Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Renia77

Recommended Posts

Witam

Jestem na etapie wyboru płytek na podłogę do przedpokoju i kuchni, biorę pod uwagę między innymi gres milo - strom krem (półpoler), może ktoś z Was ma takie i mógłby sie podzielić opinią na ich temat tzn. jakie są w utrzymaniu czystości itp. Może ktoś ma zdjęcia, które pomogłoby mi wyborze bo wygląd jednej płytki niewiele mówi. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam: )

• 2 years później...
  • Odpowiedzi 179
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Tak się składa, że jestem posiadaczką płytek milo. Płytki na korytarz są w kolorze grafit, a do kuchni w kolorze szarym. Są to płytki rektyfikowane, w półpolerze. Po roku użytkowania mogę stwierdzić, że są super. Takich płytek szukałam i nie zawiodłam się. Utrzymanie ich w czystości jest dziecinnie proste. Bardzo łatwo sie myją, zwykły mop i środek uniwersalny w zupełności wystarczają. Jak na półpoler ładnie się błyszczą. Ja swoje myję raz na tydzień, a zdarza się, że i rzadziej, a wyglądają na czyste i błyszczące. Te w korytarzu bardzo dobrze spełniają swoją rolę, gdyż nie widac na nich piachu, ani śladów butów. Jestem z nich bardzo zadowolona. W kuchni mimo, że są jasne szare to również sprawują się super. Najważniejsze, że nie są ślizgie, na czym zależało mi, ze względu na małe dziecko. Z czystym sumieniem polecam dla osób, które nie mają czasu na wieczne pucowanie podłóg ;)

Edytowane przez Szolga

• 2 weeks później...

Późno, bo późno ale się wypowiem:)

Mam gres milo w salonie - tylko szary.

Odnośnie użytkowania:

+ nie widać kurzu

+ świetnie się myje

+ twardy - więc ew. upuszczenie czegoś/rysowanie piaskiem/ obcasami od szpilek odpada:)

+ ten półpoler .. hmm.. jak to ująć.. dodaje lekkości wnętrzu

Małe minusiki:

- w gumowych klapkach zdarzyło mi się poślizgnąć

- uwaga na chropowatą powierzchnię - przy malowaniu się zabezpieczenie odsunęło i jak farba mi zaschła w "rowkach" to szczotką szorowałam, bo inaczej nie chciało wyleźć (co ciekawe z brudem noszonym "z zewnątrz" tego nie ma - mamy wyjście na ogród i też się nosi)

malaaga a mam jeszcze pytanie. co z podłogówką czy ja masz, nic sie nie dzieje?? nic nie odpada, nie odpryskuje- bo na tym sie nie znam. a siostra moja ma gres z cersenitu od 3 lat i tam gdzie podłogówka odchodzi taka cieniutka warstwa i włazi w to brud;/ Edytowane przez amazonka22

Witam, planuję zakupić gres do przedpokoju i kuchni . Chciałbym kupić gres półpolerowany Paradyż Masto bianco. Proszę o opinię na temat tego gresu, głównie użytkowanie, utrzymanie czystości itp. Mam obawy dotyczące jego użytkowania z uwagi na jasny kolor i lekko chropowatą strukturę. Wydaje się że na forum cieszy się on dość dużą popularnością, ale nie natrafiłem na opinię dotyczącą jego użytkowania. Jeżeli ktoś użytkuje taki gres proszę o opinię.

Witam, planuję zakupić gres do przedpokoju i kuchni . Chciałbym kupić gres Masto bianco półpolerowany z Paradyża.

Wydaje się, że jest to dość popularny gres na forum, jednak nigdzie nie trafiłem na opinię dotyczącą jego użytkowania. Mam obawy przed zakupem z uwagi na jego jasny kolor oraz lekko chropowatą strukturą. Proszę użytkowników o opinię na temat tego gresu, głównie w sprawie utrzymanie czystości.

Niestety jeszcze kilka dni nasz salon posłuży za magazyn mebli więc tylko takie fotki mi wyszły bez usuwania bałaganu:)

w cieniu

http://i40.tinypic.com/mcawaq.jpg

http://i41.tinypic.com/nbvu3d.jpg

w słońcu

http://i44.tinypic.com/34pdxkw.jpg

a to w trakcie kładzenia - jeszcze nie zafugowane więc krzyżyki widać - ale przynajmniej nie widać kartonów:)

http://i42.tinypic.com/5cj9k3.jpg

http://i43.tinypic.com/16868i9.jpg

Edytowane przez malaaga

malaaga piękne te Twoje płyteczki, obserwuje ten wątek od jakiegoś czasu, i teraz po dodaniu Twoich zdjęć zapisuje te płyteczki do moich faworytów, a jeżeli chodzi o kolory to zastanawiam się nad kremem, szarym lub grafitem, jeżeli ktośbędzie miał nowe zdjątka jakies to umiejszczajcie, ja mam jeszcze miesiąc, dwa do wyboru płytek także będę czekać. A do wyłożenia płytkami mam mały hol 8m2 + kuchnia 10m2 :)

a jeszcze jedno pytanko, gdzies tutaj na forum znalazłam informację, to zacytuje:

EwkaP napisała:

"Powiem Wam jeszcze ,,ciekawostkę" na temat moich opcji.

Na 5 miejscu miałam jeszcze płytki z Ceramiki Gres - z Milo Storm...

W sumie to juz nawet była na pierwszym miejscu, bo mężowi

podobał się grafit tylko tylko z tej kolekcji... Hasło reklamowe ,,Twardszy od granitu"

a w sklepie podczas oglądania przy 3-4 stuknięciach np. przy położeniu płytki na podłogę

odpadło 3-4 kawałki.... Szok. Mąż się zszokował i zakupu nie było.... "

więc aż tak źle z tymi płytkami????

Edytowane przez w33497

hmm one mają 4 klasę ścieralności i 7 klasę Twardość w skali Mohsa. może akurat te wystawowe były kilka razu trącane, kładzione mało delikatnie , no sama nie wiem. z drugiej strony co innego dotykać, ruszać płytki a co innego jak są położone- nie ma płytek nie zniszczalnych.

mi sie bardzo podobają i właśnie mąż wymierza ile ich dokładnie potrzebujemy :D

szolga wstaw też jesli możesz zdjęcia swoich podłóg :)