Gość m 21.01.2004 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 mam juz polozona instalacje elektryczna i zamierzam kupic wiadomo, gniazda, przelaczniki, wylaczniki etc ... naturalnie jednej masci. Nie mam natomiast zielonego pojecia na jaka irme zwracac szczegolnie uwage. elektryk polecil nam Legranda , co sadzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 21.01.2004 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 Mam Legranda. Łatwo się montuje, aczkolwiek trzeba system poznać, aby wiedzieć jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 22.01.2004 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 Legrand to tzw.wyższa półka Zasadniczo na rynku nie ma gniazd kiepskiej jakości (w każdym razie nie ma gniazd, które po paru latach używania zaczęłyby się sypać). Trudno więc mówić o kryterium jakościowym przy wyborze. Pozostają 3 rzeczy do rozpatrzenia:1. Kompletność systemu - nie każda seria gniazd zawiera wszystkie potrzebne elementy, np.: gniazda wielokrotne, R-TV-Sat, Tele-Info, głośnikowe, itp, itd... w zależności od tego co potrzebujesz2. Design - wiadomo - muszą ci się podobać i pasować do twojego gustu3. Cena - rozpietości są spore - gniazdo zwykłe kosztuje parę złotych, lepsiejsze 20-30, a będziesz potrzebował 100-200 sztuk - więc całkowita różnica może wynieść nawet ponad tysiączek Ja kupiłem Elda Forum, bo:1. Ta seria jest kompletna (wszystkie rodzaje gniazd i przełączników z możliwością montażu zestawów wielokrotnych) 2. Forum jest m.in w kolorze beżowym, a taki chciałem3. Forum jest dosyć drogie - ale i tak tańsze od Legranda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 22.01.2004 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 ja natomiast nie polecam systemu kos (system ramkowy)jest to system niedopracowany, niekompetny np: typowy zestaw łazienkowy gniazdko + łącznik niedostępne w wersji bryzgoszczelnejpoza tym uchwyt montażowy jest z tworzywa i nie jest sztywny odstaje od sciany. cenowo porównywalny z eldą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.01.2004 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 Mój elektryk polecił mi BEAKERA, twierdzi, że ma dobre "bebechy" za tą cenę ok. 15 złpozdr. Iv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzka 23.01.2004 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Mnie też fachowiec zakupił Berkera. Wspominał też o Polo, ale z wyraźnym wstrętem. A że Berkera kupił niedrogo... Wygląda tak sobie ani źle ani rewelacyjnie. A-ponoć zaletą, że są też poczwórne gniazda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 23.01.2004 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Ja zwracam uwagę na jeszcze jedną cechę: głośność kliknięcia przy włączaniu lub wyłączaniu. Są takie rozwiązania, które umarłego postawią na nogi jak ktoś w nocy zapali lub zgasi światło. /ELDA i LEGRAND są OK, nie robią za dużo hałasu/ Mam takie aktualnie w domu i cała rodzina uważa mnie za maniaka/terrorystę włącznikowego Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 24.01.2004 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2004 ja kupiłam legranda , zapłaciłam za wszystko całe 2000 tyś..... punktów c0s koło 100 wyglądaja porzadnie, kupowałam w hurtowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weyn.rob 25.01.2004 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2004 Też jestem za Legrandem.Super jakość.Tylko należy dobrze przyjżeć się cenie bo różnice potrafią być szokujące-równiez w hurtowniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 26.01.2004 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 BERKER jest OK ale i nie tani, jest dobry jakościowo i nie ma tak beznadziejego wyglądu ja większość innych, oczywiście to kwestia gustu, ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 26.01.2004 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 od lat stosuje osprzet firmy ELDA ,a wszczegolnosci upodobalem sobie serie forum jest kompletna. gniazda antenowe, sat. telefoniczne, komputerowe i inne a najwazniejsze dobra jakosc, niska cena i krajowa produkcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 26.01.2004 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 Ja jestem za systemem "GALA" zalety jak wyżej Jakością nie ustępuje tym z wyższej półki za cenę z tej niższej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ga 27.01.2004 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Polecam f-a Elda seria Forum- naprawde niedroga i calkiem estetyczna. Zaczynalam od Giry i ABB Solo- ale zestawienie cenowe ubawilo mnie do lez. Polo z kolei lekko pokraczne, no i padlo na Elde - teraz jeszcze wypuscili nowa serie w ok. 24 kolorach- na zdjeciu niezle wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ga 27.01.2004 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Uuups! Seria Fashion Eldy. Ach te zagramaniczne nazwy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 28.01.2004 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Busch&Jagger- godny polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 06.02.2004 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2004 Kupiliśmy LEGRANDA - po prostu nam się podobał a cena jeszcze może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M 06.02.2004 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2004 Jednak zdecydowalismy sie na BErkera bez zadnych ozdobek watpliwej jakosci (rzecz gustu oczywiscie) jest super! w kolorze kosci sloniowej, swietnie zlamana niel-pasuje do wszystkiego zatem. Widzialam bezowe Legranda i Eldy - do bani .....BERKER i tylko BERKER !!!! Dzieki za owocna wspolprace ...PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.02.2004 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 My też zdecydowaliśmy się na LEGRAND'a. Zależało nam przede wszystkim, aby wszystkie gniazdka i włączniki były "z jednej parafii". Koszt do przyjęcia. Zakupu dokonaliśmyw hurtowni. Mąż chwalił łatwość montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBINSON 14.02.2004 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 Ludzie, nie dajcie się zwiarjować. nie długo będziemy sie pytać jakiej firmy gwoździ czy kabla używać. Okna, drzwi, budulec itp. to rozumiem, ale gniazdka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 14.02.2004 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 Robinson, bardzo mozliwe, że ty znasz sie na wszystkim. Ale w takim razie po co siedzisz na forum? Tutaj piszą ludzie, którzy potrzebują rady i pomocy - bo sie nie znają. Taki jest cel tego forum. Dlaczego gniazdka są wg ciebie niewarte uwagi skoro za cały osprzęt do domu można dać kilka tysięcy zł. To tyle, co np. drzwi, a te wg ciebie juz zasługują na uwagę. Skoro coś cie nie interesuje, to po prostu to pomiń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts