okolicy jest ktoś kto zakłada te kotły od lat dziesięciu i już ma serwis opanowany. Jeśli brak kogoś takiego to wpakujesz się w coś awangardowego pozdr adam Tego się trochę boję. Chociaż instalator, który by go zakładał ma firmę w miarę niedaleko mojego domu... Martwi mnie to, że nie potrafię znaleźć żadnego użytkownika tego kotła. Na papierze parametry kotła wyglądają bardzo fajnie, ale nie bardzo odpowiada mi rola testera praktycznego Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 13.02.2010 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 znam kilku użytkowników ale raczej bujają się z problemami i szukają serwisu bo ciężko kogoś zaprosić do naprawy. Jeśli instalator zajmuje sie na dobre serwisem to można brać choć nie za bardzo wierzę w serwis robiony przez instalatora który dużo większą kasę zarabia na robieniu instalacji i sprzedaży kotłów niż na naprawach za stówkę czy dwie. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groomek 11.03.2010 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 sąsiad ma piec Ferroli od 2 latma jakieś 2 funkcyjny z niższej półki chwali sobie bezawaryjność i jak do tej pory wzywał serwis 2 razyraz na regulacje a 2 chyba tez mial jakis problem z ustawieniamiw kazdym razie twierdzi ze z rzyjazdem nie bylo problemu i jakoscia usługi tez mieszkamy 30 km od centrum warszawy w kierunku na kraków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barthelemy 22.03.2010 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Rowniez mam dylemat, bo jestem zainteresownay jednym w/w piecow i chetnie uslyszalbym wszelkie opinie na temat pieca Ferroli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ginter2 25.07.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Witam,Czy ktoś wybrał ten piec Ferroli?Właśnie jestem przed zakupem. Proszę o opinie jak sprawuje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts