Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Renia77

Recommended Posts

• Odpowiedzi 179
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja też mam położone płytki storm krem w kuchni , korytarzu i wiatrołapie. Ładnie wyglądają. Wczoraj zaczęłam je pierwszy raz myć i po namoknięciu pojawiły się ciemne plamki. Nie mogłam ich zmyć nawet szczotą. Nie wiem czy to fuga czy klej.

• 2 weeks później...
Wiesz co my zauważylismy to w kuchni i wtedy zostało mu do połozenia połowa korytarza. Zwrócilismy mu uwage bo mąż był naprawde wściekły(pierwszy raz widziałm jak podłoge szorował ;] ) Powiedział , że obetnie mu z zapłaty. i potem miał szmatki wilgotne i od razu je czyścił- w sumie nawet nie musiał bo bardzo uważał.

u nas szorowanie pomogło, ale naprawde 3 godziny dobrego szorowania.

nie patrzył na strzałi. sam układał a wiedział ze ja jestem uczulona ,ze maja ładnie sie zgrać. i te szare połozyuł super. wygldają jak całośc i połozyłam w karo. w kuchni te bezowe to raczej nie ma rózicy w kłądzeniu one są bardzo podobne.

Dziewczyny ale ja nadal estem zadowolona.

znalazłam zdjęcie które lepiej oddaje kolor.

http://img442.imageshack.us/img442/4514/p1270231.jpg

Edytowane przez amazonka22

Podłoga w salonie - poler? półpoler? mat? - chodzi ci o parkiet, panele, gres, czy farbę do betonu??:p

Domyślam się że o gres polerowany.

Jeśli nie będziesz chodził w butach, tzn. nie wnosił, lub systematycznie usuwał piasek, to poler ci się zmatowi po 20-50 latach (tzn. wcześniej ci się znudzi i sam go wymienisz na modniejszy). Gres jest b. twardy.

Gres polerowany najłatwiej utrzymać w czystości - z gładkiego brud usunąć najłatwiej. Pamiętaj tylko że trzeba KONIECZNIE go zaimpregnować.

Edytowane przez panfotograf

ja mam w salonie połączenie gresu polerowanego (bardzo jasny) i matowego (ciemny brąz). Zdecydowanie polecam poler - nie sądzę, aby był w stanie zmatowieć z powodu normalnego użytkowania. Jest łatwy w utrzymaniu czystości - trzeba tylko solidnie wykręcać szmatę czy mopa, żeby nie zostawiały smug i będzie wtedy pięknie lśnił:) Natomiast na płytkach matowych (może dlatego, ze są bardzo ciemne) widać każdy pyłek - drugi raz już bym takich nie położyła w salonie