Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 502
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jareko pozwól...Umowa nas nie ustrzeże i niewiele pomoże przy dochodzeniu swoich racji

Co z tego,że mam umowę,skoro i tak to ja musze udowadniać,że nie jestem wielbłądem ...

a teraz pomyśl jaka gehenna by cię czekała gdybyś wogóle papierów nie miała i opierała się na słownej przepychance. Słowa... słowa tak naprawdę jak już idzie się na wojnę ;) niewiele znaczą.

skorpio

Zapraszam do siebie.

Tylko TY się wytłumaczysz, dlaczego od żony telefonów nie odbierasz.

Będzie o czym pogadać, czymś się pobawić.

Nie będziesz się nudził.

Chyba, że wiesz już wszystko i żadnego problemu rozwiązywać nie musisz...

Tam tylko gdzieniegdzie JEST zasięg sieci.

Adam M.

no tak, i krzykacze podwineły kity.... i może następnym razem pomyślą co mówią.

spokojnie, to nie koniec, to chwila do złapania oddechu...

takie humanitarne, chwilowe zawieszenie broni, celem wpuszczenia na pole bitwy ludków z czerwonym krzyżem do pozabierania rannych...

aż tu nagle, wiuuuuuuuuuuuu......

i szrapnel jeeeeeeeeeebut......

nie kracz ...... :-? :roll: :wink:

Jareko pozwól...Umowa nas nie ustrzeże i niewiele pomoże przy dochodzeniu swoich racji

Co z tego,że mam umowę,skoro i tak to ja musze udowadniać,że nie jestem wielbłądem ...

a teraz pomyśl jaka gehenna by cię czekała gdybyś wogóle papierów nie miała i opierała się na słownej przepychance. Słowa... słowa tak naprawdę jak już idzie się na wojnę ;) niewiele znaczą.

Jareko, umowa to tylko doodatek (też jestem zaskoczona), jest wiele ważniejszych (dla sądu) papierów

Wszystko pieknie

gwoli uszczeglowienia no ofence

mozna nie uslyszec telefonu zdarza sie najlepszym

ale jezeli to komora to niestety na ekranie widnieje takie cos jak rozmowy nieodebrane no i oczywiscie jezeli dzwoniacy nie ma zastrzezonego numeru to wiemy gdzie oddzwoni jezeli tylko mamy na to ochote

pozdr

rafal

skorpio

Zapraszam do siebie.

Tylko TY się wytłumaczysz, dlaczego od żony telefonów nie odbierasz.

Będzie o czym pogadać, czymś się pobawić.

Nie będziesz się nudził.

Chyba, że wiesz już wszystko i żadnego problemu rozwiązywać nie musisz...

Tam tylko gdzieniegdzie JEST zasięg sieci.

Adam M.

Wytłumaczę się od razu: nie odbieram, ponieważ mam wykupioną usługę "darmowe numery", wśród których jest i numer małżonki. Puszcza mi więc "dzwona", na którego NATYCHMIAST oddzwaniam. NATYCHMIAST, ponieważ ją kocham i szanuję, niezależnie z jaką pierdołą do mnie dzwoni.

Tobie, pomimo że nie masz darmowych minut do każdego inwestora, polecam to samo - oddzwaniaj na nieodebrane połączenia, szanuj swoich chlebodawców, a unikniesz takich sytuacji.

proponuje zakończyć tą "dyskusje" gdyż w zbędną pyskówkę się zamienia

Po uważnym prześledzeniu tego wątku i wysłuchaniu obu stron, wyraziłem swoje zdanie na ten temat. Wszystkich, którzy uważają, że zrobiłem to w opryskliwy sposób i w związku z tym czują się urażeni - serdecznie przepraszam. Niniejszym kończę "tę dyskusję".

Powtórze tylko raz jeszcze - tulu zasłużonych forumowiczów dawno nie widziałem w żadnym "standardowym" temacie - że Pan X z firmy Y zrobił, popsuło się i nie chce naprawić.

Ja też nie widziałem a śledziłem inne watki o podobnej tematyce.

Zastanawiające ?

NIe naruszyłeś żadnego tabu. Po prostu złamałeś regulamin forum , bo za to konto jest blokowane. To dość proste.

NIe lubię jak tchórz udaje męczennika za sprawę- to żenujące.

Skąd takie informacje? Sprawdziłaś adres IP ?

Jareko pozwól,że skorzystam, takdla rozjaśnienia styuacji ze strony praktycznej, bo niektórym sie wydaje,że jak maja papierową umowę to są prawie bogami i wykonawca jest w szachu i "nie podskoczy" :-?

Umowa nie ustrzeże nas przed "wykonawcami" - niestety - ale ułatwia dalszą drogę dochodzenia swojego lub choćby dopier@&$nia przed sadem czy US za nasza krzywdę

Umowa nas nie ustrzeże i niewiele pomoże przy dochodzeniu swoich racji

Co z tego,że mam umowę,skoro i tak to ja musze udowadniać,że nie jestem wielbłądem :roll: Espertyzy,operaty, oświadczenia pisma różnego kalibru,świadkowie,zeznania dużo pieniędzy i jeszcze więcej czasu.....tak wyglada walka z partactwem ...moja od 13 miesiecy :-?

...a wyobraź sobie że nie masz żadnych papierów... ani umowy... ani faktury...

prosisz wykonawcę o poprawienie spieprzonej roboty a jesli nie odpowiada grozisz mu... donosem do US :wink: ...w tym momencie jesli gościu ma jakieś plany na przyszłość to powinien popuścić w majty... wiemy jakie są kary z UKS-u... a jesli to straceniec któremu pętla się już zacisnęła i ma to głęboko w... poważaniu to nawet umowy notarialne nic nie dają! ...a tak masz umowy...i już 13 miesięcy sądzisz się... jaka kara? na pewno mniejsza niż z UKS-u...

... Zastanawiające ?

jasne :) i zapewne powstanie na ten temat nie jedna, na dodatek słuszna, teoria :)

Wszak o czymś gadać trzeba - czyż nie?

A wątek? To tylko pretekst :lol:

]

O już pierwszy atak. :roll: Na nie "Najlepszego doradcę."

Dokładnie trafiłeś w sedno.

Bo strony od 2-4 to najzwyklejsze w świecie nabijanie postów i coś jeszcze.

Ja akurat udzielałem się najmniej w tej dyskusji.

"Kto ma oczy niech patrzy, kto ma uszy niech słucha".

I wyciągnie właściwe wnioski.

...a co do komórek... sam miewam problemy ze zasięgiem i nie na wszystkie telefony oddzwaniam... a w szczególności jak daję ogłoszenie o zatrudnieniu... wtedy przez 2 tygodnie telefony się urywają i nie zawsze mogę odebrać... na nieodebrane nie oddzwaniam... jak ważny telefon to ktoś jeszcze zadzwoni...

achaś... jeszcze jedno... to mogą potwierdzić moi pracownicy... telefon leży zawsze "gdzieś" i tylko oni (pracownicy :wink: ) wiedzą gdzie on jest... ja niestety nie... to samo dotyczy kluczy do samochodu :lol:

Qwert . ZAMKNIJ TEN TEMAT ! Uważam , że dalej nie ma sensu tego ciągnąć . Podziękuj wszystkim .Starczy. Amen.

nie zamknie ..... gdyby chciał zamknąć - zrobiłby to wtedy kiedy stracił kartę przetargową czyli kiedy podano nick "przestępcy" :wink: :roll:

Qwert . ZAMKNIJ TEN TEMAT ! Uważam , że dalej nie ma sensu tego ciągnąć . Podziękuj wszystkim .Starczy. Amen.

nie zamknie ..... gdyby chciał zamknąć - zrobiłby to wtedy kiedy stracił kartę przetargową czyli kiedy podano nick "przestępcy" :wink: :roll:

może "cham" postanowił zaczekać do czasu naprawienia dzieła a nie tylko oświadczenia się wykonawcy co do tego? :o

hm .... z tego co poczytałam i zrozumiałam, to "cham" (skoro tak wolisz , niech będzie :roll: ) wątek założył, żeby kontakt "złapać" i żeby postraszyć ....hm ....kontakt złapał .... postraszył .... chyba ma czego chciał.... :roll: