Renia77 12.02.2010 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 WitamJestem na etapie wyboru płytek na podłogę do przedpokoju i kuchni, biorę pod uwagę między innymi gres milo - strom krem (półpoler), może ktoś z Was ma takie i mógłby sie podzielić opinią na ich temat tzn. jakie są w utrzymaniu czystości itp. Może ktoś ma zdjęcia, które pomogłoby mi wyborze bo wygląd jednej płytki niewiele mówi. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 29.03.2012 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 ja podciągam ten temat mimo ,że stary bo równiez chciałam tę serię na korytarz. Czy ma ja ktos u siebie? jak sie sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szolga 29.03.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 (edytowane) Witam Tak się składa, że jestem posiadaczką płytek milo. Płytki na korytarz są w kolorze grafit, a do kuchni w kolorze szarym. Są to płytki rektyfikowane, w półpolerze. Po roku użytkowania mogę stwierdzić, że są super. Takich płytek szukałam i nie zawiodłam się. Utrzymanie ich w czystości jest dziecinnie proste. Bardzo łatwo sie myją, zwykły mop i środek uniwersalny w zupełności wystarczają. Jak na półpoler ładnie się błyszczą. Ja swoje myję raz na tydzień, a zdarza się, że i rzadziej, a wyglądają na czyste i błyszczące. Te w korytarzu bardzo dobrze spełniają swoją rolę, gdyż nie widac na nich piachu, ani śladów butów. Jestem z nich bardzo zadowolona. W kuchni mimo, że są jasne szare to również sprawują się super. Najważniejsze, że nie są ślizgie, na czym zależało mi, ze względu na małe dziecko. Z czystym sumieniem polecam dla osób, które nie mają czasu na wieczne pucowanie podłóg Edytowane 29 Marca 2012 przez Szolga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 29.03.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 (edytowane) Na taka opinie czekałam. mi się bardzo spodobały gres storm krem pozdrawiam Mąż już prawie namówiony Szolga a pochwalisz sie zdjęciami . Edytowane 30 Marca 2012 przez amazonka22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malaaga 13.04.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Późno, bo późno ale się wypowiem:)Mam gres milo w salonie - tylko szary. Odnośnie użytkowania:+ nie widać kurzu+ świetnie się myje+ twardy - więc ew. upuszczenie czegoś/rysowanie piaskiem/ obcasami od szpilek odpada:)+ ten półpoler .. hmm.. jak to ująć.. dodaje lekkości wnętrzu Małe minusiki:- w gumowych klapkach zdarzyło mi się poślizgnąć- uwaga na chropowatą powierzchnię - przy malowaniu się zabezpieczenie odsunęło i jak farba mi zaschła w "rowkach" to szczotką szorowałam, bo inaczej nie chciało wyleźć (co ciekawe z brudem noszonym "z zewnątrz" tego nie ma - mamy wyjście na ogród i też się nosi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 13.04.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 (edytowane) malaaga a mam jeszcze pytanie. co z podłogówką czy ja masz, nic sie nie dzieje?? nic nie odpada, nie odpryskuje- bo na tym sie nie znam. a siostra moja ma gres z cersenitu od 3 lat i tam gdzie podłogówka odchodzi taka cieniutka warstwa i włazi w to brud;/ Edytowane 13 Kwietnia 2012 przez amazonka22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malaaga 13.04.2012 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Mamy podłogówkę - grzejemy ponad rok i nic złego się nie dzieje. Fuga robiona na 1,5 mm (miało być 1mm, ale że płytki duże kafelkarze dla świętego spokoju doradzili 1,5). No i że powierzchnia spora (28m2) - w miejscu dylatacji posadzki - zamiast fugi jest silikon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 14.04.2012 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 dziękuje za odopiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_k 16.04.2012 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Witam, planuję zakupić gres do przedpokoju i kuchni . Chciałbym kupić gres półpolerowany Paradyż Masto bianco. Proszę o opinię na temat tego gresu, głównie użytkowanie, utrzymanie czystości itp. Mam obawy dotyczące jego użytkowania z uwagi na jasny kolor i lekko chropowatą strukturę. Wydaje się że na forum cieszy się on dość dużą popularnością, ale nie natrafiłem na opinię dotyczącą jego użytkowania. Jeżeli ktoś użytkuje taki gres proszę o opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_k 16.04.2012 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Witam, planuję zakupić gres do przedpokoju i kuchni . Chciałbym kupić gres Masto bianco półpolerowany z Paradyża. Wydaje się, że jest to dość popularny gres na forum, jednak nigdzie nie trafiłem na opinię dotyczącą jego użytkowania. Mam obawy przed zakupem z uwagi na jego jasny kolor oraz lekko chropowatą strukturą. Proszę użytkowników o opinię na temat tego gresu, głównie w sprawie utrzymanie czystości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.04.2012 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Proponuję zajrzeć TUTAJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 18.04.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 maalaga a czy jest mozliwośc zebys pokazała kilka zdjęć? wczoraj znalazłam w sklepie te gresy za 62 zł. i zdecydowalismy sie ja zamówic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malaaga 18.04.2012 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 nie mogę znaleźć sensownych zdjęć. zrobię i wstawię - mam nadzieję jeszcze dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 18.04.2012 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malaaga 18.04.2012 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 (edytowane) Niestety jeszcze kilka dni nasz salon posłuży za magazyn mebli więc tylko takie fotki mi wyszły bez usuwania bałaganu:) w cieniuhttp://i40.tinypic.com/mcawaq.jpg http://i41.tinypic.com/nbvu3d.jpg w słońcuhttp://i44.tinypic.com/34pdxkw.jpg a to w trakcie kładzenia - jeszcze nie zafugowane więc krzyżyki widać - ale przynajmniej nie widać kartonów:)http://i42.tinypic.com/5cj9k3.jpghttp://i43.tinypic.com/16868i9.jpg Edytowane 24 Kwietnia 2012 przez malaaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 18.04.2012 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 bardzo pięknie!! śliczne są!. wiec szare do korytarza kremowe do kuchni. decyzja zapadła. bardzo dziękuje :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w33497 19.04.2012 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 (edytowane) malaaga piękne te Twoje płyteczki, obserwuje ten wątek od jakiegoś czasu, i teraz po dodaniu Twoich zdjęć zapisuje te płyteczki do moich faworytów, a jeżeli chodzi o kolory to zastanawiam się nad kremem, szarym lub grafitem, jeżeli ktośbędzie miał nowe zdjątka jakies to umiejszczajcie, ja mam jeszcze miesiąc, dwa do wyboru płytek także będę czekać. A do wyłożenia płytkami mam mały hol 8m2 + kuchnia 10m2 a jeszcze jedno pytanko, gdzies tutaj na forum znalazłam informację, to zacytuje: EwkaP napisała: "Powiem Wam jeszcze ,,ciekawostkę" na temat moich opcji. Na 5 miejscu miałam jeszcze płytki z Ceramiki Gres - z Milo Storm... W sumie to juz nawet była na pierwszym miejscu, bo mężowi podobał się grafit tylko tylko z tej kolekcji... Hasło reklamowe ,,Twardszy od granitu" a w sklepie podczas oglądania przy 3-4 stuknięciach np. przy położeniu płytki na podłogę odpadło 3-4 kawałki.... Szok. Mąż się zszokował i zakupu nie było.... " więc aż tak źle z tymi płytkami???? Edytowane 19 Kwietnia 2012 przez w33497 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 19.04.2012 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 hmm one mają 4 klasę ścieralności i 7 klasę Twardość w skali Mohsa. może akurat te wystawowe były kilka razu trącane, kładzione mało delikatnie , no sama nie wiem. z drugiej strony co innego dotykać, ruszać płytki a co innego jak są położone- nie ma płytek nie zniszczalnych. mi sie bardzo podobają i właśnie mąż wymierza ile ich dokładnie potrzebujemy szolga wstaw też jesli możesz zdjęcia swoich podłóg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianekK 23.04.2012 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Ja u siebie mam płytki gres z MILO nazwa Xenon krem. Uzytkuje je 2 lata i nic sie z nimi nie dzieje, wygladają pięknie. Ten półpoler nadaje takiej lekkości, przestronności. Myje je raz na tydzień , nie widać na nim brudu. Kafelkarz jak układał je to mówił ze jakościowo dobre są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w33497 24.04.2012 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 damianekK a możesz pokazać fotki swoich płytek ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts