Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 502
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Widzę że Ci "nieobecni" nagle poczuli wielką potrzebę uczestniczenia w tym wątku !

Aż takie to interesujące ?

Przyszli na FM aby się dowiedzieć jak dom zbudować.

A jak się trafia okazja to szczekają i z 0,01 posta dziennie robi się 15 !

I wszystko o poglądach !!!

Nic na temat !

I niby chcecie qwertowi pomóc ? :o

Obszczekujecie ELYTĘ i nic więcej.

Zobaczcie jak był nastawiony qwert w pierwszym poście a jak teraz. :(

A nie zauwazyłeś może, że ktoś pomijając jedno-kilkunastopostowców ma zupełnie odmienne zdanie od olimpów/oświeconych gór/mega ekspertów wypowiadających się w tym wątku (a na marginesie częśc z nich także niesamowicie szczeka/ujada - wiele nie wnosząc). Jedni z nielicznych obiektywnych moim zdaniem z wyżym FM to rom-kom, jareko i sSiwy. A zdecydowana większośc WYŻYN broni swojego - gdzie w wątkach nie dotyczącym fachowca z elit albo nie zabiera głosu albo chce ukrzyżowac wykonawcę. A co do tej pory powiedział ciekawego wykonawca ? Niewiele. Telefony dzowniły, agregat burczał i tyle.

Co do zasady to jest sprawa wykonawca/inwestor ale na jakiej podstawie tak w ciemno większośc Elity broni wykonawcę i zarzuca inwestorowi, że za wysoko mieszka ?

Widzę że Ci "nieobecni" nagle poczuli wielką potrzebę uczestniczenia w tym wątku !

Aż takie to interesujące ?

Przyszli na FM aby się dowiedzieć jak dom zbudować.

A jak się trafia okazja to szczekają i z 0,01 posta dziennie robi się 15 !

I wszystko o poglądach !!!

Nic na temat !

I niby chcecie qwertowi pomóc ? :o

Zobaczcie jak był nastawiony qwert w pierwszym poście a jak teraz. :(

Kolejny raz piszę, że głównie jestem na Forum żeby się czegoś dowiedzieć. Nie udzielam się zbyt często. Jak wybuduję dam pomieszkam w nim trochę będę gotowy do udzielania porad, ponieważ nabiorę doświadczenia i jeśli coś wykonałem na etapie budowy i się w użytkowaniu sprawdzi to doradzę.

Proszę Cię nie obrażaj mnie, bo nic do Ciebie nie mam.

Jak wybuduję dam pomieszkam w nim trochę będę gotowy do udzielania porad, ponieważ nabiorę doświadczenia i jeśli coś wykonałem na etapie budowy i się w użytkowaniu sprawdzi to doradzę.

Proszę Cię nie obrażaj mnie, bo nic do Ciebie nie mam.

Pamiętaj tylko że jak już będziesz ELYTĄ to zaatakują Ciebie tak samo !

I uczestnictwem w dyskusji będziesz kogoś obrażał.

Każdy interpretuje słowa tak jak chce.

Ja Ciebie na myśli nie miałem :)

Miszczu, ja nie chcę żadnego Tytułu. Gdybym chciał zyskać Tytuł to w co drugim wątku znalazłbyś moją wypowiedź. Ja na FM przede wszystkim szukam porad. Znajduję wątek, wchodzę, czytam a tam część postów w ogóle nie na temat napisane tak jak zawsze przez jedne i te same osoby (często ELYTA Forum). Wiem, jak Forum nadaje tytuły jednak sądzę, że mogłoby to zostać zmienione. Jeśli czytam post ELYTY chciałbym wierzyć, że dowiem się czegoś konkretnego, a nie bzdur. Dlatego Tytuł do czegoś ZOBOWIĄZUJE.

tu unikniesz rozczarowań proponuję tam się zadomowić

nie, tytuł do niczego nie zobowiązuje, nie ma do tego regulaminu, nie ma reguł co do nadawania przez forumowiczów tytułów komukolwiek

zauważ, że elita forum to elita czego? forum, nie ze względu na posiadaną wiedzę, ale ilość postów, podobnie jak i oświecona góra rankingu (rankingu w ilości postów), więc mylisz pojęcia, co mnie nie dziwi

również, jeżeli nie podoba się Tobie sposób dyskusji na forum, nie męcz się, nie musisz tego robić, nikt Cię do tego nie zmusza

nikt nikomu ŁACHY nie robi, tym bardziej Ty czytając to,

każdy odpowiada tak jak mu się podoba i nie obchodzi mnie Twoje zdanie co do tego, czy jesteś zadowolony z czyjejś odpowiedzi, czy nie, czy to odpowiada Twoim wysublimowanym potrzebom, czy Cię wku..

cisz się, że masz cokolwiek, bo za darmo

nie doceniasz tego - skorzystaj jak najczęściej z podanego linka, zaoszczędzisz czasu sobie, a przy okazji innym

Oczywiście mój błąd. Chodzi mi cały czas o Tytuły nadawane przez FM (a zgłaszanych przez Forumowiczów), jednak nigdzie nie mogłem znaleźć informacji o tym (FAQ i Regulamin).

Jeśli obraziłem kogoś z Elity- przepraszam. Cały czas miałem na myśli "Najlepszych...".

LUDZIEEEE !!!!

