Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Myślę, że każdy kij ma 2 końce. Taki "miszcz" teoretyk długo nie pociągnie jeśli na forum zostanie opisane jego partactwo.

Żadne "lansowanie się" nie zastąpi rekomendacji udzielanych przez zadowolonych klientów.

pomijam już kwestie poprzednia-wątpię by inni mogli żyć i wyżyć mając klientów tylko z Forum. Dlaczego w takim razie tu jesteśmy? Sam coraz częściej się nad tym zastanawiam-co ją tutaj robię :) Prawda jest że będąc tu okrzyknietym przez Was najlepszym doradca tym bardziej nie mogę sobie pozwolić na wpadkę i takie jak opisane zachowanie.

• Odpowiedzi 502
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wygrana i co dalej? :)

w przypadku małych firemek, jednoosobowych działalności, firm krzakowych - opisałeś tę łatwiejszą część...

dobra, ale nie o to chodzi w tym wątku.

A o co chodzi – czyż nie o załatwienie sprawy?

Zawsze pismo jest skuteczniejsze od „załatwiania na gębę”.

W 90% takie „postraszenie” skutkuje – bez względu na „wielkość” firmy. Te 14 dni jest bezcennym argumentem – nawet dla dużych i wielkich tego świata.

Jak wygrasz, to każdy prawnik „wyciśnie” z delikwenta (wykonawcy) więcej niż ten sobie potrafi wyobrazić – to też może być „straszakiem”, bo większość firm (nawet krzaków) ma tego świadomość, że mogą zostać nawet bez skarpet.

Jak robił to Pan Kazik, to nie ma bata, aby go zmusić – no chyba, ze skarbówkę na niego nasłać (też skuteczna groźba).

Jak firma (delikwent, krzak) są niewypłacalni, to tak czy siak niczego nie wskórasz, ale przynajmniej coś „wykonano”.

Uważam, że cały ten „bałagan” z wykonawcami, możliwy jest tylko dlatego, że inwestorzy są „zbyt łaskawi”. Bo załatwiają „na gębę” i nie ma po tym śladu. Bo po części uważają, że nie mają szans. Bo niestety, nie znają swoich praw.

Ps. Czy pisząc te słowa naganiam komuś klientów? I czy w związku z tym ucierpi mój tytuł? :o :lol:

sSiwy12,

zgadzam się oczywiście z tym, że trzeba walczyć. i nie twierdzę, że to nic nie da - w części wypadków daje. nawet obawiam się, że jestem w podobnej sytuacji w podobnym temacie. dlatego nie będę rozwijał tego co może taki wykonawca. ale ja nie mam takiego optymizmu - z wielu osobistych i zawodowych doświadczeń (z sądami, z egzekucjami, kosztami te wszystkiego i efektywnością itd.). jednak nie miałem zamiaru zniechęcać, tylko zwrócić uwagę, że to nie jest koniec drogi i jeszcze nie sukces.

civic9

To wszystko prawda. Nikt, nie mówi, że będzie lekko (przynajmniej ja tak nie twierdzę).

Uważam jednak, że mimo to należy iśc taka drogą, ciernistą i bardzo często tylko „z własną satysfakcją”.

Ale najważniejsze w tym wszystkim jest to, aby posiąść odpowiednią wiedzę w tym zakresie i wybrać, a nie z góry „liczyć” na przegraną z wykonawcą – przy czym w drugą stronę to też działa.

I kolejny pościk PYK.

Przyganiał ……..

Prawda jest że będąc tu okrzyknietym przez Was najlepszym doradca tym bardziej nie mogę sobie pozwolić na wpadkę i takie jak opisane zachowanie.

Najlepszy czy też nie, nie ma to nic wspólnego z fachowoscią. Tytuł pod nickname zależny jest od ilosci napisanych postów i przydzielany jest z automatu. Mógłbym napisać w 2000 postów tylko d@#& i też bym był najlepszym doradcą. Ludzie, nie bierzcie do bani :)

...doszedłem do wniosku że mam ten sam "reku" z tego samego źródła , jeszcze nie mieszkam ale już mam "stresa".

Ja też kiedyś (co prawda oględnie) też o swoim reku pisałem. Skoro nie mieszkasz (chociaż na zamieszkałe nie szkodzi) zainwestuj 20 zł, kup świecę dymną do gier terenowych i przystaw do czerpni - żebyś się nie zdziwił :) U mnie dymiło się w różnych miejscach tylko nie z anemostatów.

Ponieważ od pierwszych ustaleń (marzec 2006) do uruchomienia mniej-więcej działającego systemu (lipiec 2009) trochę minęło to sobie odpuściłem. Wiem że przepłaciłem (bo zapłaciłem i za to co potem sam kupowałem) ale zdrowie najważniejsze - GWC zrobiłem sam z blacharzem i wsparciem Piczmana, ocieplenie pozostałych rur i pouszczelnianie ze wsparciem ekipy robiącej u mnie co innego, kupiłem anemometr i sam wszystko wyregulowałem. A Pan Wykonawca - no cóż .... do dzisiaj się nie odezwał w sprawie rozliczenia (a kosztorys mam na piśmie i to szczegółowy).

P.S.

A film Gwiezdne Wojny i tak lubię oglądać :lol:

Prawda jest że będąc tu okrzyknietym przez Was najlepszym doradca tym bardziej nie mogę sobie pozwolić na wpadkę i takie jak opisane zachowanie.

Najlepszy czy też nie, nie ma to nic wspólnego z fachowoscią. Tytuł pod nickname zależny jest od ilosci napisanych postów i przydzielany jest z automatu. Mógłbym napisać w 2000 postów tylko d@#& i też bym był najlepszym doradcą. Ludzie, nie bierzcie do bani :)

zastanów się , co piszesz, mylisz pewne pojęcia.....

prośba, podawajcie linki do forów, gdzie przejmujecie inicjatywę, bo to właśnie Wasz żywioł, miło będzie poznać Elitę zleceniodawców z FM, być może da radę zasięgnąć porady przyszł-ej/ego kandyda-tki/ta na Prezia,

ja strasznie czuję się zagubiony w innych dziedzinach, rada Elit tych dziedzin z pewnością pomoże mi w jeszcze lepszym doradzaniu tu, na tym, co prawda marnym, ale w końcu forum, zdominowanym (nie ukrywajmy) przez nieudacznych krwiopijców, wysysających Waszą błękitną krew i Wasze ciężko zarobione (pewnie i na doradcach) pieniążki, wstydzę się (za nich, nie za siebie)

biję się w pierś, piszcie co jeszcze mogę zrobić :-? , jestem gotów się ponacinać i sypać rany solą, ale pewnie niektórzy z Was uznają to za przyjemność.....

..Najlepszy czy też nie, nie ma to nic wspólnego z fachowoscią. Tytuł pod nickname zależny jest od ilosci napisanych postów i przydzielany jest z automatu. ...
nie biorę do bani i jak widzę nie wiesz jak przydzielane są tytuły

A co do meritum - gęba pozostanie gębą i można sie w ten sposób wyprzeć prawie wszystkiego - papier cierpliwy i ślad pozostawia

Zrób tak jak radzi sSiwy12, jak masz na wszystko fakturę, rachunek, to pisz papier, na telefon to nic nie załatwisz.

Ja bujam się już 5 miesięcy z reklamacją drzwi. Moja droga postępowania była taka (reklamowałem na podstawie niezgodności towaru z umową):

- telefonicznie poprosiłem o naprawę lub wymianę drzwi , czekałem 2 miesiące i cisza, tylko ciągłe zwodzenie i czarowanie mnie;

- napisałem reklamację na papierze, oczywiście w ciągu 14 dni nie otrzymałem odpowiedzi (czyli reklamacja jest zasadna, ale jak ją wyegzekwować);

- po 3 tygodniach napisałem ponaglenie, dając termin 10 dni na załatwienie reklamacji, oczywiście nic nie wskórałem;

- po tym terminie (za namową rzecznika konsumentów) napisałem drugie ponaglenie z terminem załatwienia reklamacji 7 dni, oczywiście zero odzewu;

- następnie napisałem skargę do rzecznika konsumentów, który po miesiącu powiadomił mnie że moja reklamacja jest zasadna, więc wysłał pismo do sprzedawcy i teraz oczekuje na odpowiedz od niego (14 dni);

- ostanim krokiem zapewne będzie skierowanie sprawy do sądu (choć mam nadzieję, że rzecznik coś wskóra).

Napisałeś takie głupoty aby pokazać swoje ogłoszenie? :-?

I kolejny pościk PYK.Tylko co one wnoszą w poruszanym temacie jak pomagaja rozwiązać trudny dla inwestora problem itd..Mam do Pana prywatna prośbę : proszę w tematach przeze mnnie zalożonych nie "doradzać" .Dziękuję.

Hm - przeczytawszy te ostre słowa i chcąc się dowiedziec o co halo ... poświęciłam swoje cenne 10 minut , żeby przeczytać TWÓJ temat o krokwiach (choć ja myslałam , ze to forum publiczne jest i nic tu nie jest czyjeś , no ale niech Ci bedzie :roll: ).

Moje wnioski:

pomimo tego , że większość po podanych przez Ciebie informacjach pisze, że wystarczą krokwie - Ty dalej swoje ....

nastepnie Kris2222 zadał Ci bardzo rzeczowe i ważne pytanie .... kto na to pozwolił .... czyli kto bierze odpowiedzialność za to .... za co dostał od Ciebie kilka miłych slów....

potem Barbossa tez napisał swoje zdanie - które także Ci sie nie spodobało ...

i ja mam pytanie ...

czy z Tobą można normalnie dyskutować?

jak narazie nie widze takiej możliwości ...

i jeszcze jedno .... pamiętaj, że nie gryzie się ręki która karmi ....

więc miej na uwadze , że jesli dalej bedziesz tak postepować - ludzie Cie zapamiętaja i nikt tutaj nie bedzie chciał z Toba rozmawiać i Ci pomagać ...

pozostawiam pod rozwagę.... :-?

Napisałeś takie głupoty aby pokazać swoje ogłoszenie? :-?

nie ...on to napisał chyba po to , żeby wylądować w złotych myślach ... bo nigdzie indziej sie to nie nadaje ... :roll:

A to:

Morał z tego taki, że całe to forum to jeden wielki pic i sposób na złapanie klienta w mniej lub bardziej wyrafinowany sposób :evil: Poprostu "żenua"...

to już przesadzenie ...

co jeden to lepszy .... :evil:

Hm - przeczytawszy te ostre słowa i chcąc się dowiedziec o co halo ... poświęciłam swoje cenne 10 minut , żeby przeczytać TWÓJ temat o krokwiach

Moje wnioski:

[...]

czy z Tobą można normalnie dyskutować?

ja też sięgnąłem do tego o krokwiach i wiesz jaka odpowiedź mi się nasuwa na Twoje pytanie? Trudno będzie.

I jeszcze jedno mi sie nasuwa ....

To takie moje osobiste wywnętrzenie ..... nie każdy musi sie z nim zgodzić ...

Jestem na forum od 2006 roku .... wybudowałam dom .... i nie miałam ani jednego fachowca z forum .

To forum jest dla mnie skarbnicą wiedzy z której korzystałam , sa na nim ludzie często mi bliscy , znani osobiście .... sa na tym forum naprawdę bardzo dobrze doradzający fachowcy i nigdy nie zostałam bez pomocy jesli o nia poprosiłam .

Ale - nie wzięłabym fachowca z forum .... dlatego, żeby uniknąć właśnie takich nieprzyjemnych sytuacji .

Co innego tłuc sie po sądach ze Zdziskiem z Rozpierduchowa Górnego , a co innego z którymkolwiek z forumowiczów .... straciłabym obiektywizm ....

W tym jednym wypadku - nie łącze nigdy przyjemnego (forum) z pożytecznym ( wykonawcy z forum).

i tyle....