Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Renia77

Recommended Posts

• Odpowiedzi 179
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy te płytki trzeba impregnować? Mieszkamy już prawie 2 lata ale ostatnio dorobilismy się przeszklonej, nieogrzewanej werandy i wlasnie czegos niebrudzącego i mocnego potrzebuję. Tylko szukam plytek, z ktorymi bedzie jak najmniej problemu przy użytkowaniu, a już nie bardz pamietam, ktore trzeba impregnowac, a ktore nie.

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
Późno, bo późno ale się wypowiem:)

Mam gres milo w salonie - tylko szary.

Odnośnie użytkowania:

+ nie widać kurzu

+ świetnie się myje

+ twardy - więc ew. upuszczenie czegoś/rysowanie piaskiem/ obcasami od szpilek odpada:)

+ ten półpoler .. hmm.. jak to ująć.. dodaje lekkości wnętrzu

Małe minusiki:

- w gumowych klapkach zdarzyło mi się poślizgnąć

- uwaga na chropowatą powierzchnię - przy malowaniu się zabezpieczenie odsunęło i jak farba mi zaschła w "rowkach" to szczotką szorowałam, bo inaczej nie chciało wyleźć (co ciekawe z brudem noszonym "z zewnątrz" tego nie ma - mamy wyjście na ogród i też się nosi)

malaaga z jakiej kolekcji są te twoje płytki bo nigdzie nie moge znaleźć koloru grafit

• 2 weeks później...

ten szary to milo gres storm szary.

z płytek jestem mega zadowolona sa przepiękne. po prostu piękne!

bardzo fajnie sie je czysci. mam zdjecia, ale znów telefonem. i nie widac ich uroku.

Tylko taka jedna uwaga, bo my sie dziś naszorowalismy-niby logiczna ale jednak napisze. Miejscami płytkarz umazał je w kleju do płytek- i nie wyczyscił tego od razu. nie było widac tego jak byłu fuga umazane. dziś jak zaczęłam myc to sie przeraziłam. trzeba sie było naprawdę naszorowac w tych chropowatych miejscach. Ale to nie wazne i tak jestem mega zadowolona!! Wczoraj je zafugowaliśmy i dzis sa już piekne błyszczące czyściutkie.

Na szarych w ogóle nie widac brudu- typu np piach. a o to nam cghodziło kładą je w korytarzu :)

wstawię później ze dwa zdjęcia. ale więcej zdjęć wstawię jak odbiore aparat z naprawy

http://img803.imageshack.us/img803/4271/pageyo.jpg

Pierwsze zdjęcie to storm krem

drugie łączenie kolorów

trzecie krem- mokry ;)

Czwarte- storm szary :)

Edytowane przez amazonka22

• 3 weeks później...
mam juz troche lepsze zdjęcia wieczorem wstawie. .

Hej!

Też zamierzamy kupić te płytki - cłly salon, jadalnia i kuchnia storm krem półpoler, wiatrołap kolor szary. Czy te płytki nie są częściowo chropowate? Niektóre półpolery tak mają, że przy dotyku są szorstkie (szczególnie na krawędziach). Jak z myciem tych płytek? Jaką fugę zastosowałaś do storm krem?

Pozdrawiam

Hej!

Też zamierzamy kupić te płytki - cłly salon, jadalnia i kuchnia storm krem półpoler, wiatrołap kolor szary. Czy te płytki nie są częściowo chropowate? Niektóre półpolery tak mają, że przy dotyku są szorstkie (szczególnie na krawędziach). Jak z myciem tych płytek? Jaką fugę zastosowałaś do storm krem?

Pozdrawiam

wiec chcesz tak jak ja kuchnia- krem korytarz- szary te płytki sa delikatnie chropowate- ale chodziłam po nich boso i w skarpetach. nic sie nie zaczepia. i jak mi sie uda znaleźć zdjęcie pokaże ci na czym wygląda pólpoler. wiesz co ja je myłam zwykłym płynem za 6 zł zwykłym mopem za 15 zł. i pieknie sie błyszczały. Ja jestem zadowolona bardzo. Tylko dodam od siebie to co juz tu pisałam, być moze dla niktórych oczywiste dla nas nie było. Trzeba bardzo mocno uczulić osobe która bedzie kładła te płytki, żeby porządnie wycierać z nich klej. Bo my sie porzadnie naszorowaliśmy szczotkami ryzowymi , żeby to zeszło!!. ale mimo wsyztsko nie zmieniłabym ich.

te szare mają takie bezowe delikatne nacieki i nie gryzą sie te dwa kolory.

Do kremowych daliśmy fugę beżową z mapei - idealnie sie zlało w całość. A do szarości dalismy tez mapei tylko że srebrna i ta jest starsznie jasna. Teraz wziełabym ciemniejszą.

http://img713.imageshack.us/img713/4599/p1270227tile.jpg

góra to krem dół to szary

Edytowane przez amazonka22

Troszkę obawiam się tych szorstkości na tych płytkach. Wiem jak wyglądają półpolery. To już któryś półpoler na którego zwracam uwagę. Początkowo zakochałam się w affronie z paradyża, ale naczytałam się, że po jakimś czasie w te szorstkie fragmenty gresu wchodzi brud i jedyny sposób, żeby pozbyć się tego to właśnie szczotka ryżowa. Jak jest z tym stormem? Czy jest tu ktosik, kto używa tych płytek od dłuższego czasu (tj już mieszka)? Pomyślałam, że kupię z metr płytek i popróbuję z różnymi plamami.