amazonka22 24.04.2012 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 tez prosze o fotki. bo teraz sie okazuje ze tych milo jest z 10 kolorów. i dopiero teraz udało mi sie w okolicy znaleć firme która ma je na stanie. zeby mozna było porównac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 24.04.2012 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Czy te płytki trzeba impregnować? Mieszkamy już prawie 2 lata ale ostatnio dorobilismy się przeszklonej, nieogrzewanej werandy i wlasnie czegos niebrudzącego i mocnego potrzebuję. Tylko szukam plytek, z ktorymi bedzie jak najmniej problemu przy użytkowaniu, a już nie bardz pamietam, ktore trzeba impregnowac, a ktore nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malaaga 24.04.2012 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 w33497 - odpowiadam "globalnie"") Z tego co mi wiadomo impregnuje się wyłącznie gres nieszkliwiony. Te są szkliwione i nie trzeba. Więc i my nie impregnowaliśmy (jedyne zaimpregnowane u nas w domu to gres techniczny w garażu) - żadnych śladów po fudze nie ma, brud się "nie trzyma". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 08.05.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 (edytowane) Damianekkk super sa mi dzis przyszły moje gresy milo już sie nie moge doczekac az je położą Edytowane 10 Maja 2012 przez amazonka22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w33497 11.05.2012 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 amazonka22 a ja się nie mogę doczekać zdjęć Twoich płytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 14.05.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 no na pewno sie pochwale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annol 30.05.2012 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Późno, bo późno ale się wypowiem:) Mam gres milo w salonie - tylko szary. Odnośnie użytkowania: + nie widać kurzu + świetnie się myje + twardy - więc ew. upuszczenie czegoś/rysowanie piaskiem/ obcasami od szpilek odpada:) + ten półpoler .. hmm.. jak to ująć.. dodaje lekkości wnętrzu Małe minusiki: - w gumowych klapkach zdarzyło mi się poślizgnąć - uwaga na chropowatą powierzchnię - przy malowaniu się zabezpieczenie odsunęło i jak farba mi zaschła w "rowkach" to szczotką szorowałam, bo inaczej nie chciało wyleźć (co ciekawe z brudem noszonym "z zewnątrz" tego nie ma - mamy wyjście na ogród i też się nosi) malaaga z jakiej kolekcji są te twoje płytki bo nigdzie nie moge znaleźć koloru grafit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malaaga 30.05.2012 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Kolekcja Storm. Na stronie producenta grafit jest bardzo podobny do tego w rzeczywistości (chcieliśmy go wziąć do okolic kominka - jako takie odcięcie, ale pomysł upadł). Natomiast to co jest jako szary na stronie wcale nie przypomina naszego:) - tam jakoś beżowo wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 31.05.2012 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 http://img833.imageshack.us/img833/8455/img20120524002tile.jpg u nas na rzie dopiero przymiarki. zdjecie kiepskie bo robione telefonem ;/ te kremowe sa do kuchni a szare do korytarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dembin 14.06.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Damianekkk super sa mi dzis przyszły moje gresy milo już sie nie moge doczekac az je położą Amazonka i jak Twoje gresy? Napisz co o nich sądzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fantomek24 15.06.2012 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 amazonka jaka nazwe nosi ten szary gres i co to jest?> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 16.06.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 (edytowane) ten szary to milo gres storm szary. z płytek jestem mega zadowolona sa przepiękne. po prostu piękne! bardzo fajnie sie je czysci. mam zdjecia, ale znów telefonem. i nie widac ich uroku. Tylko taka jedna uwaga, bo my sie dziś naszorowalismy-niby logiczna ale jednak napisze. Miejscami płytkarz umazał je w kleju do płytek- i nie wyczyscił tego od razu. nie było widac tego jak byłu fuga umazane. dziś jak zaczęłam myc to sie przeraziłam. trzeba sie było naprawdę naszorowac w tych chropowatych miejscach. Ale to nie wazne i tak jestem mega zadowolona!! Wczoraj je zafugowaliśmy i dzis sa już piekne błyszczące czyściutkie. Na szarych w ogóle nie widac brudu- typu np piach. a o to nam cghodziło kładą je w korytarzu wstawię później ze dwa zdjęcia. ale więcej zdjęć wstawię jak odbiore aparat z naprawy http://img803.imageshack.us/img803/4271/pageyo.jpg Pierwsze zdjęcie to storm krem drugie łączenie kolorów trzecie krem- mokry Czwarte- storm szary Edytowane 17 Czerwca 2012 przez amazonka22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amandzia 02.07.2012 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Amazonka Twoje płyteczki prezentują się świetnie . Bardzo podobne do tych płytek storm krem są moje płytki ceramiczne Crema Marfil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 02.07.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 mam juz troche lepsze zdjęcia wieczorem wstawie. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupiradelko 03.07.2012 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 mam juz troche lepsze zdjęcia wieczorem wstawie. . Hej! Też zamierzamy kupić te płytki - cłly salon, jadalnia i kuchnia storm krem półpoler, wiatrołap kolor szary. Czy te płytki nie są częściowo chropowate? Niektóre półpolery tak mają, że przy dotyku są szorstkie (szczególnie na krawędziach). Jak z myciem tych płytek? Jaką fugę zastosowałaś do storm krem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 04.07.2012 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 (edytowane) Hej! Też zamierzamy kupić te płytki - cłly salon, jadalnia i kuchnia storm krem półpoler, wiatrołap kolor szary. Czy te płytki nie są częściowo chropowate? Niektóre półpolery tak mają, że przy dotyku są szorstkie (szczególnie na krawędziach). Jak z myciem tych płytek? Jaką fugę zastosowałaś do storm krem? Pozdrawiam wiec chcesz tak jak ja kuchnia- krem korytarz- szary te płytki sa delikatnie chropowate- ale chodziłam po nich boso i w skarpetach. nic sie nie zaczepia. i jak mi sie uda znaleźć zdjęcie pokaże ci na czym wygląda pólpoler. wiesz co ja je myłam zwykłym płynem za 6 zł zwykłym mopem za 15 zł. i pieknie sie błyszczały. Ja jestem zadowolona bardzo. Tylko dodam od siebie to co juz tu pisałam, być moze dla niktórych oczywiste dla nas nie było. Trzeba bardzo mocno uczulić osobe która bedzie kładła te płytki, żeby porządnie wycierać z nich klej. Bo my sie porzadnie naszorowaliśmy szczotkami ryzowymi , żeby to zeszło!!. ale mimo wsyztsko nie zmieniłabym ich. te szare mają takie bezowe delikatne nacieki i nie gryzą sie te dwa kolory. Do kremowych daliśmy fugę beżową z mapei - idealnie sie zlało w całość. A do szarości dalismy tez mapei tylko że srebrna i ta jest starsznie jasna. Teraz wziełabym ciemniejszą. http://img713.imageshack.us/img713/4599/p1270227tile.jpg góra to krem dół to szary Edytowane 4 Lipca 2012 przez amazonka22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupiradelko 05.07.2012 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Troszkę obawiam się tych szorstkości na tych płytkach. Wiem jak wyglądają półpolery. To już któryś półpoler na którego zwracam uwagę. Początkowo zakochałam się w affronie z paradyża, ale naczytałam się, że po jakimś czasie w te szorstkie fragmenty gresu wchodzi brud i jedyny sposób, żeby pozbyć się tego to właśnie szczotka ryżowa. Jak jest z tym stormem? Czy jest tu ktosik, kto używa tych płytek od dłuższego czasu (tj już mieszka)? Pomyślałam, że kupię z metr płytek i popróbuję z różnymi plamami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 05.07.2012 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 ja mam na tej samej zasadzie płytki w domu. tylko moje maja 10 lat. tez sa w takim półpolerze. i ja jakos nie mam problemu z ich czysczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupiradelko 08.07.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 A więc przeprowadziłam pierwsze próby z moim stormem w kremie. Czarna porzeczka, kawa, wino, ketchup - wszystko zeszło bez problemu i bez szorowania. Zero plam. Specjalnie wcierałam te substancje w płytkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 10.07.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 u nas tez budowa nadal trwa i na tych płytkach jest wszystko i tez sie bez problemu czysci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts