Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Renia77

Recommended Posts

hej, dzięki za odpowiedż . a czy z usług tego sklepu , bo to inernetowy, jesteś zadowolona?jak długo czekałaś na dostawe? jak jakoś tych płytek , glazurnik nie marudził??bo troche się boje przez internet,ale zawsze to taniej. powiedz mi jesz`cze czym one sie różnią od affron ze są oki a ten affron taki zły. muszę podjąć decyzje , patrze na moje 3 płytki affron, które mam na próbe wzięte i nie wiem co robić. pozdr

• Odpowiedzi 179
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Amazonka22 różnica w cenie wynika z tego, że ja mam płytki 59,7x59,7, a ty 40x40. Ze sklepu jestem zadowolona. Zamówiłam w sobotę, płytki były u mnie we wtorek. Z całego zamówienia (60m2 płytki storm plus 14m2 płytek stonewood) tylko jedna płytka stonewood była pęknięta. Nie zgłaszałam reklamacji, bo się nie opłaciło. Co do jakości płytek.... Chyba są równe, bo fachowcy nie narzekali. O zgrozo po rozpakowaniu płytek miałam telefon, że ponad połowa jest uszkodzona. Moja wyobraźnia ruszyła i szybko poleciałam na budowę. Te uszkodzenia okazały się tyciusie. Np. milimetrowy odszerbienie boku płytki. Prawdopodobnie po zafugowaniu nie będzie widać. Już teraz, żeby je zobaczyć trzeba wytrawnego oka. Fachowcy poprostu nadgorliwie oglądali płytki. Efekt? Szczerze, myślałam, że wyjdzie lepiej. Moje stormy mają ciemniejsze mazie, ale może dzięki temu nie będzie widać brudu. Na razie mogłam je oglądać z daleka, bo ułożone zostały wczoraj i miałam zakaz chodzenia po płytkach póki nie zwiąże klej. niestety mój małż źle wyliczył powierzchnie (!!!) i musimy dokupić 2 metry kwadratowe płytek. Żeby były z tej samej partii chyba skorzystam z tego samego sklepu. Zdjęcia umieszczę wkrótce. :)

A co do różnicy ze affronem. Każdy affron, który macałam miał szorstką powierzchnię na brzegach płytki. I w te szorstkości podobno wchodzi brud.

ja mam na tej samej zasadzie płytki w domu. tylko moje maja 10 lat. tez sa w takim półpolerze. i ja jakos nie mam problemu z ich czysczeniem.

cze . amazonka pytanko do ciebie, piszesz ze z półpolerem nie masz problemu bo masz juz takie w domu,bo ja cały czas sie obawiam i zastanawiam nad affronem w półpolerze, widziałaś moze affrona -paradyza płytki, czy ten półpoler jakiś inny , ze tak go krytykują niektórzy?

chwalisz sobie ceramike gres???jak to sie myje?

super tez wyglądaja te plytki i nie wiem które wybrać , a czas mnie goni. affrona miałabym od razu a na milo musze czekać

poradźcie coś!!:-):(:(

a moze ci wysłac kawałeczek plytki ;> powinnam miec gdzies kawałki.

ja powiem tak. nie mamy schodów wchodzimy w butach ubłoconych i wystarczy zamiesc i przetrzec mopem. jak sie bezie uzytkowało na codzień nie wiem.

ja byłam u kolezanki która ma takie płytki matowe wyglądajace jak beton. i CODZIENNIE je szoruje szczoteczka bo wszystko wchodzi w te płytki. ja tego problemu nie mam.

mieszkac bedziemy w pażdzierniku wtedy powiem cos wiecej.

Edytowane przez amazonka22

a moze ci wysłac kawałeczek plytki ;> powinnam miec gdzies kawałki.

ja powiem tak. nie mamy schodów wchodzimy w butach ubłoconych i wystarczy zamiesc i przetrzec mopem. jak sie bezie uzytkowało na codzień nie wiem.

ja byłam u kolezanki która ma takie płytki matowe wyglądajace jak beton. i CODZIENNIE je szoruje szczoteczka bo wszystko wchodzi w te płytki. ja tego problemu nie mam.

mieszkac bedziemy w pażdzierniku wtedy powiem cos wiecej.

hehe dzięki za kawałek płytki , ale postanowiłam kupić całą na próbę,

ale chyba sie zdecyduję , bo u was fajnie wyglądają.

dzioeci rosną beda sprzątać :D

Hej! Jestem tak zalatana (małe dziecko, budowa, praca), że nie miałam czasu ściągnąć zdjęć z aparatu na kompa. Podobno mamy już fugi, ale jeszcze ich nie widziałam. Najbliższa wycieczka do nowego domku w sobotę (jestem uziemiona z małym rojbrekiem). Co do łączenia storma z woodentic, to sama o tym myślałam, ale okazało się, że jest za duża różnica w grubości obu płytek (4mm grubszy jest woodentic). Przykładałam obie płytki do siebie i naprawdę trzeba by było naddać dużo kleju na stormie, żeby to wyrównać. Wybrałam więc opcję numer dwa - stonewood (kolor SW07), który to ma tą samą grubość co storm 60x60. Wygląda to fajnie. :) Zdjęcia wkrótce, obiecuję.

Hej! Jestem tak zalatana (małe dziecko, budowa, praca), że nie miałam czasu ściągnąć zdjęć z aparatu na kompa. Podobno mamy już fugi, ale jeszcze ich nie widziałam. Najbliższa wycieczka do nowego domku w sobotę (jestem uziemiona z małym rojbrekiem). Co do łączenia storma z woodentic, to sama o tym myślałam, ale okazało się, że jest za duża różnica w grubości obu płytek (4mm grubszy jest woodentic). Przykładałam obie płytki do siebie i naprawdę trzeba by było naddać dużo kleju na stormie, żeby to wyrównać. Wybrałam więc opcję numer dwa - stonewood (kolor SW07), który to ma tą samą grubość co storm 60x60. Wygląda to fajnie. :) Zdjęcia wkrótce, obiecuję.

hej, to mnie załamałaś troche. ja nie porównywałam na zywo tych płytek, ale w opisie technicznym storm ma 9,2mm a woodenic 11,5 . musze spytac jeszcze raz fachowca czy da rade jakoś to połączyć .moze porównywałaś z tym mniejszym formattem. no ale ja my6slałąm ze różnica jest 1 mm, a tu jest ponad 2.

juz nie moge sie doczekać zdjęć ,moze mnie zainspirują. a gdzie masz położone drewnopodobne i w jakiej ilości???

Hej'!

Wczoraj widziałam moje zafugowane podłogi. Podoba mi się. Podłoga troszkę brudna, ale efekt widać. No i połączenie stormu ze stonewoodem.

[ATTACH=CONFIG]133225[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]133226[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]133227[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]133229[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]133230[/ATTACH]

I jak się Wam podoba?

super extra, chyba mamy podobny gust. jestem za tym stormem coraz bardziej , jutro zamawiam. u mnie tez tak zrobie tylko połacze z tym woodeniciem, fachpwiec mówi ze da rade , mimo różnicy grubości.

kolor twojego stonewoodem. jest zbliżony do brown z woodenic???jaką masz fuge przy nim , a jaką przy storm?

bardzo mi sie podoba twoja podłoga. pozdr