Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GNIAZDA ELEKTRYCZNA- JAKIEJ FIRMY?

Gość m

Recommended Posts

• Odpowiedzi 90
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Razem z żoną wybraliśmy Berkera B.kwadrat - plastik dobry i solidny, gniazda estetyczne, wstrzelone w stylistykę, która nam odpowiada. Elektryk też dobrze się wypowiadał. Udało mi się też wynegocjować dobry (jak sądzę) rabat ;)

Co do osprzętu rozdzielni, to zdecydowałem się na Hagera.

• 1 year później...

a ja mogę polecić polską firmę Karlik - wybraliśmy serię Trend

http://www.karlik.pl/trend.php3

wygodnie się montuje, oferta pełna, wygląda bardzo dobrze - wreszcie znalazłem coś co podoba się nam obojgu, cena bardzo korzystna. I co było dla mnie b. ważne ze względu na dzieci - gniazda mają przesłony torów prądowych. I te przesłony działają jak trzeba tzn wtykając wtyk nie męczę się i nie przeklinam - a zabezpieczają przed ingerencją dziecka z gwoździem w ręce

montowalismy Legranda Suno.

to chyba najlepsze przelozenie ceny do jakosci (w tej firmie).

wielu znajomych ma rowniez te serie, czasem pojawia sie Berker.

jesli wymieniacie producenta, to prosze wskazujcie serie - sa duze roznice pomiedzy nimi.

sam robilem wycene Suno i Sisteny Life od Legranda, roznica ogromna.

Razem z żoną wybraliśmy Berkera B.kwadrat - plastik dobry i solidny, gniazda estetyczne, wstrzelone w stylistykę, która nam odpowiada. Elektryk też dobrze się wypowiadał. Udało mi się też wynegocjować dobry (jak sądzę) rabat ;)

Co do osprzętu rozdzielni, to zdecydowałem się na Hagera.

Tez mam tego berkera. W mieszkaniu natomiast mam sistenę legranda, którą oceniam wyżej niż berkera. Przy masie osprzętu do domu, zdecydowałem się na tańszego berkera. Na pewno jest bardzo solidny i wytrzymały, natomiast od wspomnianej sisteny moim zdaniem wypada słabiej jeśli chodzi o precyzję wykonania.

montowalismy Legranda Suno.

to chyba najlepsze przelozenie ceny do jakosci (w tej firmie).

wielu znajomych ma rowniez te serie, czasem pojawia sie Berker.

jesli wymieniacie producenta, to prosze wskazujcie serie - sa duze roznice pomiedzy nimi.

sam robilem wycene Suno i Sisteny Life od Legranda, roznica ogromna.

Też mam legrand Suno, Sistena nie spełniła warunków :wink: (nie mówię o cenie...).

Oprócz tego mam takie w saloniku i na korytarzu:

http://images32.fotosik.pl/96/0904060fff948aa4med.jpg

polska firma EMC seria Metal - elektryk chwalił, że "w środku" są w porządku :D Cena niestety "niepolska" :-?

• 2 years później...
Nam spodobała się seria Unica firmy Schneider. W poprzednim mieszkaniu mieliśmy EMC - te stalowe z wystającym bzdyczkiem. Niestety nie polecam ich, mimo, że ciągle uważamm, że są bardzo ładne. Ramka trzymająca nakłądkę stalową jest wykonana z dość kruchego plastiku, który zaczął pękać, przez co stalowe nakładki juz się nie trzymały. To samo dotyczy osadzenia bzdyczków :). I po prawie dwóch latach użytkowania powycierały się brzydko właśnie te bzdyczki.Od włączniów w tej cenie spodziewałam się czegoś lepszego. Zaczęliśmy te włączniki zastępować właśnie Unicą. I jesteśmy zadowolenie, tak więc w nowym mieszkaniu też będzie Unica. Edytowane przez wenderko