Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 502
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ufff. wykonawca przyjechał, trzecia fala go nie zatrzymała (pierwsza fala powodziowa zawróciła go z drogi, podczas drugiej nastąpiła awaria samochodu ) reku założył, testujemy, choć prawdziwy test przyjdzie zimą.

Nie mogę uwierzyć w to co wyczytałem w tym wątku.

Jest na forum jeszcze innych parę osób którzy mają tytuł Najlepszy Doradca na Forum i powiem szczerze że tytuł ten przestał mieć jakiekolwiek znaczenie.

Hej Odaro.

A to dlaczego? Jako doradca przecież spisuje się doskonale. Nie spisał się kompletnie za to jako wykonawca... :)

Sam byłem umówiony na montaż instalacji reku u mnie, ale nie było żadnego odzewu, więc musiałem (chyba na szczęście ;), sorry Qwert, że to na Twoim błędzie wielu się tu nauczyło) poszukać innych rozwiązań. :)

Pozdrawiam

macst

Hej Odaro.

A to dlaczego? Jako doradca przecież spisuje się doskonale. Nie spisał się kompletnie za to jako wykonawca... :)

Sam byłem umówiony na montaż instalacji reku u mnie, ale nie było żadnego odzewu, więc musiałem (chyba na szczęście ;), sorry Qwert, że to na Twoim błędzie wielu się tu nauczyło) poszukać innych rozwiązań. :)

Pozdrawiam

macst

Ale czy jako laik jesteś w stanie ocenić poziom tego doradzania.

Być może doradzanie jest takie same jak wykonanie tylko nam laikom się wydaję co innego i wierzmy ślepo w opinie wyrażane na tym forum.

Być może doradzanie jest takie same jak wykonanie tylko nam laikom się wydaję co innego i wierzmy ślepo w opinie wyrażane na tym forum.

chyba nie. Sporo osób idąc za radami Adama zrobiło sobie reku samemu, inni wiedzieli jak i gdzie pilnować wykonawcy.

Adam ma olbrzymią wiedzę i to trzeba szanować. A że biznes to nie tylko wiedza, cóż, tak bywa...

Jak na osobę postronną, to dużo jadu w Twojej wypowiedzi. A chyba niesłusznie.

Zresztą nic nie stoi na przeszkodzie, jeżeli masz obiekcje do rzetelności porad, żeby przy pomocy książki poruszającej zagadnienia w których jesteś laikiem, zweryfikować to co w przyswajalnej pigułce zostało napisane.

Podważanie całokształtu dokonań z powodu jednego potknięcia jest niesprawiedliwe i trąci przysłowiowym kopaniem leżącego tylko dlatego że się poślizgnął.

Taka sprawa na pewno rzuca się cieniem na opinii, ale nie może przekreślać innych znaczących dokonań.

tu nie chodzi o ten przypadek. Tu chodzi o zupełnie coś innego. Laikowi przeszkadza fakt, że są tu osoby doradzające, dzielące się swoją wiedzą, otrzymujące od WAS tytuły a nie sami je sobie nadający. Małemu człowieczkowi to bardzo przeszkadza i gdzie tylko może swój jad na tych, co mu podpowiedzieli co i jak ma zrobić a z tej wiedzy nie skorzystał, wylewa zamiast obiektywnie walnąć się w pierś i powiedzieć - sorry chłopaki, kiep byłem, że Was nie posłuchałem - ale to już jego problem

Żal mi Adama cholernie, że cały swój dorobek na FM tym potknięciem popsuł w ocenie ludzi małej wiary. Że stracił jakąś tam rzesze potencjalnych klientów bazujących na ogromie jego wiedzy czerpanej z tych stron. Adaś - zakończ temat jak najszybciej i obaj z Qwertem podajcie sobie dłoń na zgodę.

Współczuje Qwertowi - oczekiwał, że w ślad za ogromną wiedzą pójdą czyny bądź odpowiedni stosunek do Inwestora.

Edytowane przez jareko

tu nie chodzi o ten przypadek. Tu chodzi o zupełnie coś innego. Laikowi przeszkadza fakt, że są tu osoby doradzające, dzielące się swoją wiedzą, otrzymujące od WAS tytuły a nie sami je sobie nadający. Małemu człowieczkowi to bardzo przeszkadza i gdzie tylko może swój jad na tych, co mu podpowiedzieli co i jak ma zrobić a z tej wiedzy nie skorzystał, wylewa zamiast obiektywnie walnąć się w pierś i powiedzieć - sorry chłopaki, kiep byłem, że Was nie posłuchałem - ale to już jego problem

I znowu Najlepszy Doradca na tym forum bezkarnie obraża inne osoby wykorzystując do tego FM

Jak na osobę postronną, to dużo jadu w Twojej wypowiedzi. A chyba niesłusznie.

Zresztą nic nie stoi na przeszkodzie, jeżeli masz obiekcje do rzetelności porad, żeby przy pomocy książki poruszającej zagadnienia w których jesteś laikiem, zweryfikować to co w przyswajalnej pigułce zostało napisane.

Podważanie całokształtu dokonań z powodu jednego potknięcia jest niesprawiedliwe i trąci przysłowiowym kopaniem leżącego tylko dlatego że się poślizgnął.

Taka sprawa na pewno rzuca się cieniem na opinii, ale nie może przekreślać innych znaczących dokonań.

Osobiście do Adama nic nie mam ale nie pochwalam takiego zachowania nawet jak jest to Najlepszy Doradca na forum.

Chyba że Najlepszym Doradcom na forum wolno więcej niż innym.

Też uważam że tytuł forumowy nie ma tu nic do rzeczy.

Jest nadawany na wniosek czytających, korzystających z rad rzeczonego Doradcy.

Trzeba sobie na niego zasłużyć wiedzą i poświecić sporo czasu żeby ją w postaci wpisów przekazać.

Potknięcie wykonawcze w realu to zupełnie inna sprawa.

Po takim przykładzie jaki tu jest opisany masz oczywiście prawo do utraty zaufania do usługodawcy, i możesz z jego usług nie skorzystać.

Tytuł Doradcy tu nic nie zawinił, a tym bardziej inni ludzie z takim tytułem.

Możesz się z moja opinia nie zgadzać, bo jak zaznaczyłem to moja opinia, człowieka bez tytułu forumowego.

Osobiście do Adama nic nie mam ale nie pochwalam takiego zachowania nawet jak jest to Najlepszy Doradca na forum.

Chyba że Najlepszym Doradcom na forum wolno więcej niż innym.

Co ci tak przeszkadzają tytuły?

przecież to tytuł honorowy, za udzielanie rad w sieci. Udzielasz, ktoś to docenił, napisał do redakcji i poprosił o nadanie tytułu. Jak będziesz tak pisał, jak teraz, to nadadzą ci tytuł zgryźliwca forum ;)

ufff. wykonawca przyjechał, trzecia fala go nie zatrzymała (pierwsza fala powodziowa zawróciła go z drogi, podczas drugiej nastąpiła awaria samochodu ) reku założył, testujemy, choć prawdziwy test przyjdzie zimą.

Wykonawca kupił sobie u Ciebie "kredyt czasowy".

Teraz nie będziesz mu zakłócał spokoju, On sobie odbuduje "renomę" w wirtualnym świecie jakim jest na przykład to forum.

Zwróć uwagę, że okres gwarancji biegnie... przy takim podejściu do tematu wkrótce Twoje roszczenia staną się nieuzasadnione.

Przeczytałem wszystkie zakręty twojej historii i uważam że jesteś bardzo naiwny jako klient.

Działam na rynku usług budowlanych i powiem Ci, że rzadko który klient łyka taką ilość fantastycznych wymówek od wykonawcy.

Najczęściej następuje zwykły kop w dupe z budowy i klient szuka innego rzetelnego wykonawcy dochodząc swoich należności od poprzedniego.

Wykonawca kupił sobie u Ciebie "kredyt czasowy".

Teraz nie będziesz mu zakłócał spokoju, On sobie odbuduje "renomę" w wirtualnym świecie jakim jest na przykład to forum.

Zwróć uwagę, że okres gwarancji biegnie... przy takim podejściu do tematu wkrótce Twoje roszczenia staną się nieuzasadnione.

Przeczytałem wszystkie zakręty twojej historii i uważam że jesteś bardzo naiwny jako klient.

Działam na rynku usług budowlanych i powiem Ci, że rzadko który klient łyka taką ilość fantastycznych wymówek od wykonawcy.

Najczęściej następuje zwykły kop w dupe z budowy i klient szuka innego rzetelnego wykonawcy dochodząc swoich należności od poprzedniego.

Brawo Robertsz za odwagę i obiektywną ocenę sytuacji.

Jedno potknięcie o niczym jeszcze nie przesądza ale sposób rozwiązania problemu na pewno tak.

.... Małemu człowieczkowi to bardzo przeszkadza i gdzie tylko może swój jad na tych,

To chyba nie na miejscu ?

...

Żal mi Adama cholernie, że cały swój dorobek na FM tym potknięciem popsuł w ocenie ludzi małej wiary. ...

Jeżeli to co napisał qwert jest prawdą to nie wiem czy należy to nazwać potknięciem.

Nazywajmy rzeczy po imieniu.

reku to samoróbka adama, nie wiem jak się sprawuje i jak wygląda więc nie będę oceniał, ocenić tylko należy wykonanie, które w tym akurat wypadku było dość nędzne co zostało naprawione, wieszać psy na kimś jest łatwo a zrobić samemu już trudniej, dajcie już sobie spokój bo qwert zdaje się odetchnął z ulgą a to jego dotknął problem wykonania, cała ta dyskusja zaczyna być podobna do średniowiecznych rozważań n/t ile diabłów zmieści sie na końcu igły, jak to łatwo oceniać innych prawda ?

Bardzo nie lubię nie wiedzieć, czemu to, co zbudowałem, a czego budowę i zasady działania naprawdę znam - nie działa!

Zwykle wtedy MIERZĘ.

Potknąć się może każdy...

Zwykle szukam w swoich działaniach powodu niepowodzenia...

Ale jak się nie da pomierzyć - to trzeba siąść i pomyśleć.

Ja jestem z Zagłębia a qwert z gór.

Trochę trwało zanim wymyśliłem CZEMU to działa tak zaskakująco. Wiem co projektowałem i co budowałem!

ZRÓWNOWAŻYŁEM ten układ - i działa.

Wymiennik uszczelniłem, dla spokoju duszy qwerta.

SOLIDNIE.

Dla nas sprawa zakończona, bo układ działa.

I - prawda!

Gówno ze mnie a nie handlowiec...

Ale się uczę...

A co do porad tu, czy gdziekolwiek.

Mawiają, że radzić to można tylko MĄDREMU KSIĘCIU!

Adam M.

Już komuś pisałem w jakimś wątku...

Samoróbka kojarzy się z bylejakością, tandetą, namiastkami parametrów oferowanych przez "firmówki".

Ale...

Rozwiązania dedykowane, robione "na wymiar" do konkretnego miejsca i celu ZAWSZE są lepsze jak "składak" z różnych "firmówek" będących klockami uniwersalnymi.

Uniwersalnymi - pasującymi do wszystkiego.

A jak coś jest do wszystkiego - to jest do niczego!

Jak się wie co się robi, jak się ma czym, jak się ma z czego - to wychodzi urządzenie bardzo porządne.

Chcecie chromowane, błyszczące, z dużym wyświetlaczem - czy działające sprawnie?

Te z wyświetlaczem i chromowane to są wszędzie!

Poczytajcie swoje posty!

Wybrzydzacie na nie bardzo często.

CZEMU te "firmówki" takie złe?

Adam M.