Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GNIAZDA ELEKTRYCZNA- JAKIEJ FIRMY?

Gość m

Recommended Posts

• Odpowiedzi 90
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Najpierw mieliśmy najtańsze polskie.

A jak już się nam wystrój wnętrz łącznie z kolorkami ścian ustalił to kupilismy Berkera, a ramki się dobrało do ścian i kafelków. Używam od 3 lat, bez zarzutu.

Dodatkowo zakup poszedł na ulgę remontową.

Poszukaj po okolicy może ktoś ucieka z obskury i mogłobyś załozyć do odbioru domku, a potem wykorzystać ulgę.

Tylko uważaj na prowizorki, lubią się utrwalać. :wink:

• 3 months później...

Wątek zastygł latem. Od tej pory pewnie pojawiły się nowe serie . Ze względu na brak czasu chyba zdecyduję się na zakup w Praktikerze.

Jest tam dość duży wybór.

A może jednak dać pierwszeństwo hurtowni elektrycznej ? Co o tym sądzicie ?!

Jakie pstryczki -elektryczki zakładacie aktualnie u siebie ?

pozdrawiam

W poprzednim mieszkaniu szarpnęłam się na GIRA i byłam baaaardzo zadowolona. Zarówno od strony estetycznej jak i funkcjonalnej (GIGANTYCZNY wybór- nawet takie specjalne do podłączania sprzęstu audio- video, jeśli puści się kabelki w ścianie. Upodobałam sobie serię F-line (taka kremowa z zaokrąglonymi rogami). Teraz na pewno zamontujemy takie same.

• 6 months później...
Kamikazee jeżeli teraz musisz to kupić, a nie masz elektryka pod ręką, spróbuj dogadać się z gośćmi w jakiejś hurtowni elektrycznej. Z rampą na Langiewicza (w Rzeszowie oczywiście 8) ) byli całkiem mili faceci, może w razie czego Ci powymieniają te kontakty- ale to chyba jest wariant awaryjny, też bym czekała na elektryka.

Zdecydowanie polegaj na elektryku, który robił instalację.

Ja miałem podobny dylemat i mimo, że w momencie gdy zachciało mi się policzyć ilość gniazd i wyłaczników miałem kilku robotników ( w tym i elektryka) na budowie, żaden z nich nie wziął na siebie odpowiedzialności za wybór gniazd. Największy mieszun był z wyłacznikami krzyzowymi.

Zadzwoniłem po gościa który instalację wykonał, a ten tylko rzucił okiem i bez namysłu strzelał co mi potrzeba.

a może ktos ma trochę więcej kasy i chce zaszaleć ? Jeżeli tak to polecam fimę GIRA - to jest górna pólka a nie Laegrand :D

Ja bedę miał coś w ten deseń:

http://www.gira.com/en/produkte/abbildungen/esprit_doppeltast_glas_alu_161_1017051579.jpg

oczywiscie nie w całym domu :) Reszta to Berker :)

Polecam swoje usługi, mam w firmie GIRA spore rabaty.

mam juz polozona instalacje elektryczna i zamierzam kupic wiadomo, gniazda, przelaczniki, wylaczniki etc ... naturalnie jednej masci. Nie mam natomiast zielonego pojecia na jaka irme zwracac szczegolnie uwage. elektryk polecil nam Legranda , co sadzicie ?

Mój wybór padł na Sisteme Legranda.Jakość super,kolorystyka cikawa.Kupowałem to oczywiście w hurtowni bo ceny marketowe skutecznie odstraszaja.

• 8 months później...