olika 12.02.2010 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Mam taki banalny problem, czym czyscic indkucje. Kupilam juz specjalny srodek do plyt ceramicznych ale daje on takie jakby zatarcia i plyta po umyciu wcale sie nie swieci ladnie tylko taka jest jakby matowa. Probowalam plynem do naczyn, plynem do mycia i do okien, generalnie efekt ten sam, i zastanawiam sie czy to tak ma byc ? czy ja czegos nie wiem o czyszczeniu plyt indukcyjnych Co poelcacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 13.02.2010 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Ja czyszczę samą wodą a jak są plamy to płynem do mycia naczyń i jest ok, nie ma żadnego matowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 13.02.2010 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 uzywam mleczka do czyszczenia lub wody z płynem do zmywawnia naczyń. Ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwa_P 13.02.2010 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 preparaty przeznaczone do czyszczenia plyt ceramicznych W5 Ceramic Cleaner z Lidl'a oraz Ceram-Fix firmy Barwa z Makro, do tego gabka oraz papierowe przescieradla, ktore kupuje w rolce w sklepie medycznym, ewentualne papierowy recznik, ale ten ostatni niechetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatek751 13.02.2010 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Ja swoją czyszczę płynem do mycia naczyń, jak jest mocno zabrudzona żyletka, a poleruję wodą z dodatkiem octu i pięknie lśni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artjoltom 13.02.2010 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Woda z octem . Wszystko Ci wyczyści(nie tylko indukcję), zero smug. Gorzej jeśli nie lubisz tego specyficznego zapaszku Chociaż i tak polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
superiwona 13.02.2010 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 W5 Ceramic Cleaner z Lidl'a popieram!!! te produkty są naprawde świetne. Od 7 lat mam indukcję, na początku w bloku, teraz w domku, przetestowalam wszystko, ale chemia z Lidla naprawdę działa. pozdawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olika 13.02.2010 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Sluchajcie! Nie wiem jak srodki z lidla ale na pewno zakupie, natomiast mialam pod reka ocet i cudo! wreszcie moja indukcja blyszczy i zero smug Takze wszystkim polecajacym ocet dziekuej, chyba kupe sobie spryskiwacz do octu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela_ap 13.02.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 podejrzewam, ze płyn do szyb da ten sam efekt co ocet a zapach zdecydowanie lepszy ja uzywam środka Dr Beckmann do czyszczenia płyty i wycieram ściereczka z mikrofibry, zadnych smug nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwa_P 13.02.2010 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Sluchajcie! Nie wiem jak srodki z lidla ale na pewno zakupie, natomiast mialam pod reka ocet i cudo! wreszcie moja indukcja blyszczy i zero smug Takze wszystkim polecajacym ocet dziekuej, chyba kupe sobie spryskiwacz do octu W Lidl'u jest takze preparat z octem. Nie probowalam go, ale moze nie smierdzi jak woda z octem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewe 17.02.2010 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 polecam mój sposób: myje srodkiem do indukcji wycieram a potem leciutko wilgotną szmatka z mikrofibry. Rewelacja zero smug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 17.02.2010 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Ja ostatnio czyszczę moją płytę ceramiczną (ale pewnie do indukcji tez się nadaje) czyms takim i jestem pod wrazeniem - płyta lsni, zadnych smug. Wygląda jak nowa. http://www.allegro.pl/item831198425_oro_do_plyt_ceramicznych_i_stali_nierdzewnej.html [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 17.02.2010 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Kupcie sobie gabkę do mycia indukcji. Vileda ma takie, w Lidlu tez widziałam. Z jednej strony jest ostra, tą stroną najpierw się myje. Druga strona jest z irchy, tą stroną polerujemy. Do mycia używam zwykłego płynu do naczyń. Czasem psiknę płynem do szyb, albo jakimś specyfikiem do płyt. Sie błyszczy, że łooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytka121 17.02.2010 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 witam,ja swoja siemensa czyszcze tym http://nowe.euro.com.pl/produkty-czyszczace2/opis-dr-beckmann-srodek-do-plyt-ceramicznych.bhtml#content_3c nabyłam jak kupowałam płyte w rtv euro agd i jestem zadowolona. wystarczy recznik papierowy kilka razy przetrzec i sam odparowuje. nie zostawia smug, stare zabrudzenia takze usuwa. jestem bardzo z niego zadowlonona. moze i kosztuje wiecej ale jest bardzo wydajny. mi wystarcza na 2 miesiace przy codziennym uzytkowaniu. pozdrawiam,edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina81 08.11.2010 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 preparaty przeznaczone do czyszczenia plyt ceramicznych W5 Ceramic Cleaner z Lidl'a oraz Ceram-Fix firmy Barwa z Makro, do tego gabka oraz papierowe przescieradla, ktore kupuje w rolce w sklepie medycznym, ewentualne papierowy recznik, ale ten ostatni niechetnie. moja płyta gazowa Teki ma taką stal, że nie mogłam jej tak wyczyścić, by nie było smug, odkryłam W5 Ceramic Cleaner i w końcu płyta jest bez smug! super produkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 09.11.2010 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 A czy Wasze indukcje są czarne, czy może ktoś ma białą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 30.01.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Wypróbowałam wiele - W5 z Lidla, oliwkę, różne płyny i zawsze zostawały jakieś smugi. Najlepszy okazał sie AJAX kitchen (odtłuszcza, usuwa przypalenia) - z takim dozownikem jak płyn do mycia szyb. Jest też REWELACYJNY podczas czyszczenia piekarnika - zdecydowanie polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 31.01.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 ja czyszcze indukcje wodą z ludwikiem, potem przecieram czystą scierką i ścierką do sucha. W razie wiekszych zabrudzen w5. Jest bardzo dobry. Wystarczy po nim do sucha przetrzec ścierką lub papierem i płyta błyszczy, bez smug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
4aneczka 08.09.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Witam, jestem posiadaczką białej płyty ceramicznej firmy Gorenje http://albatros-rtv.totu.pl/produkty/51400-plyta-indukcyjna-gorenje-it-6-syw , niestety czyszczenie to nie lada wyczyn, ale znalazłam i na to sposób. Po każdym użyciu kiedy płyta już wystygnie, zeskrobuję specjalną skrobaczką z metalowym ostrzem przypalone resztki jedzenia (najlepiej najpierw spryskać płytę wodą z płynem do mycia naczyń i odczekać kilka minut), potem szoruję szorstką stroną gąbki z mleczkiem CIF lub czymś podobnym, mzywam dokładnie wodą, tak aby nie było śladów środka szorującego na płycie, i jeżeli są jeszcze jakieś zabrudzenia (a zazwyczj są na tych białych okręgach oznaczenia pól grzejnych, bo z tej farby ciężko cokolwiek schodzi), to spryskuję silnym roztworem chloru (lub innego wybielacza) i pozostawiam na około 30 min. Potem dokładnie zmywam wodą i viola! GOTOWE!!! Nie ma już żadnych śladów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 08.09.2011 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 CIF, wybielacz, szorowanie? O rany.... No i reklama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts