Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Renia77

Recommended Posts

Witam

Tak się składa, że jestem posiadaczką płytek milo. Płytki na korytarz są w kolorze grafit, a do kuchni w kolorze szarym. Są to płytki rektyfikowane, w półpolerze. Po roku użytkowania mogę stwierdzić, że są super. Takich płytek szukałam i nie zawiodłam się. Utrzymanie ich w czystości jest dziecinnie proste. Bardzo łatwo sie myją, zwykły mop i środek uniwersalny w zupełności wystarczają. Jak na półpoler ładnie się błyszczą. Ja swoje myję raz na tydzień, a zdarza się, że i rzadziej, a wyglądają na czyste i błyszczące. Te w korytarzu bardzo dobrze spełniają swoją rolę, gdyż nie widac na nich piachu, ani śladów butów. Jestem z nich bardzo zadowolona. W kuchni mimo, że są jasne szare to również sprawują się super. Najważniejsze, że nie są ślizgie, na czym zależało mi, ze względu na małe dziecko. Z czystym sumieniem polecam dla osób, które nie mają czasu na wieczne pucowanie podłóg ;)

Witam

Proszę o informację jaką powierzchnię miały płytki z których użytkowania jesteście zadowoleni lappato czy natural?? pozdrawiam

• Odpowiedzi 179
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

cze .moje stormy przyjechały. i mam wątpliwości ,no ale juz za późno. są dużo jaśniejsze od waszych , i od tych w skepie. wyglądają ładnie , ale zeby to było łatwe do utrzymania w czystości to wątpie. a jak u was? jak to na budowie brudzi sie i jak te stormy sie myje??nie ma tragedii???

Ja u siebie mam płytki gres z MILO nazwa Xenon krem. Uzytkuje je 2 lata i nic sie z nimi nie dzieje, wygladają pięknie. Ten półpoler nadaje takiej lekkości, przestronności. Myje je raz na tydzień , nie widać na nim brudu. Kafelkarz jak układał je to mówił ze jakościowo dobre są

Hej. Jestem nowa. Ale właśnie zastanawiam się nad płytkami z Milo. Czy mógłbyś mi przysłać zdjęcia swojej poodłogi Xenon krem?

ja jeszcze nie mieszkam ale jestemsmy tam codziennie. najgorzej było je domyc po tym jak mąź tarł gładź i kiepsko je zabezpieczył. z 10 razy myłam;/ , ale na codzień nie ma problemu. brd sie nie trzyma, piach sie łatwo zamiata ściany teraz pomalowiliśmy i jeszcze bardziej mi sie podobają :)

ja jeszcze nie mieszkam ale jestemsmy tam codziennie. najgorzej było je domyc po tym jak mąź tarł gładź i kiepsko je zabezpieczył. z 10 razy myłam;/ , ale na codzień nie ma problemu. brd sie nie trzyma, piach sie łatwo zamiata ściany teraz pomalowiliśmy i jeszcze bardziej mi sie podobają :)
.

Hej

Zastanawiam się nad płytkami Strom krem. Widziałam je w róznych sklepach i w każdym inaczej wyglądają (w niektórych są wręcz brązowe).

amazonka 22 czy mogłabyś wstawić jeszcze kilka zdjęć twojej podłogi w Storm krem? Interesuje mnie też jak one wyglądają w sztucznym świetle. Czy Ty masz format 60x60 cm? Jaki kolor ścian do tych płytek wybraliście?

cze .moje stormy przyjechały. i mam wątpliwości ,no ale juz za późno. są dużo jaśniejsze od waszych , i od tych w skepie. wyglądają ładnie , ale zeby to było łatwe do utrzymania w czystości to wątpie. a jak u was? jak to na budowie brudzi sie i jak te stormy sie myje??nie ma tragedii???

Witam

agawa80 jeśli będziesz mogła zamieść kilka zdjęć swojej podłogi w Storm krem. Będę wdzięczna.

Pozdrawiam

.

Hej

Zastanawiam się nad płytkami Strom krem. Widziałam je w róznych sklepach i w każdym inaczej wyglądają (w niektórych są wręcz brązowe).

amazonka 22 czy mogłabyś wstawić jeszcze kilka zdjęć twojej podłogi w Storm krem? Interesuje mnie też jak one wyglądają w sztucznym świetle. Czy Ty masz format 60x60 cm? Jaki kolor ścian do tych płytek wybraliście?

cze. jak ułożą to napewno sie pochwalę.ale to jeszcze troche potrwa.

one rzeczywiście mają bardzo rózne kolory , mi przywiexźli dwa różne odcienie , bo domawiałam .nawety w tym samym sklepie na dwóch różnych ekspozycjach strasznie się różnią , jakby dwie różne płytki, jedne tak jak piszesz prawie brąż, a ja mam jakby bianco, stąd tez tyle moich obaw bo wyglądają jak masto bianco. nawet mój mąż widzi różnice tzn , muszą mieć rózne kolory.

ja nie miałam różnicy w kolorach. przyszło jedną partią i wszystko pasuje. ja moge jutro "docykac więcej zdjęć. " ŚCIANY W kuchni mam pomalowane nobilesem. jesień lniana, na tym zdjęciu nie widac w ogóle koloru ;>

http://imageshack.us/a/img844/4807/p1280005t.jpg

Marta4 ja zobaczyłam pierwszy raz stormy w castoramie w łodzi i w zależności jak padało światło i gdzie je polozyłam wyglądały inaczej i mi sie to spodobał.

szukałam jak najtanszych i w jednym sklepie sie natchnęłam ze pomylili ich nazwy! w ostatniej chwili sie domysliłam bo własnie w tym sklepie zamawiałam. milo ma kilka serii i one sa dosc podobne. moze i w tym sklepie co odwiedzałaś ktoś pomieszał nazwy?

Edytowane przez amazonka22

Hej.

U Ciebie podłoga wygląda super i jeszcze bardziej podobają mi się te płytki. Ale dowiedziałam sie skąd może wynikać różnica w odcieniach tej samej płytki. Każda płytka ma trzy tonacje L , N, D (dark). Może stąd ta różnica. W zależności od tego jakie są na stanie w fabryce takie otrzymasz.

Ja chcę te płytki do przedpokoju, który jest długi, rozgałęziony i nie jest zbyt szeroki (ma trzy różne szerokości). Ponieważ światło naturalne dochodzi z sąsiednich pomieszczeń zastanawim sie czy storm krem nie będą za ciemne...? Chociaż u Ciebie nie wyglądaja na ciemne i właśnie takie dla mnie były by super.

Hej.

U Ciebie podłoga wygląda super i jeszcze bardziej podobają mi się te płytki. Ale dowiedziałam sie skąd może wynikać różnica w odcieniach tej samej płytki. Każda płytka ma trzy tonacje L , N, D (dark). Może stąd ta różnica. W zależności od tego jakie są na stanie w fabryce takie otrzymasz.

Ja chcę te płytki do przedpokoju, który jest długi, rozgałęziony i nie jest zbyt szeroki (ma trzy różne szerokości). Ponieważ światło naturalne dochodzi z sąsiednich pomieszczeń zastanawim sie czy storm krem nie będą za ciemne...? Chociaż u Ciebie nie wyglądaja na ciemne i właśnie takie dla mnie były by super.

to co piszesz o odcieniach to prawda, ja mam symbol L i sa bardzo jasne , dodatkowo tam sa cyferki u mnie 7 i 8 , u mnue 7 ciemniejsze od 8. moje płytki w porównaniu z kolorem u amazonki są dużo jasniejsze. jak bede mieć zdjęcia to wrzuce., wiec jesli kupisz z literą L napewno nie beda za ciemne. tylko ze mnie nikt nie pytał jaki odcień bym chciała, chyba bym nie miała na to wpływu, . a teraz jestem zła, bo bo jasniejsze bo jest ich mniej,beda w ganku a ciemniejsze w salonie.

100_3687.jpg100_3690.jpg

zrobiłam zdjęcie pojedyńczej płytki,na pierwszym zdjeciu to milo storm obok afrona dla porównania koloru, a na drugim zdjeciu milo , na stole :rolleyes:

Edytowane przez joliska

• 4 weeks później...

hej,

od ponad miesiaca uzytkujemy w kuchni Milo Storm, jasno-szary i musze powiedziec ze plytki sa GENIALNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

polecam bardzo bardzo.

kupilismy przez internet, nie widzac ich wczesniej na zywo. Głownie to forum zadecydowalo o tym, ze sie zdecydowalismy na nie.,

Powiem tak, pewnie gdybym zpobaczyla na zywo w sklepie nie zdecydowalabym sie, bo szukalismy czegos bardziej eleganckiego, na mega wysoki polysk. I choc wiedzialam ze ten mega wysoki polysk to nie jest super rozwiazanie, to marzylam o takich plytkach. No moze z lekkimi mazami.

Na zdjeciach tu na forum wygladalo na to, ze te mazy na plytkach sa delikatniejsze. A w rzeczywistosci sa naparwde widoczne, wpadaja lekko w beż.

Ale sa naparwde GENIALNE.

sa tak bardzo praktyczne.

W ogol enie widac na nich brudu, a dla mnie to szalenie wazne. Juz raz mialam w kuchni lytki na ktorych wszystko bylo widac.

Tak wiec czasami zastanawiam sie keidy to ja ostatnio podloge zmywalam bo wciaz jest czysta.

a to nieprawda, jak sie przyjrze to pelno kurzu na niej albo pochlapanych kropeczek, a na pierwszy rzut oka nic nie widac.

Jest naparwde cudna/

i fajnie sie prezentuje, lekko plyszczy (bo to lapatto).

No naprawde jest fajna.

Jeden z lap[szych zakupow w naszym domu.

polecamy.

a czy możemy liczyć na jakieś zdjęcia?

z góry dziekuje

hej,

od ponad miesiaca uzytkujemy w kuchni Milo Storm, jasno-szary i musze powiedziec ze plytki sa GENIALNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

polecam bardzo bardzo.

kupilismy przez internet, nie widzac ich wczesniej na zywo. Głownie to forum zadecydowalo o tym, ze sie zdecydowalismy na nie.,

Powiem tak, pewnie gdybym zpobaczyla na zywo w sklepie nie zdecydowalabym sie, bo szukalismy czegos bardziej eleganckiego, na mega wysoki polysk. I choc wiedzialam ze ten mega wysoki polysk to nie jest super rozwiazanie, to marzylam o takich plytkach. No moze z lekkimi mazami.

Na zdjeciach tu na forum wygladalo na to, ze te mazy na plytkach sa delikatniejsze. A w rzeczywistosci sa naparwde widoczne, wpadaja lekko w beż.

Ale sa naparwde GENIALNE.

sa tak bardzo praktyczne.

W ogol enie widac na nich brudu, a dla mnie to szalenie wazne. Juz raz mialam w kuchni lytki na ktorych wszystko bylo widac.

Tak wiec czasami zastanawiam sie keidy to ja ostatnio podloge zmywalam bo wciaz jest czysta.

a to nieprawda, jak sie przyjrze to pelno kurzu na niej albo pochlapanych kropeczek, a na pierwszy rzut oka nic nie widac.

Jest naparwde cudna/

i fajnie sie prezentuje, lekko plyszczy (bo to lapatto).

No naprawde jest fajna.

Jeden z lap[szych zakupow w naszym domu.

polecamy.

Przepraszam, ze dopiero teraz, ale z czasem jak zawsze problem.

Podłoga u nas prezentuje się tak:

http://img838.imageshack.us/img838/7678/dsc04232c.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img145.imageshack.us/img145/3690/dsc03931h.jpg

Uploaded with ImageShack.us

naprawde fajnie wygląda, a co to za drewno w jadalni, ładne połączenie