Wojciech Majda 13.02.2010 01:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Tak się zastanawiam, czy na domu zbudowanym w technologii glinosłomobeli może piąć się bluszcz? Chcę go na ścianie, bo bluszcz jest dobrą i tanią izolacją. Mam tylko opory, czy tynk nie byłby powoli pochłaniany przez bluszcz. Proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 14.02.2010 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Witaj ! Z tego co wiem, bluszcz osusza ściany. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Majda 15.02.2010 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 No racja osusza, tylko czy nie uzna tynku glinianego za glebę i zamiast korzeni czepnych nie wytworzy normalne korzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 15.02.2010 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Witaj ! Z bluszczem i winem lekcje przerabiam od wielu lat, ale na to pytanie ani ja, ani znajomi nie umiemy odpowiedzieć.Wydaje mi się, że zależy to od składu gliny. Jeśli znajdzie w glinie jedzonko to prawdopodobnie może się ukorzenić. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts