AmberWind 08.09.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Witam, jestem posiadaczką białej płyty ceramicznej firmy Gorenje http://albatros-rtv.totu.pl/produkty/51400-plyta-indukcyjna-gorenje-it-6-syw , niestety czyszczenie to nie lada wyczyn, ale znalazłam i na to sposób. Po każdym użyciu kiedy płyta już wystygnie, zeskrobuję specjalną skrobaczką z metalowym ostrzem przypalone resztki jedzenia (najlepiej najpierw spryskać płytę wodą z płynem do mycia naczyń i odczekać kilka minut), potem szoruję szorstką stroną gąbki z mleczkiem CIF lub czymś podobnym, mzywam dokładnie wodą, tak aby nie było śladów środka szorującego na płycie, i jeżeli są jeszcze jakieś zabrudzenia (a zazwyczj są na tych białych okręgach oznaczenia pól grzejnych, bo z tej farby ciężko cokolwiek schodzi), to spryskuję silnym roztworem chloru (lub innego wybielacza) i pozostawiam na około 30 min. Potem dokładnie zmywam wodą i viola! GOTOWE!!! Nie ma już żadnych śladów. o matko Moja plyte traktuje jakimkolwiek plynem na kuchenne zabrudzenia, a smugi doskonale schodza po przetarciu indukcji plynem do szyb i recznikiem papierowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 09.09.2011 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Witam, jestem posiadaczką białej płyty ceramicznej firmy Gorenje http://albatros-rtv.totu.pl/produkty/51400-plyta-indukcyjna-gorenje-it-6-syw , niestety czyszczenie to nie lada wyczyn, ale znalazłam i na to sposób. Po każdym użyciu kiedy płyta już wystygnie, zeskrobuję specjalną skrobaczką z metalowym ostrzem przypalone resztki jedzenia (najlepiej najpierw spryskać płytę wodą z płynem do mycia naczyń i odczekać kilka minut), potem szoruję szorstką stroną gąbki z mleczkiem CIF lub czymś podobnym, mzywam dokładnie wodą, tak aby nie było śladów środka szorującego na płycie, i jeżeli są jeszcze jakieś zabrudzenia (a zazwyczj są na tych białych okręgach oznaczenia pól grzejnych, bo z tej farby ciężko cokolwiek schodzi), to spryskuję silnym roztworem chloru (lub innego wybielacza) i pozostawiam na około 30 min. Potem dokładnie zmywam wodą i viola! GOTOWE!!! Nie ma już żadnych śladów. Gdybym miała dokonywać takich zabiegów chyba wolała bym jeść w mc donaldzie . Zeskrobywanie ? Co ty skrobiesz ? Jecie z tej płyty czy co ? I ten cif do szyby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 09.09.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Witam, jestem posiadaczką białej płyty ceramicznej firmy Gorenje http://albatros-rtv.totu.pl/produkty/51400-plyta-indukcyjna-gorenje-it-6-syw , niestety czyszczenie to nie lada wyczyn, ale znalazłam i na to sposób. Po każdym użyciu kiedy płyta już wystygnie, zeskrobuję specjalną skrobaczką z metalowym ostrzem przypalone resztki jedzenia (najlepiej najpierw spryskać płytę wodą z płynem do mycia naczyń i odczekać kilka minut), potem szoruję szorstką stroną gąbki z mleczkiem CIF lub czymś podobnym, mzywam dokładnie wodą, tak aby nie było śladów środka szorującego na płycie, i jeżeli są jeszcze jakieś zabrudzenia (a zazwyczj są na tych białych okręgach oznaczenia pól grzejnych, bo z tej farby ciężko cokolwiek schodzi), to spryskuję silnym roztworem chloru (lub innego wybielacza) i pozostawiam na około 30 min. Potem dokładnie zmywam wodą i viola! GOTOWE!!! Nie ma już żadnych śladów. to ja propponuję zacząć używać garnków i patelni będzie znacznie lepiej, łatwiej, czyściej i pewnie smaczniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 09.09.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 o matko Moja plyte traktuje jakimkolwiek plynem na kuchenne zabrudzenia, a smugi doskonale schodza po przetarciu indukcji plynem do szyb i recznikiem papierowym Robię dokładnie tak samo, płyn do szyb W5 i wszystko lśni:) A przypalone jedzenie?? Jakoś na płycie mi się jeszcze nie zdarzyło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 09.09.2011 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 ja mam mleczko do indukcji mr musclesuper jest, smugi nie zostają nawet jak zapale światło w okapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 10.09.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Moją płytę traktuję normalnie szmatą i wodą, ew. płynem do szyb. Płytę użytkuję od roku ale chyba dopiero dwa razy użyłam mleczka do płyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonkaD 12.09.2011 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Ja myłam płytę płynem do mycia szyb i było ok, ale lepiej schodzi brud po specjalnie do płyt przeznaczonym mleczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 14.09.2011 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Przyzwyczajona użytkowaniem poprzedniej płyty ceramicznej na początku czyściłam indukcję Cifem oraz płynem do mycia szyb, ale zostawały ślady (mazy). Po jakimś czasie zauważyłam, że do indukcji wystarczy sama woda - na mojej nie zostawia żadnych smug, natomiast płyny - tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts