Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Renia77

Recommended Posts

naprawde fajnie wygląda, a co to za drewno w jadalni, ładne połączenie

to drewno to merbau.

a jesli chodzi o polpoler/lappato to ja osobiscie jestem w nim zakochana.

jest bardzo latwy w utrzymaniu, nie widac smug po myciu (co czasami wystepuje w polysu i macie), nie widac kurzu, ladnie delikatnie blyszczy w swietle.

no mi sie polpoler bardzo podoba.

ale wiadomo - rzecz gustu.

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 179
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Marcela_a, czy połączenie gresu z podłogą z merbau masz wykonane korkiem , czy też w inny sposób. Jeśli możesz, to wklej zdjęcie zbliżenia tego połączenia. Co to za merbau ( producent ) i czy jesteś zadowolona.

A teraz na temat.

Wymyśliłam sobie,że położe w części salonu gres storm bianco a w dwóch miejscach " po L " położe pasy gresu storm krem. Na pozostałej części będzie merbau. Ułożyłam sobie takie połączenie w sklepie z płytkami. Wyglądało nieźle. Kupiłam- w sierpniu i czekały na połozenie.Teraz przyszedł glazurnik i okazało się,że różnica między bianco a krem jest prawie żadna. Okazało się,że bianco mamy najciemniejszy odcień a krem najjaśnieszy.

Gdybym Wasze posty o ocieniach przeczytała wczesniej, to może wyszło by tak , jak chciałam. Trzeba było zmienić koncepcję. Na szczęście udało mi się wymienić krem na bianco . Glazurnik powiedział, że bardzo dobrze trzymają wymiar.

DSCN2187.jpg

Edytowane przez Anad65

• 2 weeks później...

no, fakt , tu z odcieniami jeest problem, i spore róż ice

. a ja nadal czekam na ułożenie.

pytanko, chce dać ciemne fugi do storm krem, co o tym myślicie???pewnie wyglądac bedzie kiepsko, al e licza sie tez względy praktyczności

czy ktoś z was widział takie rozwiązanie????lub ma u siebie????

Marcela_a, czy połączenie gresu z podłogą z merbau masz wykonane korkiem , czy też w inny sposób. Jeśli możesz, to wklej zdjęcie zbliżenia tego połączenia. Co to za merbau ( producent ) i czy jesteś zadowolona.

A teraz na temat.

Wymyśliłam sobie,że położe w części salonu gres storm bianco a w dwóch miejscach " po L " położe pasy gresu storm krem. Na pozostałej części będzie merbau. Ułożyłam sobie takie połączenie w sklepie z płytkami. Wyglądało nieźle. Kupiłam- w sierpniu i czekały na połozenie.Teraz przyszedł glazurnik i okazało się,że różnica między bianco a krem jest prawie żadna. Okazało się,że bianco mamy najciemniejszy odcień a krem najjaśnieszy.

Gdybym Wasze posty o ocieniach przeczytała wczesniej, to może wyszło by tak , jak chciałam. Trzeba było zmienić koncepcję. Na szczęście udało mi się wymienić krem na bianco . Glazurnik powiedział, że bardzo dobrze trzymają wymiar.

no, fakt , tu z odcieniami jeest problem, i spore róż ice

. a ja nadal czekam na ułożenie.

pytanko, chce dać ciemne fugi do storm krem, co o tym myślicie???pewnie wyglądac bedzie kiepsko, al e licza sie tez względy praktyczności

czy ktoś z was widział takie rozwiązanie????lub ma u siebie????

Ja też się zastanawiałam nad fugą. Na próbę glazurnik zrobił kawałek fugi idealnie pasującej do gresu bianco, a obok trochę ciemniejszy beżyk . Wiem ,że fuga się brudzi,ąle zdecydowałam się na tą pasująca do płytek. Za kilka dni płytki będą zafugowane, to wkleję zdjęcie. Nie wiem , jak wygladałaby fuga ciemna, położona na zasadzie kontrastu , ale też możesz spróbować na kawałku podłogi , a później fugę usunąć.

Myślę,że więcej w tym temacie mogą powiedzieć osoby, które już użytkują swoje podłogi.

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 3 weeks później...

do posiadaczy milo storm krem ...pytanie

czy tez mieliście problem z usuwaniem ,tego kleju , w sumie nie wiem co to jest, chodzi mi o to czym sa poprzekładane płytki w pudełku, takie paski kleju, gumy, .u mnie to powrzerało sie w płytki , nie wszystkie, ale jednak , i nie wiem czym to usunąć.

płytki położone , chodzi sie po nich i to sie brudzi i wygląda okropnie , takie brudne pasy.

pomóżcie

agawa80 dzięki za fotki :) Poprosimy o jeszcze.

Planuję podobne połączenie. Z tego co widzę to masz strom krem 40x40 i woodentic mniejszy brown. Dobrze rozpoznaję? Jakie kolory i szerokosci fug zastosowalas?

Nie było "problemu" z różnicą grubosci miedzy tymi plytkami? Zastanawiam się tylko nad ulozeniem gresu w karo, na dodatek chcialbym ten wiekszy 60x60. Czy nie bedzie za duzo odpadów, co doradzacie?

Edytowane przez Liakon

agawa80 dzięki za fotki :) Poprosimy o jeszcze.

Planuję podobne połączenie. Z tego co widzę to masz strom krem 40x40 i woodentic mniejszy brown. Dobrze rozpoznaję? Jakie kolory i szerokosci fug zastosowalas?

Nie było "problemu" z różnicą grubosci miedzy tymi plytkami? Zastanawiam się tylko nad ulozeniem gresu w karo, na dodatek chcialbym ten wiekszy 60x60. Czy nie bedzie za duzo odpadów, co doradzacie?

NO NIESTETY NIE ZGADŁES. to krem ale 60\60 i duży woodenic

skąd wrazenie ze mały????

no moze i byl problem ale glazurnika, jakoś tam połączył , to 2 mm różnicy podłożył klejem i tyle , nawet nie narzekał, a lubił narzekać.:lol2: fugi 2mm, na podlogowym ogrzewaniu

kolor orzechh do storma krem , nie pasuje idealnie ,ale chciałam ciemniejsz\e

• 2 weeks później...

Hehe, duże Milo i duży Woodentic - no tak mi sie jakos wydawalo po tych fotkach. Jak możesz to wrzuć jeszcze jakies foty, moze plytki z bliska - nie miałem okazji ich nigdzie do tej pory zobaczyć.

Czy ktoś w swoich rozważaniach nad płytkami Milo do kuchni (salonu, jadalni, korytarza) brał pod uwagę inne produkty. Na przykład Masto Bianco z Paradyża ?

ponawiam pytanie , co zrobić z tym ''klejem''???????????????????????

U mnie na szczęście płytki nie są ubrudzone klejem . Mam nadzieję, że fugą też nie, chociaż to się okaże dopiero przy gruntownym myciu.

Nie mogę Ci polecić jakiegoś konkretnego środka, ale wiem , że są takie które usuwają resztki kleju, zaprawy itp . Kiedyś popularny był SZOP , ale teraz napewno jest większy wybór. Najlepiej zapytaj w markecie.

• 1 month później...

Witam

Anad65 czy mogę prosić o więcej zdjęć z Twoim Bianco. Muszę się zdecydować i podjąć decyzję jakie mam kłaść - Bianco czy jasny Krem. I pytanko - czy to Bianco nie jest uciążliwe w codziennym życiu. Chcę go do kuchni ...