czupiradelko 11.07.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 u nas tez budowa nadal trwa i na tych płytkach jest wszystko i tez sie bez problemu czysci. Amazonka22, mam tylko jeszcze jedno pytanie. Jak z trzymaniem wymiarów przy tych płytkach? Nie marudzili fachowcy? Chcę wprawdzie mieć je w wymiarze 59,7x59,7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 12.07.2012 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 ten co mi je kładł na wymiary nie narzekał, mówił chyba jedynie cos ze niektóre przy krawedziech są delikatnie ścięte.- nie wiem jak to napisac. taki delikatny spadek. Mówił tez ze sa cholernie twarde, że miał problemy z cięciem ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minek 12.07.2012 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Ja też mam położone płytki storm krem w kuchni , korytarzu i wiatrołapie. Ładnie wyglądają. Wczoraj zaczęłam je pierwszy raz myć i po namoknięciu pojawiły się ciemne plamki. Nie mogłam ich zmyć nawet szczotą. Nie wiem czy to fuga czy klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 12.07.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 to klej na pewno my go szczoteczką ryzową szorowalismy i ajaxem ;] ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupiradelko 21.07.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 No i zakupiłam 48metrów kwadratowych płytek milo storm półpoler w kremie. Mam nadzieję, że nie będę żałowała tego zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 23.07.2012 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 pamiętaj o tym kleju co pisałam- bede wszystkim truła do skutku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupiradelko 24.07.2012 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Tylko pytanie jak ten klej usuwac przy kladzeniu gresu? I jak do tego zmusic "fachowców"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 24.07.2012 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Wiesz co my zauważylismy to w kuchni i wtedy zostało mu do połozenia połowa korytarza. Zwrócilismy mu uwage bo mąż był naprawde wściekły(pierwszy raz widziałm jak podłoge szorował ;] ) Powiedział , że obetnie mu z zapłaty. i potem miał szmatki wilgotne i od razu je czyścił- w sumie nawet nie musiał bo bardzo uważał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupiradelko 24.07.2012 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Dzięki za odpowiedź. Będę im tłukła do głowy, że mają na bieżąco sprzątać. Mam nadzieję, że przyjmą to do informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minek 31.07.2012 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 U mnie to czyszczenie szczotą i ajaxem nie pomogło. Ale jest ponoć jakiś środek do czyszczenia.Zgłosiłam to fachowcom.Zobaczymy co zrobią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupiradelko 31.07.2012 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Jej, mam nadzieję, że u mnie nie będzie problemów po położeniu tych płytek. Czy płytki mieliście układane zgodnie "ze strzałkami". Na płytkach w formacie 60x60 te strzałki są bardzo kiepsko widoczne. Mam nadzieję, że nasi fachowcy mnie nie zawiodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 03.08.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 (edytowane) u nas szorowanie pomogło, ale naprawde 3 godziny dobrego szorowania. nie patrzył na strzałi. sam układał a wiedział ze ja jestem uczulona ,ze maja ładnie sie zgrać. i te szare połozyuł super. wygldają jak całośc i połozyłam w karo. w kuchni te bezowe to raczej nie ma rózicy w kłądzeniu one są bardzo podobne. Dziewczyny ale ja nadal estem zadowolona. znalazłam zdjęcie które lepiej oddaje kolor. http://img442.imageshack.us/img442/4514/p1270231.jpg Edytowane 3 Sierpnia 2012 przez amazonka22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupiradelko 09.08.2012 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Po jakim czasie zmywaliście resztki od kleju? Fachman mówił, że najgorzej jak zostaną ponad dobę. Po jeszcze na drugi dzień da się je łatwo zmyć. Jakoś nie chce mi się wierzyć i kazałam na bieżąco je zmywać. Do układania naszego stromu zostało raptem tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 09.08.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 bardzo proszę zdanie i opinie: która będzie najłatwiejsza do utrzymania w czystości?Czy to prawda, że poler z czasem się "wyciera" na najbardziej "uczęszczanych ścieżkach"?Czy to prawda, że na macie najbardziej widać smugi od mycia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 10.08.2012 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 (edytowane) Podłoga w salonie - poler? półpoler? mat? - chodzi ci o parkiet, panele, gres, czy farbę do betonu?? Domyślam się że o gres polerowany. Jeśli nie będziesz chodził w butach, tzn. nie wnosił, lub systematycznie usuwał piasek, to poler ci się zmatowi po 20-50 latach (tzn. wcześniej ci się znudzi i sam go wymienisz na modniejszy). Gres jest b. twardy. Gres polerowany najłatwiej utrzymać w czystości - z gładkiego brud usunąć najłatwiej. Pamiętaj tylko że trzeba KONIECZNIE go zaimpregnować. Edytowane 10 Sierpnia 2012 przez panfotograf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 10.08.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Już było wiele wątków na temat gresu,proponuje poczytać http://forum.muratordom.pl/tags.php?tag=gres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 10.08.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 ja mam w salonie połączenie gresu polerowanego (bardzo jasny) i matowego (ciemny brąz). Zdecydowanie polecam poler - nie sądzę, aby był w stanie zmatowieć z powodu normalnego użytkowania. Jest łatwy w utrzymaniu czystości - trzeba tylko solidnie wykręcać szmatę czy mopa, żeby nie zostawiały smug i będzie wtedy pięknie lśnił Natomiast na płytkach matowych (może dlatego, ze są bardzo ciemne) widać każdy pyłek - drugi raz już bym takich nie położyła w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 10.08.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 wiesz gdzies po 2 -3 dniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawa80 14.08.2012 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 witam. naczytałam sie od was na temat affron, i się strasznie zniechęciłam, choć juz mam zamówione. druga opcja to gres milo storm krem. jaka jest róznica w cenie ? czupiradełko po ile kupowalaś te płytki?/ jesteś zadowolona???będę wdzięczna za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupiradelko 15.08.2012 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Hej! Płytki kupowałam w sklepie plytki24.pl Płaciłam 80zł z małym groszem za metr. Co do zadowolenia to trudno powiedzieć, bo dopiero je położyli. Też mi się affron beige podobał i też zostałam zniechęcona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts