sylwiaradek 13.02.2010 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Witam w tym temacie chciałabym poruszyć temat podłogówek. Najbardziej liczę na opinie osób, które mają w swoich domach podłogówkę. Chciałabym wiedzieć jakie podłogi kładziecie na podłogówkę. Czy podłogówka jest w całym domku czy tylko jej części?Zapraszam do wspólnej wymiany doświadczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 13.02.2010 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Litości. Trochę wysiłku i poczytania forum. Temat powtarza się regularnie co kilka dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 13.02.2010 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Litości. Trochę wysiłku i poczytania forum. Temat powtarza się regularnie co kilka dni.spokojnie - zaraz pojawi się Cieszynianka i wspomoże linkami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 13.02.2010 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 A ja radziłbym Ci liczyć na opinie TYLKO tych którzy mają podłogówkę...Jest tu parę osób które wiedzą lepiej, zawsze i wszystko tylko własnych doświadczeń nie mają. Ewentualnie sami sprzedają g........ no dobra już nic nie mówię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 13.02.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Tak, jak pisał poprzednik nie sugeruj się opiniami osób, które słyszały, że ....... , tylko doświadczeniami posiadaczy tego patentu. Wątków jest multum, ale ten chyba jest najbardziej właściwy: http://forum.muratordom.pl/czy-jest-ktos-niezadowolony-z-podlogowki-wodnej,t58276.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 13.02.2010 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 A tu jeszcze o "nawierzchni" podłogówki" http://forum.muratordom.pl/co-na-podlogowke,t140140.htm http://forum.muratordom.pl/co-na-podloge-w-salonie,t37244.htm http://forum.muratordom.pl/panele-podlogowe-a-ogrzewanie-podlogowe,t62395.htm http://forum.muratordom.pl/panele-na-podlogowke,t174707.htm Miłego czytania, łikend z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danka z Poznania 14.02.2010 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Ja się chyba nadaję bo mam podłogówkę już drugi sezon Powiem tak .....podłogówka jest super.!!!! Zapomniałam co to zimne nogi .Oszczędzasz na ciepłych skarpetach i kapciach Rano wstajesz i biegasz sobie na boso po domku wesoło śpiewając " ach jak przyjemnie..." W dwóch pokojach mam tylko kaloryfer i nie jest już tak przyjemnie. Są to jednak sypialnie i to mi odpowiada. Lecz mały dywanik przy łóżku jest wskazany.Reszta pomieszczeń to tylko podłogówka i jes Miło Jednak w salonie wykonawca namówił mnie na jeden grzejnik .Teraz się z tego cieszę .Nie było mnie dwa dni w domu ,po przyjeżdzie odkręciłam grzejnik i temperatura szybciej wzrosła. Jest jeszcze chyba najważniejsza sprawa ....Rachunki za gaz w porównaniu z osobami ,które mają C.O. SĄ O WIELE MNIEJSZE !!!! I to jest mały sukces Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert8888 14.02.2010 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Witam w tym temacie chciałabym poruszyć temat podłogówek. Najbardziej liczę na opinie osób, które mają w swoich domach podłogówkę. Chciałabym wiedzieć jakie podłogi kładziecie na podłogówkę. Czy podłogówka jest w całym domku czy tylko jej części? Zapraszam do wspólnej wymiany doświadczeń. w części domu a na niej gres polerowany - jak dla mnie ok, spełnia zadanie i grzeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 14.02.2010 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 czy wy ludzie potraficie czytać czy trzeba zaśmiecać forum, sto siedemdziesiątym siódmym wątkiem o podłogówce wystarczy kliknąć jeden z linków które podała cieszynianka, tak trudno to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyk123 14.02.2010 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Jest jeszcze chyba najważniejsza sprawa ....Rachunki za gaz w porównaniu z osobami ,które mają C.O. SĄ O WIELE MNIEJSZE !!!! I to jest mały sukces Serdecznie pozdrawiam Rotfl, chyba każdy ma C.O. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinok 14.02.2010 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Jest jeszcze chyba najważniejsza sprawa ....Rachunki za gaz w porównaniu z osobami ,które mają C.O. SĄ O WIELE MNIEJSZE !!!! I to jest mały sukces Serdecznie pozdrawiam Rotfl, chyba każdy ma C.O. Widać ci co mają gaz to grzeją ogniskiem w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danka z Poznania 14.02.2010 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Jest jeszcze chyba najważniejsza sprawa ....Rachunki za gaz w porównaniu z osobami ,które mają C.O. SĄ O WIELE MNIEJSZE !!!! I to jest mały sukces Serdecznie pozdrawiam Rotfl, chyba każdy ma C.O. Widać ci co mają gaz to grzeją ogniskiem w salonie ŚMIESZNE ! CHŁOPAKI CO? tylko boki zrywać!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 14.02.2010 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Ja się chyba nadaję bo mam podłogówkę już drugi sezon Powiem tak .....podłogówka jest super.!!!! Zapomniałam co to zimne nogi .Oszczędzasz na ciepłych skarpetach i kapciach Rano wstajesz i biegasz sobie na boso po domku wesoło śpiewając " ach jak przyjemnie..." W dwóch pokojach mam tylko kaloryfer i nie jest już tak przyjemnie. Są to jednak sypialnie i to mi odpowiada. Lecz mały dywanik przy łóżku jest wskazany.Reszta pomieszczeń to tylko podłogówka i jes Miło Jednak w salonie wykonawca namówił mnie na jeden grzejnik .Teraz się z tego cieszę .Nie było mnie dwa dni w domu ,po przyjeżdzie odkręciłam grzejnik i temperatura szybciej wzrosła. Jest jeszcze chyba najważniejsza sprawa ....Rachunki za gaz w porównaniu z osobami ,które mają C.O. SĄ O WIELE MNIEJSZE !!!! I to jest mały sukces Serdecznie pozdrawiam Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Nie którzy jak mają dość takich tematów, to powinni nie czytać i pisać, poco czytają coś o czy już wszystko wiedzą No cóż nie którzy umieją się tylko zbijać i śmiać innych. Pytanie do Danki: a jaką masz podłogę na swojej podłogówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyk123 14.02.2010 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Jest jeszcze chyba najważniejsza sprawa ....Rachunki za gaz w porównaniu z osobami ,które mają C.O. SĄ O WIELE MNIEJSZE !!!! I to jest mały sukces Serdecznie pozdrawiam Rotfl, chyba każdy ma C.O. Widać ci co mają gaz to grzeją ogniskiem w salonie ŚMIESZNE ! CHŁOPAKI CO? tylko boki zrywać!!!! Przepraszam ze obrazę majestatu. Obiecuję na przyszłość zachować niewzruszoną powagę. Zaiste tak koszarowe żarty nie licują z innymi merytorycznymi wypowiedziami w tym wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danka z Poznania 14.02.2010 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Jak się budowałam dwa lata temu byłam zielona Pytałam na forum i wiele wiele sie na nim nauczyłam. Mąż pracował a ja budowałam. Teraz wiem,że dobrze,że słuchalam wielu bardzo miłych i mądrych ludzi na forum. Teraz mogę im serdecznie podziękować za rady Nawet jeżeli było to setne pytanie to odpowiadali bardzo sympatycznie ( Adam ) Co do mojej podłogi ,to wczęści salonu mam pod wypoczynkiem panele. Miało być drewno ,ale się bałam,dziś wiem,że niesłusznie Reszta to kafle z jednego rodzaju tylko inne kolory. ( reszta to znaczy salon , korytarze,łazienki, kuchnia,pom gospodarcze. W sypialniach mam panele. Pozdrawiam cię serdecznie Cieszę się, że '' troszkę cię wspieram'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danka z Poznania 14.02.2010 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 ''KRZYKU'' Ten MAJESTAT to kobiety, które się uczą '' A kto pyta nie błądzi'' Obrazy nie ma ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyk123 14.02.2010 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 ''KRZYKU'' Ten MAJESTAT to kobiety, które się uczą '' A kto pyta nie błądzi'' Obrazy nie ma ! Pozdrawiam No to fajno. Również pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 15.02.2010 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 A tu jeszcze o "nawierzchni" podłogówki" http://forum.muratordom.pl/co-na-podlogowke,t140140.htm http://forum.muratordom.pl/co-na-podloge-w-salonie,t37244.htm http://forum.muratordom.pl/panele-podlogowe-a-ogrzewanie-podlogowe,t62395.htm http://forum.muratordom.pl/panele-na-podlogowke,t174707.htm Miłego czytania, łikend z głowy Dzięki za linki. W weekend nie miałam czasu, dziś nadrobię zaległości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 15.02.2010 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Jak się budowałam dwa lata temu byłam zielona Pytałam na forum i wiele wiele sie na nim nauczyłam. Mąż pracował a ja budowałam. Teraz wiem,że dobrze,że słuchalam wielu bardzo miłych i mądrych ludzi na forum. Teraz mogę im serdecznie podziękować za rady Nawet jeżeli było to setne pytanie to odpowiadali bardzo sympatycznie ( Adam ) Co do mojej podłogi ,to wczęści salonu mam pod wypoczynkiem panele. Miało być drewno ,ale się bałam,dziś wiem,że niesłusznie Reszta to kafle z jednego rodzaju tylko inne kolory. ( reszta to znaczy salon , korytarze,łazienki, kuchnia,pom gospodarcze. W sypialniach mam panele. Pozdrawiam cię serdecznie Cieszę się, że '' troszkę cię wspieram'' U mnie jest podobnie, mąż nie pomaga mi na budowie i wszystkie ważne decyzje podejmuję sama. Dlatego szukam, pytam i tak ciągle. Dzięki za wsparcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwopijca 15.02.2010 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Jako "wujek dobra rada" mysle, ze lepiej nie robic podlogowki. Grzejniki sa o niebo lepsze, wysoka temperatura zasilania szybko nagrzeje pomieszczenie a gdy bedzie za cieplo mozna zawsze okno otworzyc Grzejniki ladnie komponuja sie w pomieszczeniach, mozna zawsze cos wysuszyc, taniej wychodza w inwestycji i wogole sa lepsze. Pamietac nalezy o podstawowej rzeczy a mianowicie o odpowiednim wykonaniu ocieplenia. Sciany MUSZA oddychac, jesli bedzie dom wykonany bdyt szczelnie to w nocy moze byc slychac cichy szmer "oddychajacych scian". Nie robic wentylacji mechanicznej a tym bardziej z rekuperacja -po co Wam to, nic nie daje a kosztuje sporo, to samo jakies GWC - ktos to wymyslil do naciagania inwestorow na kase - grawitacyjna jest najlepsza i zawsze dziala, o kazdej porze roku, nie zuzywa pradu itp. Dotyczy to tez pomp ciepla, najlepszy jest piec ZEBIEC albo podobny na rozne paliwa stale - troche sie napacujemy ale komfort jaki pozniej mamy Nie kupwac szzelnych, tzw. cieplych a tym bardziej w pakiecie trojszybowym okien -szkoda kasy a i tak nic to nie daje. Ocieplenie dachu max 15-18cm welny i to juz jest z zapasem, po co wiecej? Jesli bedzie za zimno to podkrecimy kaloryfery i bedzie OK, za to latem jest na poddaszu przyjemnie, cieplutko -niech zazdroszcza Ci ktorzy zbyt docieplili swoje domy Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts