Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Renia77

Recommended Posts

ankaban ja mam pópoler storm bianco. Mieszkam od marca, użytkuję i nic się nie dzieje. Przewaznie je odkurzam , czasem myję mopem. Myśle, że powodem Twoich kłopotów jest to, że płytki podczas remontu nie były odpowiednio zabezpieczone. Wiadomo,że nie są gładkie i jeśli w zagłębienia wszedł gips i zastygł, to faktycznie wyczyścić będzie bardzo ciężko.

Matyldysława chcesz płytki półpoler a jednocześnie piszesz,że chcesz by były gładkie. Półpoler nigdy nie jest gładki. Moim zdaniem do kuchni zdecydanie gładkie płytki, bo tam najczęściej coś spadnie lub kapnie na podłogę i z gładkich łatwiej usunąć.

• Odpowiedzi 179
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja mam również ten sam problem płytki xenon krem - koszmar, płytki trzeba szorować na kolanach. Próbowałam wiele środków oraz mop parowy, nic to nie daje. lepiej się myje mopem płaskim obrotowym z szorstką nakładką ale trzeba się zdrowo namachać. Nie mieszkam w bloku więc i powierzchnię mam dużą do zmywania. zauważyłam też że się ścierają. Mam je od 2010 roku.

Ostatnio kupiłam środek do zmywania z profesjonalnej chemii HP 23 - radzi sobie lepiej niż zwykłe płyny.

Płytek nie polecam fajnie wyglądają jak są dopiero położone i nikt po nich nie chodzi.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam. Od zimy mamy położony gres storm MILO lappato. Po ułożeniu dokładnie je umyliśmy, a podczas wykańczania domu nie dbaliśmy o nie szczególnie i nie mamy problemu z zalegającym w rowkach gipsem itp. Mieszkam w domu od pół roku i ten gres nadal uważam za jeden z najlepszych wyborów. Nie widać na min brudu, połysk nadaje im elegancji i czasem wystarczy tylko odkurzyć. Dodam, że moja sąsiadka ma te płytki ale w kolorze kremowym i również jest z nich bardzo zadowolona.

W pracy natomiast mamy Ceramika gres Forum krem o powierzchni natura i jest dosłownie tragiczny w utrzymaniu, w rowkach zalega brud i jedynie gąbką lub szczotką można się jego pozbyć. ODRADZAM nature!

• 4 weeks później...
  • 1 month później...

Witam

4 lata temu położyłem na podłodze płytki gres półpoler Milo Xenon krem. Wypowiadałem sie tutaj na forum, że są ładne, fajnie sie prezentują. Z biegiem czasu przestały mi sie podobać, bo "wyciera" na najbardziej "uczęszczanych ścieżkach, tj w kuchni . Stojąc przy blacie w kuchni, drugi od szafek rząd płytek jest tak wytarty że nie widac na nim połysku. Przez to podłoga traci na efekcie. Drugi raz bym tych płytek nie wybrał

• 5 months później...

witam,,,

czy komuś zostało kilka sztuk ( 4-6) płytek STORM szary MILO, 60 x 30 , zabrakło mi,a kupiłem już ponad rok temu i nie umiem dokupić w okolicy Sosnowca,a moze jakiś namiar na sklep w okolicy. Z praktyki wiem,ze prawie zawsze komuś zostaje kilka.

Proszę o odpowiedź na priw żeby nie zaśmiecać debaty.

Dla mnie są super,piękne i docinają się wszystkie bez pękania itp niespodzanek co świadczy o doskonałej jakości.

• 6 months później...
Witam, szukam gresu do salonu ,na korytarz i do kuchni i wpadł mi w oko kolekcja Israel Stone 63x63 Dona gratzia firma Stargres ,czy ktoś ma może te płytki u siebie w domu i chciałby się podzielić opiniami na ich temat? Zdjęcia mile widziane :D.

Oglądając zdjęcia producenta masz taki sam efekt jakbyś położyła sobie je w domu wiec bez przesady:P

Lenovo65 wiele osób wybierając np. płytki chce uzyskać informacje od osób , które już je mają . Czesem zdarza się,że coś jest ładne , ale tragiczne w utrzymaniu w czystości. Po prostu nie zawsze chcemy uczyć się na własnych błędach. Po to jest to forum.

Jeśli chodzi o zdjęcia płytek , to zdecydowanie lepiej ogląda się te z naszych łazienek, kuchni i salonów niż przedstawiane przez producenta.

Tak więc Twoja uwaga jest nie na miejscu.

• 1 month później...
  • 3 weeks później...

Witam

Tecniq grys jest ładniejszym wzorem, oba będą się bardzo dobrze czyścić.

Paradyż robi dużo lepiej gresy półpolerowane nich np NG lub CG

Osobiście polecam

http://www.e-plytki.eu/pl/c/CEMENTO-HIT/3856

http://www.e-plytki.eu/pl/c/TRENTO/5025

idealnie się czyszczą - gładziutko zrobiony półpoler

Witam

Tecniq grys jest ładniejszym wzorem, oba będą się bardzo dobrze czyścić.

Paradyż robi dużo lepiej gresy półpolerowane nich np NG lub CG

Osobiście polecam

http://www.e-plytki.eu/pl/c/CEMENTO-HIT/3856

http://www.e-plytki.eu/pl/c/TRENTO/5025

idealnie się czyszczą - gładziutko zrobiony półpoler

Już zakupione ;) Jak tylko się położą wstawię fotki :) Pozdrawiam

• 5 months później...
  • 4 months później...
Witam. Właśnie wybrałam płytki do wiatrołapu, holu, kuchni i częściowo do salonu - razem ok. 35 m2. Miałam już zakupiony gres polerowany Negros produkowany przez Ceramika Gres. Niestety robiłam testy na plamienie i okazało się, że przebarwienia kolorowe nie powstają ale w miejscu gdzie były brudzone płytki zostawały matowe plamy widoczne pod światło. Teraz właśnie całość zwracam. Marzyłam o idealnie gładkiej lśniącej powierzchni płytek, ale polery plamią się jak diabli (sprawdzałam to także na płytce Arkesia Bianco). Dodam, że polery były testowane przed i po impregnacji impregnatem Fila za 250 zł. No i znów szukałam. I wybraliśmy półpolery. Mimo, że kocham polery, nie będę ryzykować ciągłego użerania się z plamami nie do wyczyszczenia. Wolę półpoler, który też jest piękny i lśniący, a łatwiej utrzymać go w czystości. Wybór padł na półpoler Paradyż Tecniq Bianco 60x60. Miałam płytkę na budowie, wybrudziłam ją "Buciorami z błota" (to tylko miałam wtedy pod ręką) celem sprawdzenia czy rzeczywiście tak ciężko się myje z zaschniętych zabrudzeń, następnego dnia przetarłam bez użycia większej siły wilgotną ścierką i ani śladu plam. To samo zrobiłam z płytką Flash i także wszystko zeszło, ale musiałam trochę trzeć zabrudzenie bo powierzchnia gresu jest bardziej szorstka (mimo to, że na sucho nie było to wyczuwalne). W łazience mam na podłodze biały gres półpoler z wyraźnymi wżerami i jak na razie myłam go ze dwa razy, dom jest w trakcie budowy więc brudne były strasznie, wszystko pięknie się zmywa. Nie wiem tylko jaki producent ale płytki z Merkurego więc jakościowo na pewno słabsze. Myślę, że wszystko zależy od konkretnej płytki.