rafslusarczyk 21.01.2004 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 czy ktoś posiada lub wykonywał ogrzewanie podjazdu. Myślę o wężownicy z glikolem zatopionej w podjeżdzie i podgrzewanej przez wymiennik płytowy. jak to może się sprawować rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.01.2004 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 czy ktoś posiada lub wykonywał ogrzewanie podjazdu. Myślę o wężownicy z glikolem zatopionej w podjeżdzie i podgrzewanej przez wymiennik płytowy. jak to może się sprawować rafał Jeśli bys potrzebował to f-a elektra czy jakos tam robi ogrzewania podłogowe elektryczne a takze podgrzewanie podjazdów ,schodów itp. jutro sprawdzę i postaram sie dać znac. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 21.01.2004 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 interesuje mnie raczej (tylko) opcja z wążownicą - glikol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.01.2004 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 ciekawy pomysł, tylko co z tym zrobisz latem ? chyba, że zawór i ogrzewać basen, bo na podjeździe to opony się rozpłyną wejdź tu : http://www.hepworth.pl/ http://www.kisan.pl/ mają takie rurki do ogrzewania szklarni, ale szczegółów nie czytałem bo nie mam szklarni, a na taki pomysł jak Twój nie wpadłem. Cz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 22.01.2004 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 ale dlaczego latem będzie problem? myślałem o zamontowaniu rur w ziemi na minimum głębokości (x)tylko jaki rozstaw i srednica rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szeryf13 07.03.2005 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Poszukuje elektrycznych mat do podgrzewania podjazdu. Czy ktoś ma namiary na firmy sprzedające takie maty? Czy ktoś ma zainstalowane takie podgrzewanie i jak się sprawdza? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 08.03.2005 01:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Mam do sprzedania kable Devi, dwustronnie zasilane.Do tego termostaty.Są typowe na zewnątrz, właśnie na podjazdyZastosowanie można sprawdzić, na http://www.devi.plChętnych zapraszam na priv.Oddam za połowę ceny, całkiem nowe w opakowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.03.2005 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 pomysl nieglupi ale drogi faktycznie jak kogos stac to dobre rozwiazanie aby nie musiec odsniezac tylko trzeba odpowiednio zaprojektowac, tak, aby to cos w ogole moglo dzialac ( wiesz mozesz np dac za cienki wezyk i sie okaze, ze mimo wysokiej temperatury glikolu, nie wystarcza to do roztopienia sniegu) wiesz obliczenia zwiazane z nieustalona wymiana ciepla , bilans energrtyczny te sprawy- jak cos to sluze pomoca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAK 14.03.2005 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Ja myslałem o położeniu w podjeździe (w betonie lub pod brukiem) wielu rurek PVC - w Castoramie niebieskie fi25mm, ok 2 zł za mb i przepuszczeniu przez nie - może dodatkowym wentylatorem- powietrza z wyrzutni wymuszonej wentylacji. To sam tyczy się chodnika przed domem. Chodzi mi raczej o niedopuszczenie do oblodzenia, bo i tak będę odśnieżał. Ciepło będzie za darmo, ale czy go starczy i jak gęsto ułożyć rurki? CO WY NA TO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.03.2005 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 tak jak napisalemtrzeba to dokladnei wyliczyctak aby cieplo dostarczane przez rurki pokrywalo co najmnej straty cieplne do otoczenia+ w rozsadnym czasie rozpuscilo lod, snieg co do idei "za dramo" to koszt energii na wentylator przy tak malej srednicy rurki moze byc spory (opory przeplywu razy natezenie przeplywu/sprawnosc wentylatora= mniej wiecej mocy wentylatora) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAK 14.03.2005 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 leon_z_katowic, Nie myślałem o przepuszczeniu całego powietrza przez jedną rurkę ale o wypuszczeniu z rury/kanału wentylacyjnego wielu rurek (tak jak w starodawnych kotłach parowych). Oczywiście opór będzie, ale mniejszy niż gdyby pchać wszystko jedną rurką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lorak86 03.04.2017 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 No i zrobił ktoś ogrzewany podjazd?Albo glikolem albo powietrzem z wyrzutni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts