Marcela_a 08.11.2012 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 naprawde fajnie wygląda, a co to za drewno w jadalni, ładne połączenie to drewno to merbau. a jesli chodzi o polpoler/lappato to ja osobiscie jestem w nim zakochana. jest bardzo latwy w utrzymaniu, nie widac smug po myciu (co czasami wystepuje w polysu i macie), nie widac kurzu, ladnie delikatnie blyszczy w swietle. no mi sie polpoler bardzo podoba. ale wiadomo - rzecz gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 18.11.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 (edytowane) Marcela_a, czy połączenie gresu z podłogą z merbau masz wykonane korkiem , czy też w inny sposób. Jeśli możesz, to wklej zdjęcie zbliżenia tego połączenia. Co to za merbau ( producent ) i czy jesteś zadowolona. A teraz na temat. Wymyśliłam sobie,że położe w części salonu gres storm bianco a w dwóch miejscach " po L " położe pasy gresu storm krem. Na pozostałej części będzie merbau. Ułożyłam sobie takie połączenie w sklepie z płytkami. Wyglądało nieźle. Kupiłam- w sierpniu i czekały na połozenie.Teraz przyszedł glazurnik i okazało się,że różnica między bianco a krem jest prawie żadna. Okazało się,że bianco mamy najciemniejszy odcień a krem najjaśnieszy. Gdybym Wasze posty o ocieniach przeczytała wczesniej, to może wyszło by tak , jak chciałam. Trzeba było zmienić koncepcję. Na szczęście udało mi się wymienić krem na bianco . Glazurnik powiedział, że bardzo dobrze trzymają wymiar. Edytowane 18 Listopada 2012 przez Anad65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 29.11.2012 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 podciągam temat Może ktoś jeszcze napisze, zamieści zdjęcia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawa80 01.12.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 no, fakt , tu z odcieniami jeest problem, i spore róż ice . a ja nadal czekam na ułożenie. pytanko, chce dać ciemne fugi do storm krem, co o tym myślicie???pewnie wyglądac bedzie kiepsko, al e licza sie tez względy praktyczności czy ktoś z was widział takie rozwiązanie????lub ma u siebie???? Marcela_a, czy połączenie gresu z podłogą z merbau masz wykonane korkiem , czy też w inny sposób. Jeśli możesz, to wklej zdjęcie zbliżenia tego połączenia. Co to za merbau ( producent ) i czy jesteś zadowolona. A teraz na temat. Wymyśliłam sobie,że położe w części salonu gres storm bianco a w dwóch miejscach " po L " położe pasy gresu storm krem. Na pozostałej części będzie merbau. Ułożyłam sobie takie połączenie w sklepie z płytkami. Wyglądało nieźle. Kupiłam- w sierpniu i czekały na połozenie.Teraz przyszedł glazurnik i okazało się,że różnica między bianco a krem jest prawie żadna. Okazało się,że bianco mamy najciemniejszy odcień a krem najjaśnieszy. Gdybym Wasze posty o ocieniach przeczytała wczesniej, to może wyszło by tak , jak chciałam. Trzeba było zmienić koncepcję. Na szczęście udało mi się wymienić krem na bianco . Glazurnik powiedział, że bardzo dobrze trzymają wymiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 02.12.2012 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 no, fakt , tu z odcieniami jeest problem, i spore róż ice . a ja nadal czekam na ułożenie. pytanko, chce dać ciemne fugi do storm krem, co o tym myślicie???pewnie wyglądac bedzie kiepsko, al e licza sie tez względy praktyczności czy ktoś z was widział takie rozwiązanie????lub ma u siebie???? Ja też się zastanawiałam nad fugą. Na próbę glazurnik zrobił kawałek fugi idealnie pasującej do gresu bianco, a obok trochę ciemniejszy beżyk . Wiem ,że fuga się brudzi,ąle zdecydowałam się na tą pasująca do płytek. Za kilka dni płytki będą zafugowane, to wkleję zdjęcie. Nie wiem , jak wygladałaby fuga ciemna, położona na zasadzie kontrastu , ale też możesz spróbować na kawałku podłogi , a później fugę usunąć. Myślę,że więcej w tym temacie mogą powiedzieć osoby, które już użytkują swoje podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 13.12.2012 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 ja mam jasna fuge jeszcze jej nie szorowałam ale jak patrze na tą kucnie i szarą podłoge załuje troche ze tej szarosci nie wziełam tez do kuchni. bardzo mi sie podoba. ja mam tylko problem z dobraniem listew do tych szarych płytek. miesiac szukam po sklepach ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 08.02.2013 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 dziewczyny podciągam temat jeszcze raz, bo mamy problem, nadal nie możemy dobrac koloru listew do tych szarych podłóg . Jakie listwy wy macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawa80 01.03.2013 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 dziewczyny podciągam temat jeszcze raz, bo mamy problem, nadal nie możemy dobrac koloru listew do tych szarych podłóg . Jakie listwy wy macie? wiesz ja mam te jasne płytki , ale listwy dobierałam kolorem do ościężnic drzwi, sa w orzech i wygląda to super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 01.03.2013 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 wiesz ja mam te jasne płytki , ale listwy dobierałam kolorem do ościężnic drzwi, sa w orzech i wygląda to super A możesz wkleić zdjęcia ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawa80 02.03.2013 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 nop a tu kominek i połączenie woodenica ze stormem za bałagan i jakośc zdjec przepraszam , ale nie mieszkamy jeszcze i błoto nadworze , jak to na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 02.03.2013 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 agawa80 Faktycznie ładnie wyglądaje te listwy w kolorze drzwi. Napisz , z czego są te listwy pcv, drewno czy może są fornirowane. Jesli możesz napisz w jaki sposób je mocowaliście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawa80 02.03.2013 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 to drewno dąb, pomalowane w kolorze orzech ,pasującym do drzwi, są klejone do ściany i gdzie niegdzie gwóźdź takimikro ,niewidoczny. montował stolarz , robi podłogi i takie listwy daje do podłóg drewnianych. szczegółów nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawa80 03.03.2013 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 do posiadaczy milo storm krem ...pytanie czy tez mieliście problem z usuwaniem ,tego kleju , w sumie nie wiem co to jest, chodzi mi o to czym sa poprzekładane płytki w pudełku, takie paski kleju, gumy, .u mnie to powrzerało sie w płytki , nie wszystkie, ale jednak , i nie wiem czym to usunąć.płytki położone , chodzi sie po nich i to sie brudzi i wygląda okropnie , takie brudne pasy. pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liakon 04.03.2013 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 (edytowane) agawa80 dzięki za fotki Poprosimy o jeszcze. Planuję podobne połączenie. Z tego co widzę to masz strom krem 40x40 i woodentic mniejszy brown. Dobrze rozpoznaję? Jakie kolory i szerokosci fug zastosowalas? Nie było "problemu" z różnicą grubosci miedzy tymi plytkami? Zastanawiam się tylko nad ulozeniem gresu w karo, na dodatek chcialbym ten wiekszy 60x60. Czy nie bedzie za duzo odpadów, co doradzacie? Edytowane 4 Marca 2013 przez Liakon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawa80 04.03.2013 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 agawa80 dzięki za fotki Poprosimy o jeszcze. Planuję podobne połączenie. Z tego co widzę to masz strom krem 40x40 i woodentic mniejszy brown. Dobrze rozpoznaję? Jakie kolory i szerokosci fug zastosowalas? Nie było "problemu" z różnicą grubosci miedzy tymi plytkami? Zastanawiam się tylko nad ulozeniem gresu w karo, na dodatek chcialbym ten wiekszy 60x60. Czy nie bedzie za duzo odpadów, co doradzacie? NO NIESTETY NIE ZGADŁES. to krem ale 60\60 i duży woodenic skąd wrazenie ze mały???? no moze i byl problem ale glazurnika, jakoś tam połączył , to 2 mm różnicy podłożył klejem i tyle , nawet nie narzekał, a lubił narzekać. fugi 2mm, na podlogowym ogrzewaniu kolor orzechh do storma krem , nie pasuje idealnie ,ale chciałam ciemniejsz\e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawa80 04.03.2013 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 do woodenica czekolada, podobna przy karo wiecej odpadu, ale ciekawiej wygląda , decyzja należy do ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawa80 04.03.2013 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 ponawiam pytanie , co zrobić z tym ''klejem''??????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liakon 13.03.2013 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Hehe, duże Milo i duży Woodentic - no tak mi sie jakos wydawalo po tych fotkach. Jak możesz to wrzuć jeszcze jakies foty, moze plytki z bliska - nie miałem okazji ich nigdzie do tej pory zobaczyć. Czy ktoś w swoich rozważaniach nad płytkami Milo do kuchni (salonu, jadalni, korytarza) brał pod uwagę inne produkty. Na przykład Masto Bianco z Paradyża ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 13.03.2013 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 ponawiam pytanie , co zrobić z tym ''klejem''??????????????????????? U mnie na szczęście płytki nie są ubrudzone klejem . Mam nadzieję, że fugą też nie, chociaż to się okaże dopiero przy gruntownym myciu. Nie mogę Ci polecić jakiegoś konkretnego środka, ale wiem , że są takie które usuwają resztki kleju, zaprawy itp . Kiedyś popularny był SZOP , ale teraz napewno jest większy wybór. Najlepiej zapytaj w markecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
molen10 08.05.2013 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 WitamAnad65 czy mogę prosić o więcej zdjęć z Twoim Bianco. Muszę się zdecydować i podjąć decyzję jakie mam kłaść - Bianco czy jasny Krem. I pytanko - czy to Bianco nie jest uciążliwe w codziennym życiu. Chcę go do kuchni ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts