Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 502
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sory, ale dla mnie wiarygodnośc tłumaczeń wykonawcy jest niskich lotów.

Zachowanie większości forumowej elity, a raczej elyty jest poprostu żenująca (z wyjątkiem ssiwego12). Zwłaszcza jednej forumowiczki, która wcale nie broni i nie wybiela najlepszego doradcy. Qwert miał prawo napisac taki wątek jaki założył. Jak sie wyłożyło 20 tysięcy to można pokusić się o bardziej drastyczne rozwiązania niż tylko wpis na forum

Jam jelitą nie jest :D tylko ciężko tyrającym facetem , który lubi to co robi . A swoim klientom podając numer zaznaczam , że często pracuje w słuchawkach, prosząc by nie dziwili się , że nie odbieram telefonu. A oddzwaniam gy mam tylko czas i siłę by to uczynić( czasami niestety po paru dniach ) I cholera potrafią to zaakceptować i zrozumieć- poza tym 1 % , o którym chciałbym zapomnieć :cry:

pzdr.

ps. nie spałem ani z jednym ani z drugim by oceniać i rzucać kamieniem.

Zwłaszcza jednej forumowiczki, która wcale nie broni i nie wybiela najlepszego doradcy.

nie broniłam i nie wybielałam do momentu kiedy poznałam wersję Adama na priv czyli do dzisiejszego dnia .... na podstawie tego co przeczytałam .... i po porównaniu obu wersji uznałam za zasadne napisać to co napisałam ....

obie strony święte nie są .... każda ma coś tam za uszami ....

i tyle.....

natomiast wkurzyło mnie osądzanie i ferowanie wyroków przed poznaniem wersji drugiej strony .....

zawsze na forum wychodzicie z założenia , że to wykonawca jest do dupy a inwestor cacy .... pewnie dlatego, że większość to inwestorzy i ma jakieś z wykonawcami doświadczenia .... co nie usprawiedliwia krzywdzących wpisów na podstawie li tylko wersji jednej strony ....

Jasne, ze nie bronisz i nie wybielasz. NIkt nie krzywdził wykonawcy tylko dziwił się że to dotyczyło jego osoby. Mnie też to zdziwiło. jestem mało aktywna ale dużo czytam i ta osoba jako fachowiec ma u mnie duży autorytet ale jako przedsiębiorca po tym co przeczytałam juz nie.

Może Adam-mk nie napisał tego publicznie bo to co tobie napisał nie było dokońca prawda i publicznie miałmopory to wyjawić. A tobie jako swojej znajomej makaron na uszy nawinął. Piszesz, że nie ferujesz wyroków zanim nie poznasz oponi obydwu stron, ale o qwercie juz masz opinie że coś jets z nim nie tak po tym tylko jak ci adam-mk napisał na priv. Nawet qwert nie wie co to jest, nawet nie ma szansy sie do tego ustosunkowac ale ty już o nim sobie zdanie wyrobiłaś.

Masz racje, że zakończyłaś swoje obiektywne prawdy w tym wątku bo choć darze cię sympatią i miło się czyta twój dziennik to jednak w tym wątku jesteś daleko od obiektywizmu

sSiwy12

Fakt. Masz rację.

Dupa jestem a nie biznesmen!

Trzeba było to "nie działające" gówno olać i zamiast opukiwać i mierzyć tylko warować przy słuchawie. A potem naściemniać żeby się kontrahent nie wqwer'wił i na jakim forum się nie nawytrząsał.

Pewnie dla tego nie jestem w stanie za gotówkę kupić sobie województwa, jak mi do łba strzeli...

Tu nic nie jest w porządku.

Ale...

Wentylacja JEST! TEGO nie negowano!

Skutki uboczne dają w kość.

JA WIEM już co jest grane i wiem co zrobić, żeby było dobrze (choć wcale nie jest to tak, jak było planowane!).

Poczytajcie swoje posty.

Wygląda, że w tym konflikcie jest nas cała masa...

A to tylko jeden domek w górach, gdzie kurczaka czuć w sypialni...

A wilgotność w normie!

Który z Was podpowie - czemu?

Danych macie dość.

ZAWSZE staram się jednoznacznie ustalić CO buduję i JAK to będziemy oceniać. Znaczy - sprawdzać, czy to co jest, jest tym co miało być.

ZAWSZE inwestor spieprza gdzie może, żeby akurat TEGO nie powiedzieć głośno! (Nie wiem, Nie znam się, ma być dobrze...)

Buntuję się przed stwierdzeniem - ma być dobrze, bo jest bardzo nieostre i nieprecyzyjne!

Dla mnie też zapisanie na byle świstku wspólnych ustaleń byłoby wygodne...

qwert - nie dla Ciebie jednego pracowałem, to TERAZ do siebie TEGO nie bierz!:

DLACZEGO zawsze tak trudno taki papier nabazgrać? DLA MNIE to też jest zabezpieczenie (iluzoryczne, wiem, ale...).

Byłoby jasne CO ma być zbudowane. Ja bym tak chciał...

Tyle, że to ja, zwykle, mam kasę za robotę dostać.... a to sporo zmienia.

gosc_gostek2

Poczytaj na spokojnie co piszesz...

Albo jesteś jeszcze bardzo młody, albo celowo złośliwy...

Pod nickiem masz napisane:

"WITAJ, nim zapytasz, poszukaj odpowiedzi"

Tyle, że Ty nie pytasz...

Ty WIESZ!

Adam M.

(Ja NAPRAWDĘ mam tu DWA nicki. Administracja wie czemu :lol: )

...wlasnie przejrzyjmy na oczy... to Forum to taki dobry interes! ...nie przeczę nałapałem zleceń od groma ( od 20 Lut 2007 4 zlecenia)... jedno w toku do tego dwa zlecenia powiązane (sąsiad inwestora) czyli razem 7 (siedem!) normalnie brać i przebierać!!! ...są zapytania - nie przeczę ale najczęściej na wczoraj :wink: lub poprawki po kimś :evil: ..może innym bardziej się szczęści? bo mi nie...

bynajmniej. Inni mają podobnie jak ty-ale niektórym tutaj wydaje się że są pempkiem świata i tylko dzięki nim i forum my egzystujemy. Klienci z forum robią mi raptem 20% obrotu. Obrotu a nie zysku-bo na was z założenia zysk jest niewielki bo tak jak ktoś z was pięknie podsumował-większość z was szkłem by . . .

Tek sobie podczytuję i odnoszę wrażenie, że główny problem polega na tym, że... Adam nie jest handlowcem. Jest technikiem, więc na zarzut, że jego dzieło nie robi czegoś tam, odpowiedział (jak zabierał rekuperator) "ok, obadam i zrobię co trzeba". Szanujący się handlowiec powiedziałby: "ok, dorobienie tego to X tys. PLNów" (nie koniecznie tymi słowami). Niestety Adam wychodzi też z założenia, że wszyscy są do niego podobni i rozumieją jego podejście. No a nie są. Nawet bym zaryzykował, że prawie nikt nie jest do niego podobny. Większość chce mieć zrobione i to tak, żeby żona nie marudziła (sorry qwert, no offense). ;-)

Wniosek: Adam jest dupnym handlowcem i nie umie rozmawiać z klientami. A już zwłaszcza nie umie podtrzymywać ich dobrego samopoczucia, wciskając kit przez pół roku (czy nawet miesiąc).

A teraz od drugiej strony: czy qwert miał prawo się wściec? Ano niestety (albo i stety) miał, bo dla niego Adam był jednym z wielu wykonawców i oczekiwał od niego postawy podobnej do wszystkich pozostałych (czyli jak coś nie pasi - przyjechąć i połatać, żeby przestało "niepasić"). No a tego Adam nie umie, on koniecznie chce wiedzieć czemu to "nie pasi"...

Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że podstawą całego problemu nie jest wcale to co zostało zbudowane (ani nawet za ile), a raczej tzw. "obsługa posprzedażna". No i jak tu się dziwić, że dobry "przedstawiciel handlowy" wart jest dla firmy więcej niż pół technologii...

PS. Właściwie to chyba napisałem nie na temat, ale to tutaj popularny sport... ;-)

Qwert . ZAMKNIJ TEN TEMAT ! Uważam , że dalej nie ma sensu tego ciągnąć . Podziękuj wszystkim .Starczy. Amen.

Niech wątek się ciągnie tak jak ten, w którym forumowicze zbluzgali gościa od wylewek. Tam chyba nikt nie wspomógł wykonawcy (mam nadzieje, że nie przez to, iż nie był ELYTĄ).

Qwert . ZAMKNIJ TEN TEMAT ! Uważam , że dalej nie ma sensu tego ciągnąć . Podziękuj wszystkim .Starczy. Amen.

Niech wątek się ciągnie tak jak ten, w którym forumowicze zbluzgali gościa od wylewek. Tam chyba nikt nie wspomógł wykonawcy (mam nadzieje, że nie przez to, iż nie był ELYTĄ).

a możesz mi dać linka? niestety nie jestem zawsze i wszedzie ... pewnie gdybym wątek zauważyła ... zajęlabym jakieś swoje stanowisko ...

ravbc - bardzo fajnie to napisałeś .... i chyba faktycznie coś w tym jest ... :D

Gość M@riusz_Radom
Obrotu a nie zysku-bo na was z założenia zysk jest niewielki bo tak jak ktoś z was pięknie podsumował-większość z was szkłem by . . .

To co po przyjmujesz takie zlecenia ? Rozumiem, że co najmniej masz przystawiony do głowy pistolet - bo innego wytłumaczenia nie mam. Ja znajomym przysługę zrobię tylko wtedy, kiedy mam "okienko". Jeśli mam wybrać - XXXXX PLN za robotę zewnętrzną a podobną robotę za XXXX PLN "po znajomości" to zawsze wybieram tę pierwszą. Tak jak każdy normalny człowiek mający na utrzymaniu rodzinę.

Pewnie dlatego potem nie żalę się, że znajomi nie dają mi zarobić i by się szkłem podcierali jakby mogli ;) Toś człowieku podsumował swoich "znajomych" forumowych. Na miejscu takiego, u którego robiłeś jakąś robotę, bym splunął w monitor czytając to co napisałeś ;)

czyżby wersja Adama na priv była inna niż przedstawiona na Forum przez niego samego ?

nie inna .... nie napisał kilku szczegółów które sa znaczące dla sprawy , ale przedstawiają qwerta w świetle jakby .... mniej korzystnym .... widać było to poniżej Jego godności ....

ja bym napisała ....

nie mnie decydować....

z mojej strony - i dla mnie - temat zamknięty ..... żegnam ....

Obiecałaś!!!

a możesz mi dać linka? niestety nie jestem zawsze i wszedzie ... pewnie gdybym wątek zauważyła ... zajęlabym jakieś swoje stanowisko ...

ravbc - bardzo fajnie to napisałeś .... i chyba faktycznie coś w tym jest ...

Jesteś na tym Forum od 2006 roku to chyba szukać potrafisz.

Toś człowieku podsumował swoich "znajomych" forumowych. Na miejscu takiego, u którego robiłeś jakąś robotę, bym splunął w monitor czytając to co napisałeś ;)
zacytowałem słowa jednego z Was-forumowicza-więc zupełnie niepotrzebnie się egzaltujesz. I bez przesady-nie jestem instytucja charytatywną :) i nie robię nikomu prezentów-zysk jest ale nie taki jak niektórym może się wydawać. Wspominałem nie raz-podstawą u mnie są duże inwestycje oraz klienci z polecenia tych których kiedyś obsługiwałem. Zresztą moje wypowiedzi w takich wątkach jak ten też dowodzą mego podejścia-nie będę przyklaskiwal innym byleby tylko nie narazić się innym zdaniem bo może to zaszkodzić ewentualnemu zdobyciu tu klienta. Śmiesza mnie takie zarzuty że jesteśmy tu tylko po to by zdobyć tu klienta. Wątpię by osoby które miały ze mną styczność opluły monitor czytając me słowa. Dlaczego? Bo większość z nich ma podobne zdanie :) i podobną ocenę na temat najczęściej spotykanej postawy na forum. Pomijam już kwestie że poza ogromem wiedzy tu zawartej forum jest też miejscem gdzie na tacy podaje się sposoby jakimi metodami wycyckać wykonawcę. Niestety obiektywizm ocen różnych sytuacji jakie mają miejsce w trakcie budowy jest tu rzadkością. To miejsce forumowiczów-inwestorów-ludzi szukających tu darmowych porad w każdej dziedzinie i sytuacji-jakąkolwiek wypowiedź przeciw-jakąkolwiek obrona jakiegokolwiek wykonawcy z założenia skazana jest na potępienie i agresję. Niech tak dalej będzie-mnie to tylko czasami wkurza gdy przekroczy się granicę nagonki

Że powiem ciut nie na temat ale, jestem na forum juz któryś rok i ani razu nie przyszło mi do glowy że wykonawcy siedzący tu szukają klijentów.

Jest do tego osobny dzial a w doświadczeniach mogliby się nie wypowiadać bo dlaczego mają radzić skoro wiedza to ich kasa, czas itp.

Mogliby Was mieć w d...., nie radzić a może byłby spokój większy na linii inwestor- wykonawca bo ten pierwszy by mniej "wiedział" .

pzdr

Gość M@riusz_Radom
zacytowałem słowa jednego z Was-forumowicza-więc zupełnie niepotrzebnie się egzaltujesz.

A to Ty nie jesteś forumowiczem skoro piszesz Was ? A czy wykonawcy to jakaś lepsza grupa użytkowników ? Nie wydaje mi się ;) Z reguły jest tak, że zarówno statusem społecznym jak i zamożnością Ci co się szkłem podcierają stoją ciut wyżej niż Ci, którzy u nich te prace wykonują ... Dlatego kolejny raz proszę nie uogólniaj bo ani nie wiesz z kim przyjdzie Tobie korespondować ani co ta osoba sobą reprezentuje ...

No i zawsze możesz wypiąć się na forumowiczów i nie brać zleceń w ogóle ;) Ale z tego co wiem, to takowe bierzesz. I nie wybrzydzasz ;)

Miałem się nie wypowiadać ale ...

Że powiem ciut nie na temat ale, jestem na forum juz któryś rok i ani razu nie przyszło mi do glowy że wykonawcy siedzący tu szukają klijentów.

Jest do tego osobny dzial a w doświadczeniach mogliby się nie wypowiadać bo dlaczego mają radzić skoro wiedza to ich kasa, czas itp.

Mogliby Was mieć w d...., nie radzić a może byłby spokój większy na linii inwestor- wykonawca bo ten pierwszy by mniej "wiedział" .

pzdr

Panie i Panowie z lewej i prawej - to jest forum, w tytule nie ma nic o wykonawcach czy inwestorach więc nie piszcie Nas/Was.

Większość "Najlepszych Doradców" (z premedytacją nie piszę wykonawców) pomaga bo chce i to jest godne pochwały ale nie dzielcie forumowiczów na 2 grupy bo to powoduje właśnie problemy.

Jest dwóch forumowiczów, mają do siebie pretensje i to rozwiążą w taki czy inny sposób - jakie znaczenie ma kto jest od Nas a kto jest od Was :roll:

j-j a Ty przynajmniej w 2006/2007 roku byłeś od Nas 8)

Miałem się nie wypowiadać ale ...

pzdr

Panie i Panowie z lewej i prawej - to jest forum, w tytule nie ma nic o wykonawcach czy inwestorach więc nie piszcie Nas/Was.

Większość "Najlepszych Doradców" (z premedytacją nie piszę wykonawców) pomaga bo chce i to jest godne pochwały ale nie dzielcie forumowiczów na 2 grupy bo to powoduje właśnie problemy.

Jest dwóch forumowiczów, mają do siebie pretensje i to rozwiążą w taki czy inny sposób - jakie znaczenie ma kto jest od Nas a kto jest od Was :roll:

j-j a Ty przynajmniej w 2006/2007 roku byłeś od Nas 8)

Nie jestem za wykonawcą ani za inwestorem, chcę być obiektywny ale ustosunkowałem sie tylko do tego że "wykonawcy są tu podobno na forum aby szukać klijentów"- dla mnie (sic!!) to nieprawda i to też napisałem wyżej.

Wcześniej też napisałem że zgadzam się z qwert`em.

Facet nie miał tyle czasu reku, zero kontaktu, mógł się wkurzyć, każdy z nas wie co to znaczy- zapłacić i nie mieć tego ale za to mieć wizję niepewnego załatwienia sprawy a w tym wypadku gospodarz tematu mógł mieć.

Adam, jestem pewny że rozgryzał problem, bo na pewno jest rzetelny!

Problem w tym że faktycznie nawet nie oddzwonil do klijenta po wielu telefonach z tego co pisze qwert (sic!) a może wystarczylo raz powiedzieć że jest większy problem i dlatego to trwa ale z problemem inwestora nie zostawię bo w końcu to ja robiłem.

Nie wiem jak bylo ale ja zrozumiełęm tylko tyle z tego co tu przeczytalem że qwert czekał i czekał i się nie doczekał nawet telefonu a adam robił i robił i nie zrobił bez poinformowania inwestora a może nie wszystko wiem (przecież adam niekoniecznie musi się tu nam uzewnętrzniać)- TAK TO JA ODEBRAŁEM ale to nie znaczy że tak jest!!

I jeszcze jedno- osobiście nie sądzę aby adam stracił tym tematem, najwyżej zyska o nowe doświadczenie negatywne, no taki "lekki kop w d... " i będzie bardziej uważny podobnie jak qwert :).

pzdr