Dziś jest popielec ... idźcie lepiej posypać głowy popiołem zamiast naskakiwać tu na siebie i obrażać się wzajemnie.

Trochę pokory i powściągliwości w wydawaniu sądów.

Doskonale rozumiem qwert'a, ma prawo być wk.... na adama, zapłacił dużo kasy i nie ma tego za co zapłacił, a w dodatku marne widoki ...

dziwię mu się, że i tak długo był cierpliwy i z wielkim spokojem podszedł do sprawy (być może to właśnie jego bład).

Mam nadzieję, że wszystko uda się załatwić i qwert będzie zadowolony.

Jak widac wiele wypowiedzi w tym wątku nie pomogło rozwiązać problemu a tylko go zaogniło.

Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego dnia :)

Sławek.

Jeśli obraziłem kogoś z Elity- przepraszam. Cały czas miałem na myśli "Najlepszych...".

Piotrek, sam zobacz, co napisałeś. :o Wychodzi z tego wpisu, ze nie chciałeś obrażać Elity, tylko cały czas chcesz obrażać „Najlepszych …..”

Czyli co, mam się czuć „Cały czas” obrażany? :evil:

Już nie wiem czy strzelać FOCHA, czy jeszcze zaczekać. :lol:

POMIDOR!!!!!!!

...z pewnym zażenowaniem muszę przyznać że dopiero dzisiaj rano dowiedziałem się kto i w jaki sposób przyznaje tytuły z rodzaju "najlepszy" :oops:

Trzy lata na forum!!! ...aż mi wstyd :oops: ...rzadko zaglądam w inne miejsce niż "wymiana doświadczeń"... dla mnie to jest właśnie najważniejsze miejsce na tym forum... nie przyjdzie mi nic innego jak wejść na temat kandydatur do tytułu i podziękować... co prawda podziękowałem już w stopce ale to trochę mało...

a wracając do tematu:

znudziło mi się czytanie czyja dupa ma w sobie co lub kogo... od tego jest wątek o seksie dla mniej lub bardziej wtajemniczonych...

Przy okazji chciałbym poruszyć kwestię Tytułów dla Forumowiczów. Można zaobserwować w tym wątku, że Forumowicze z okazałą liczbą postów, tzw. ELYTA, bezsensownie wypisuje bzdury w wielu postach, a później cieszy się z tytułu. Tylko, że tytuł np. "Najpożyteczniejszy..." powinien być nadany za jakieś ZASŁUGI. Teraz pytanie do Moderatorów: czy jest możliwość (tak jak jest to na innych Forach) nadawać tytuły dla Forumowiczów za konkretnie udzieloną pomoc (ikonka "Pomogłem"). Wtedy tytuły byłyby w końcu za COŚ (a nie za NIC).

Niektórym początkującym to się w dupach poprzewracało, niby sympatyk a nie poczytał do końca jak się przyznaje tytuły :roll: co powinen był uczynić do 10 postów. Może Ci się nie należy ten sympatyk ... wiem wiem i tak masz w dupie co masz pod spodem.

DUPĘ to może ty masz, ale zamiast mózgu.

Słuchaj pikusiu, wiem że słowo pisane może dużo więc wyżyj się bo widzę że w Twoim przypadku ewaluowałeś trochę wolno ale na to nie mam wpływu i broń boże od takich.

I jeszcze jedno- z takim Twoim nastawieniem to gówno się tu dowiesz.

pzdr

- istnieją dwie szkoły odnośnie sposobu ocieplania kanałów wentylacyjnych. Jedna twierdzi, ze ocieplać należy tylko kanały przebiegające przez nieogrzewane przestrzenie. Druga, że ociepla się wszystkie. Obie udokumentowane dość obszerna literaturą.

Mam wrażenie, że to trochę odpowiedź w kierunku mojego pytania.

Może to trochę obok tematu tego wątku, ale to i tak lepiej niż nic nie wnoszące pyskówki.

Dołączyłeś się chyba do krytyki WaldiM, tego co było pokazane na zdjęciu. Jakby sugerując, że to wykonanie Ci się nie podoba (jeśli zostało tak pozostawione). Teraz napisałeś dyplomatycznie, że są dwie szkoły. To dołączasz się do tamtej krytyki czy była niezamierzona? :)

Zdaję sobie sprawę z tego, że są dwie szkoły, ale drążę ten temat - bo może nie wiem, że jedna z tych szkół jest już spalona i np. stąd ten niby-krytyczny komentarz?

szczerze mówiąc, to nie widzię powodu aby ocieplać kanały wew. budynku. Chętnie się dowiem, czemu nieocieplone są ok albo nie.

Ociepliłem kanały na poddaszu, przykrywając je wełną, coś 30cm i w garażu, gdzie idą pod k-g, a jest tam około 12-15scC i tam idą owinięte wełną, 5cm.

Kanały idące w wylewce (plastikowe, płaskie), nie są ocieplone od dołu ;), kanały spiro w pionie , też nie są ocieplone i wydaje mi się, że tak jest ok.

tak wygląda nieszczęsny kanał do okapu kuchennego. Dziś dałbym 3 albo 4 kanały i poprowadził prosto do pionu wentylacyjnego, nie łamał bym go tak jak tu. Ale może sięczepiam?

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/cc/tg/hq4v/i6U79OsigJ77yDq8bX.jpg