gawkat 28.07.2013 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Anad65 Moje płytki też mają strukturę jak lappto. Niczym ich nie impregnowałam bo nie ma takiej potrzeby. Cały czas się zastanawiam skąd macie takie problemy. Ja też jak Marcela_a wczoraj na kolanach jechałama na podłodze w poszukiwaniu brudu i naprawdę nie mam się czego przyczepić. A uwaga dla gawkat - jeśli masz plamy to najpewniej po kleju lub fugowaniu. U mnie robotnik uważał jak kładł, więc po kleju nie miałam dużo plam, ale tam gdzie lekko wylazł, to była masakra z doszorowaniem - swzczotka ryżowa i tarcie - do dziś nie wszędzie zeszły, ale w takim akurat miejscach, że nie widać to olałam. Po fugowaniu też niestety wlazło w nierówności, a że mi kładł fugę metodą zacierania całej płytki, to po robotach była masakra. Już nie wiem czy 20 czy więcej razy myłam podłogę i cały czas wyłaziło białe. Niestety to trzeba też szczotą usunąć, ale później już będzie ok. Ja to też octem jechałam, jak już było prawie starte. No ale teraz, tak jak pisałam wcześniej. Wszystko jest OK i jestem zadowolona:) dzięki za rady. Przeczekam więc, może jak umyję jeszcze ze 20 razy i wyszoruję szczotą te wszystkie plamy (z kleju, fugi itp.), to też będą już bezproblemowe.Oby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnieszkaAtena 29.07.2013 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Ja mam te płytki matowe i jestem zadowolona. Generalnie po domu chodzimy w kapciach lub na boso i nie mam problemu z utrzymaniem czystości płytek. Codziennie przecieram na mokro kuchnię - ale przecieram naprawdę bez użycia siły i marnowania czasu - i jest OK. Częśc płytek mam przy wejściu do mieszkania i tu faktycznie trzeba położyć jakiś kawałek dywaniku czy czegoś, bo jak będą mokre buty to brud będzie wchodził, ale też nie jest to tragedia jak piszą koleżanki wyżej. Wiadomo, że płytki gładkie będą łatwiejsze w utrzymaniu. Ja, jak narazie nie zaminiłabym tych płytek na żadne inne. Wygląd ma dla mnie decydujące znaczenie i nadal twierdzę, że są piękne. Widziałam już chyba płytki wszystkich firm w tonacji bianko i żadne mi się nie spodobały tak bardzo jak te. Tak więc jak narazie JESTEM ZA. Jeśli chodzi o fugę, to radzę od razu zaimpregnować dobrym preperatem (np. HG) i nie będzie się w żadnym wypadku brudzić. Możesz coś powiedzieć o tym środku HG? Jak się go stosuje? Trzeba płytki zabezpieczyć przed stosowaniem go? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
molen10 29.07.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 HG kupiłam w Castoramie.Niestety jest to jeden z najdroższych tego typu preparatów, ale w jasną fugę moim zdaniem trzeba zainwestować. Nakładanie jest bardzo proste - dołączona jest pipetka, którą trzeba nanieść praparat na fugę. Producent wszystko opisał na pudełku. Przed zastosowaniem oczywiście fugi muszą być umyte i czyste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 30.07.2013 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Czy zaimpregnowana fuga róźni się wyglądem od nie impregnowanej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
molen10 31.07.2013 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Jest o ton ciemniejsza, (lekko ciemniejsza) ale dla mnie to zbawienie, bo fuga po położeniu okazała się za jasna i był dramat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolcia315 08.08.2013 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Witam serdecznie..szukam odpowiedniego odcieniu milo storm szary ... czy możecie napisać w jakich odcieniach są Wasze płytki ? np. L1, D7 ?!szuakam od tygodni i nie sądziłam że to bęzie takie męczące..z góry bardzo Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igaiga 01.09.2013 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Witam wszystkich użytkownikówPrzymierzam się do kupna płytek STORN MILO SZARY LAPATO półpoler i bardzo podobają mi się płytki u pani w kuchni są prze.....piękne i takie eleganckie do tych białych mebelków w kuchni.Mam pytanie czy płytki STORN MILO SZARY LAPATO różni się od płytki STORN SZARY LAPATO? pytam ,ponieważ bardzo podobają mi się te płytki szare z maziajami białymi i beżowymi takie jak u pani w kuchni a ja oglądałam na żywo w macie a nie widziałam w półpolerze,ponieważ nie było ich na stanie w sklepie.Mam również pytanie jakiej fugi (kolor)użyć do tych płytek. Pozdrawiam iga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawkat 12.09.2013 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 półpoler to kwestia wyboru wykończenia chyba a nie koloru. Ja wzięłam gres szkliwiony, żeby nie musieć go impregnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loni 21.10.2013 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Witam wszystkich użytkowników Przymierzam się do kupna płytek STORN MILO SZARY LAPATO półpoler i bardzo podobają mi się płytki u pani w kuchni są prze.....piękne i takie eleganckie do tych białych mebelków w kuchni. Mam pytanie czy płytki STORN MILO SZARY LAPATO różni się od płytki STORN SZARY LAPATO? pytam ,ponieważ bardzo podobają mi się te płytki szare z maziajami białymi i beżowymi takie jak u pani w kuchni a ja oglądałam na żywo w macie a nie widziałam w półpolerze,ponieważ nie było ich na stanie w sklepie.Mam również pytanie jakiej fugi (kolor)użyć do tych płytek. Pozdrawiam iga Przecież Milo to nazwa firmy! lapato to inaczej półpoler właśnie, taki rodzaj powierzchni. Półpolerów również się nie impregnuje gdyż też jest szkliwiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olenka84 21.10.2013 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 mamy powierzchnie lepatto. Napawde jestem bardzo zaskoczona waszymi komentarzami, bo u nas od początku zero problemów i mimo ze mieszkamy jzu prawie rok to co tydzień jak sprzątam powtarzam do siebie, ze uwielbiam te plytki )))))))) mielismy super ekipe która kladla podłogi wiec zadnych smug, ,zaciekow po fudze nie było. tak wiec podloga od początku jest bezproblemowa. Marcela, jaki masz odcien swoich płytek w kuchni. Widzę, ze jest to Storm szary lappato, ale czy L, N czy D? Bardzo proszę o odpowiedz bo jutro musze zamówic odcień i naprawde nie wiem... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Źurawinka1719511805 23.10.2013 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Witam Wczoraj przyszły do mnie płytki STORM SZARY. W zasadzie nie wybierałam odcienia, ale są D9. Trafiły mi się idealne ... takie jak chciałam. Mają poświaty beżu, brązu a o to mi przede wszystkim chodziło. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olenka84 23.10.2013 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Witam Wczoraj przyszły do mnie płytki STORM SZARY. W zasadzie nie wybierałam odcienia, ale są D9. Trafiły mi się idealne ... takie jak chciałam. Mają poświaty beżu, brązu a o to mi przede wszystkim chodziło. Pozdrawiam Zurawinka, ja wczoraj oglądalam na magazynie odcien L- i tez mi sie podobały. Zamowienie juz poszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankaban 21.05.2014 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 Wznawiam temat, napiszcie proszę jakie macie doświadczenia jeżeli chodzi o płytki Ceramiki Gres Storm Szary. Chodzi mi o czyszczenie tych płytek. Przeczytałam cały temat i opinie są podzielone, jedni mówią że czyści się świetnie, nie widać bardzo brudu, a inni wręcz odwrotnie. Może Wasze kolejne komentarze rozwieją moje wątpliwości i wreszcie zdecyduję się na te płytki. A może ktoś ma inny pomysł na szare jasne płytki do przedpokoju i do kuchni w bloku-napiszcie producentów i nazwę kolekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 22.05.2014 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Ja mam u siebie storm bianco. Mieszkam od marca. NIe mam z nimi problemu. Nie zauważyłam,żeby się jakoś szczególnie brudziły, ale ja te płytki mam w salonie. Wiadomo,że w wiatrołapie brudzi się bardziejA takie http://www.tubadzin.pl/pl/kolekcje/inspiracje/floors_60x60.html/kID/34/Bunkyo/ mam w łazience. Są dość ciemne i pomazane. Też półpoler. i są ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankaban 28.05.2014 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 (edytowane) Hmm, zdecydowałam się na storm jasny szary lappato. Zamawiać przez internet czy kupić osobiście w sklepie? Edytowane 28 Maja 2014 przez ankaban Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankaban 16.06.2014 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 (edytowane) A może lepiej matowe stormy kupić, ktoś podpowie? Może będą lepsze w utrzymaniu? Edytowane 16 Czerwca 2014 przez ankaban Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankaban 06.08.2014 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Ostrzegam przed tymi płytkami, kupiłam je, są ładne ale ich czyszczenie to masakra. Nie mogę domyć tych płytek, tego brudu z kleju albo z fug, albo z pyłu-bo miałam mieszkanie gipsowane, który znajduje się w szczelinach tych płytek. Kupiłam szop atlasu - kwas widzę że rozpuszcza ten bud ale mam wrażenie (może mylne) że robią się jakieś przebarwienia no i nie są tak błyszczące jak na początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matyldysława 07.08.2014 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Potrzebuję porady dotyczącej wyboru płytek. tradycyjnie do holu i kuchni w tym samym odcieniu. Wiadomo żeby jak najmniej było na nich widać brud. dużo przeglądałam wątków i już się pogubiłam sama nie wiem co wybrać. Doradźcie. Wiem że chce półpoler. Zastanawiałam się między crema marfil lappatto paradyż ( na temat których nie znalazłam zbyt wyczerpujących wypowiedzi) lub milon xenon crema. Chce żeby te płytki były gładki a nie takie szorstkie. Czekam na doradztwo a może ktoś użytkuje inny płytki które poleca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawkat 07.08.2014 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Ostrzegam przed tymi płytkami, kupiłam je, są ładne ale ich czyszczenie to masakra. Nie mogę domyć tych płytek, tego brudu z kleju albo z fug, albo z pyłu-bo miałam mieszkanie gipsowane, który znajduje się w szczelinach tych płytek. Kupiłam szop atlasu - kwas widzę że rozpuszcza ten bud ale mam wrażenie (może mylne) że robią się jakieś przebarwienia no i nie są tak błyszczące jak na początku. ja mam nieustająco ten sam problem i nienawidzę tych płytek za to, bo mam ciągle brudno w domu. Płytkach, który mi wymieniał jedną płytkę polecił czyścić gąbką i faktycznie, jak on przejechał gąbką do naczyń wokół fugi, którą miał położyć, było tam jaśniej ale ja dziękuję myć tyle m na kolanach gąbką Dlatego tu zaglądam z nadzieją, że ktoś odkrył coś, czym można by to bez trudu czyścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 07.08.2014 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Nt. lapatto: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?147744-Gres-lappato-lapatto&highlight=lappato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts