Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 502
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a interesuje Cię to ponieważ jesteś na etapie odpowiednim i szukasz wykonawcy , czy chcesz wiedzieć boś ciekawy i na przyszłość nie wiesz kogo na forum gnoić? hę?

a może chcę wiedzieć na czyje gadanie przez palce patrzeć bo niewiele jest warte.

Już skazali i powiesili :lol: Nie wiedząc jak było i jak sprawa zostanie rozwiązana.

Takie typowe Polskie piekiełko :(

Ja zamierzam czytać dalej ( jak zawsze z dużą dawką krytycyzmu ) bo jak powiedział Max Scheler - ...filozof jest jak drogowskaz - drogowskaz drogę wskazuje, ale sam nią nie chodzi.

pzdr.

To już nie jest jedna wpadka... poczytaj podobne wątki a sam ocenisz :roll:

Może wykonawca z niego nie najlepszy, ale za to wiedzę w temacie ma ogromną.

nie mnie oceniać.....

od oceny jestem daleka - posiadając tylko cząstkowe informacje bez całokształtu dającego rzeczywiste światło na sprawę każdego wykonawstwa .....

Prawidłowo zawarta umowa na wykonanie prac oszczędziłaby nerwów czasu i tak naprawdę pieniędzy , które pójdą na poprawki .Papier zabezpiecza wszystkie strony .Gdy go brak pozostaje publiczne obrzucanie błotem dla uciechy ,,kibiców"i konkurencji . To jest właśnie Polska . :evil: :evil:

może nie zawsze dla uciechy..... a właśnie dla przestrogi, przynajmniej ja tak to odbieram.

dlatego juz dawno tu napisalem - papier jest cierpliwy i daje kazdej ze stron argumenty w dyskusji.

Na gębę niewiele można zdziałać, poza tym, widzę to po sobie, mając wiele spraw na siwej już łepetynie, zapominam czasem jak sobie od razu czegoś nie zapiszę.

I mówie to nie tylko bedąc usługodawcą lecz także kupującym, zwykły paragon kilka razy pozwolil mi bez zająkniecia wybrnac z klopotu zwiazanego z zakupem hmm.... no dyplomacja sie wykażę ;) towaru gorszego sorta ;)

Tak więc, umowa na papierze, reklamacja czy zgłoszenie usterki - na papierze, jakiekolwiek zmiany względem zawartej już umowy - na papierze

Hmmm... o ile dobrze kojarzę, także wysłanie maila chyba jest traktowane tak jakby wystosować oficjalne pismo - czy cos innym wiadomo w tym temacie? Jak to z tymi mailami jest? A może chodziło o faks? Ktoś mi pomoże i podszkoli w tej materii?

tak mi się zdo, że mail ... chyba tylko z podpisem elektronicznym ....

fax - z wydrukiem , że "ok" czyli że dotarło na miejsce ...

można też wysyłać pisma listem poleconym z żółtą zwrotką - czyli za potwierdzeniem odbioru ...

nie sądzę, żeby po jednej wpadce całe gadanie szlag trafił .....

To już nie jest jedna wpadka... poczytaj podobne wątki a sam ocenisz :roll:

Może wykonawca z niego nie najlepszy, ale za to wiedzę w temacie ma ogromną.

Cale gadanie nie na temat.

Albo fachowiec s$$&^ł robote albo inwestor "w gacie wode chciał łapać."

Dlaczego kanały nie ocieplone??

Dlaczego nie ma w kuchni osobnego okapu z wentylatorem??

Miało być za pół darmo i miało działac jak za całą kase a tego się nieda , coś za coś.

A tak zostaje tylko płacz , no to trza do cycka ofiare przytulic jak nie ma odwagi całej prawdy powiedzieć. ( a wontek przenieśc do " psychologa dyżurnego ) 8)

przy anemostacie jest 17stC , nie wiem jaka jest przy wyjsciu, ale zmierzę jak odzyskam ;)

pewnie niższa, bo zanim powietrze do anemostatu, to sie ogrzeje ciepłem domowym.

no to by było jeśli dobrze liczę (17-8)/(20-8) = 75%

przy czym na anemostacie to pewnie kilka metrów rurami idzie i się ogrzewa (od reku do nawiewu wewnątrz więc pewnie bez izolacji) więc pewnie będzie ta sprawność jeszcze o 10-20% mniejsza.

nie sądzę, żeby po jednej wpadce całe gadanie szlag trafił .....

nie myli się tylko ten który nic nie robi.....

chciałem to powiedzieć

ale bardziej chodzi o reakcję na usterki? totalna olewka. twórca tego wątku nie napisał tego po zauważeniu usterek, ale po 3 miesiącach walki.

Już skazali i powiesili :lol: Nie wiedząc jak było i jak sprawa zostanie rozwiązana.

mówisz, że 1.5 m-ca czekanie na zwrot reku (tzn. że gościowi teraz nawiewa powietrze o temp. 0 do -20 na nawiewach) to jeszcze nic niezwykłego? po ilu miesiącach można zacząć być wkurzonym wg Ciebie? :)

Miało być za pół darmo i miało działac jak za całą kase a tego się nieda , coś za coś.

qwert pisał o 20 tys. za WM, to chyba nie jest za pół darmo.

Ja zamierzam czytać dalej ( jak zawsze z dużą dawką krytycyzmu )....

uważasz, że 2 mce czekania na reakcję po zgłoszeniu reklamacji, a potem 1,5 miesiąca czekania na reku - coż tam można tyle naprawiać??? to nie jest lekka przesada?

myślisz, że założyłem ten wątek dla zabawy? że mam przyjemność z tego? zapewniam cię, ŻADNĄ. wolałbym mieć sprawną WM i reku.

wykonawca czyta forum, mógł się wypowiedzeć zaraz na początku, obiecać, że sprawa w toku i niedługo odda reku. mógł napisać PW, z prośbą o skasowanie wątku i obietnicą poprawy. Nie zrobił tego. Jedyny jak do tej pory efekt, to taki, że telefon wreszcie odebrał.

może nie zawsze dla uciechy..... a właśnie dla przestrogi, przynajmniej ja tak to odbieram.

dokładnie tak. dziwię się wykonawcy. załatwiłby tę reklamację szybko i sprawnie, a jeśli nie radzi sobie z naprawą, to oddałby kasę, w każdym razie zaproponowałby jakieś rozwiązanie.

a tak ma wkurzonego klienta, na którym zarobił kilka tyś. tyle, że może się okazać, że to ostatnie kilka tyś. zarobione na forumowiczach.

jak się żyje z forumowiczów, to szybkie załatwianie takich reklamacji, powinno być priorytetem. taki wykonawca powinien mieć świadomość, że oszukany klient jest w stanie tak zadziałać, żeby juz żaden forumowicz przez tego pana skrzywdzony nie został..

wracając do meritum...

qwert jasno określa gdzie zostały naruszone elementy dobrego wykonawstwa oraz napraw gwarancyjnych i tutaj umowa na "gębę" tym bardzi ej , w moim przekonaniu powinna obligowac wykonawce do jak najlepszego załatwienia problemu ,mając na uwadze fakt iz jest to powszechnie pozytywnie oceniany uczestnik tego forum , oceniany za posiadana wiedze oraz dzieleniem się nia z innymi , to pokazuje go w pozytywnym świltle jako człowieka , co ja bardzo cenie w ludziach , lecz ocena wykonawcza jest bardzo niska wedle przedstawionych opisów autora tego wątka i przy wypowiadaniu się warto o tym pamiętać bo nie sądzę aby ideą było piętnowanie wykonawcy tylko wyegzekwowanie swojego prawa z tytułu nabytej usługi oraz przestroga dla innych przed wyborem tegoż wykonawcy lub ostrzeżenie na co zwrócic uwagę przy zamawianiu tej usługi ,co często sie opisuje na stronach forum i pisząc o nnych wykonwacach włąsnie ku przestrodze...

Tajemnicą Poliszynela jest kto to jest ale skoro tak ma być :roll:

oczywiscie, ze nie jest moim celem pietnownie wykonawcy. zalozyłem ten wątek, w zasadzie z bezsilności. telefony nieodbierane, na maile brak odpowiedzi.

muszę się uciekać do takich działan, jak np zmiana nr tel.

dalej uważam, że wiedza wykonawcy jest duża, wg jego receptury wykonałem gwc żwirowe, i działa idealnie.

ale, wykonałem je swoimi rękami .

przystępując do pracy nad WM, nie przyszło mi do głowy, że osoba znana, szanowana, wręcz autorytet, może się tak zachować.

to jest jedyny wykonawca z którym zawarłem umowę ustną.

z powodów w.w nie przypuszczałem, że może być nieuczciwy wobec mnie, że może nie znać się na robocie.

dalej uważam, że jest uczciwy i się zna.

i mam nadzieję, że usterki naprawi i będzie dalej służył radą i pomocą innym forumowiczom.

myśli, że mógłby oszukać kogokolwiek, nie borę pod uwagę.

ja też myślę, że w tym przypadku wchodzi w grę zaganianie i brak czasu ... :roll:

a bezsilność?

wynika po prostu z braku papierka ... :wink:

niejednokrotnie na tym forum były zakładane tego typu wątki (notabene nie pochwalam takiego załatwiania swoich spraw poprzez forum )

po drążeniu tematu się okazuje zawsze , że wykonawstwo jest bez papierka ....

to jest prawdziwy powód problemu ..... i założenie na forum tematu jest ostatnią deską ratunku - a powinien być sąd ... :roll:

czyli po raz setny - choćby wykonawcą był nie wiem kto - wszystko na papierze ....

wiem, ze to co napiszę wyda się okrutne .... ale sam sobie jesteś winien ....

oczywiście życzę polubownego załatwienia sprawy .... mam nadzieję , że się uda ....